Νέα Ιωνία – Κεραμέως : Συγχωνεύει τμήματα εν μέσω πανδημίας!

Νέα Ιωνία – Κεραμέως : Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με τη συγχώνευση(!) και σύμπτυξη σχολικών τμημάτων –και- στη Νέα Ιωνία εν μέσω πανδημίας.

Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τη Νέα Ιωνία, αλλά εντοπίζεται σχεδόν σ’ όλη την Ελλάδα, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση συγχωνεύσεις και συμπτύξεις συναντάμε στο 7ο Δημοτικό στα Πευκάκια και στο 10ο Δημοτικό στην Αλσούπολη.

Οι αντιδράσεις είναι πολλές, σφοδρές και φυσικά… λογικές, αφού πέρα και έξω από το αντιεκπαιδευτικό του πράγματος, υπάρχει και το θέμα το πανδημίας και αν μη τι άλλο αποτελεί παραλογισμό να αυξάνεις μαθητές ανά τμήμα!!!

Χθες υπήρξε η αντίδραση από οργανώσεις του ΚΚΕ (διαβάστε εδώ), ωστόσο στα “κάγκελα” βρίσκονται και γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί. Να σημειωθεί ότι το πολιτικά χυδαίο του πράγματος εκ μέρους της κυρίας Κεραμέως είναι ότι πετάει το… μπαλάκι στις διευθύνσεις.

Κάτι που δείχνει ξεκάθαρα ότι και η υπόθεση της αξιολόγησης των σχολείων (και όχι των εκπαιδευτικών όπως νομίζουν οι περισσότεροι) δεν πρόκειται να πάει καθόλου μα καθόλου καλά και θα δημιουργήσει τρομερές ανισότητες, ειδικά σε πιο λαϊκές περιοχές – όπως είναι και αυτή της Νέας Ιωνίας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση γονείς και εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για ν πάρουν την… συμπόνια της Διευθύντριας Προσωπικού της αρμόδιας Διεύθυνσης.

Όπως περιγράφει ο σύλλογος εκπαιδευτικών «Γ.Σεφέρης», χθες «με κινητοποίηση  στην έδρα της Β’ Διεύθυνσης ΠΕ Αθήνας εκπαιδευτικοί και γονείς εξέφρασαν την αντίθεσή τους ενάντια στη συγχώνευση τμημάτων της Γ’ τάξης του Δημοτικού στο 10ο Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Ιωνία .

Νέα Ιωνία

Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων του 10ου δημοτικού σχολείου, του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» και της ένωσης Γονέων Νέας Ιωνίας με τη διευθύντρια προσωπικού της Διεύθυνσης.

Οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων κατήγγειλαν πως είναι απαράδεκτο εν μέσω πανδημίας, αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, να προχωρά με κατεπείγουσες διαδικασίες στην σύμπτυξη τμημάτων στοιβάζοντας τα παιδιά σε τάξεις των 25 και πλέον μαθητών, και αυτό γιατί αρνείται να προσλάβει τον αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικών, μετακινώντας για την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικούς σε άλλες σχολικές μονάδες από αυτές που έχουν τοποθετηθεί αρχικά, διαταράσσοντας την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Κατήγγειλαν επίσης τον αντίστοιχο σχεδιασμό του ΥΠΑΙΘ για σύμπτυξη τμημάτων και για το 7ο δημοτικό σχολείο στη Νέα Ιωνία.

Η Διευθύντρια προσωπικού της Β΄ Διεύθυνσης χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα και δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει στον Διευθυντή Εκπαίδευσης,  ο οποίος απουσίαζε.

Οι γονείς του 10ου Δημοτικού στη Νέα Ιωνία έχουν ήδη προχωρήσει στη συλλογή υπογραφών ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων και προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση σε συντονισμό με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του 7ου δημοτικού και με τον Σύλλογο εκπαιδευτικών «Γ.Σεφέρης» ώστε να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης».

Όπως σημείωναν μεταξύ άλλων και οι οργανώσεις του ΚΚΕ για το 10ο Δημοτικό στην Αλσούπολη «καταγγέλλουμε  τη συγχώνευση  2 τμημάτων της Γ’ Δημοτικού στο 10ο Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Ιωνία, η οποία ανακοινώθηκε τηλεφωνικά από την Διεύθυνση Π.Ε. Β’ Αθήνας την Παρασκευή το μεσημέρι, όπως συνέβη και σε άλλα σχολεία, για την δημιουργία τμημάτων με 25 μαθητές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Διεύθυνση Π.Ε. ασκεί πιέσεις για μείωση τμημάτων ακόμη και στα ειδικά σχολεία.

Την ώρα που η ανάγκη αναπλήρωσης των απωλειών της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές είναι επιτακτική, όχι μόνο εξακολουθούν να υπάρχουν χιλιάδες κενά στα σχολεία, αλλά η κυβέρνηση, αντί να τα καλύψει, προσπαθεί να εξοικονομήσει προσωπικό με μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη την Ελλάδα. Αυτές οι εξελίξεις αποτελούν εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου της ΝΔ που είναι συνέχεια των όσων νομοθέτησε πριν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και φέρουν ακέραιη τη σφραγίδα των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ, της ΕΕ και του ΣΕΒ, για ένα σχολείο πλήρως υποταγμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας τους».

Για το 7ο Δημοτικό στα Πευκάκια τόνιζαν μεταξύ άλλων «καταγγέλλουμε  τη συγχώνευση 2 τμημάτων της ΣΤ’ Δημοτικού στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας και την πρόθεση να συγχωνευτούν άλλα 3 τμήματα.

Η κυβέρνηση αντί να λαμβάνει μέτρα μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, προχωράει με κατεπείγουσες διαδικασίες στην σύμπτυξη τμημάτων στοιβάζοντας τα παιδιά σε τάξεις των 25 και πλέον μαθητών και αυτό γιατί αρνείται να προσλάβει το αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών.

Νέα Ιωνία

Την στιγμή που έχουν δημιουργηθεί μεγάλα μαθησιακά κενά στα παιδιά λόγω της τηλεκπαίδευσης και της μη ομαλής λειτουργίας των σχολείων την περίοδο της πανδημίας, η κατάσταση θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο με τις πολυμελείς από μαθητές τάξεις καθώς αυτό θα δυσχεραίνει την εκπαιδευτική διαδικασία, το μάθημα και την ουσιαστική επαφή του εκπαιδευτικού με τον μαθητή».

Διαβάστε επίσης:

Το υπουργείο Παιδείας σβήνει εκατοντάδες τμήματα στα σχολεία

Συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία: «Εξωφρενική η απόφαση της κυβέρνησης»

Χαλκιδική: Αναστάτωση με τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων – Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας

 

Επίσης, κάποιοι τα… έλεγαν ήδη από το Καλοκαίρι και είχαν προβλέψει τι ερχόταν:

Μεθοδεύσεις ΥΠΑΙΘ: Έρχονται άμεσα σαρωτικές συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων

 

Δείτε επίσης:

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

7 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU