Κεραμέως – «Συστημένοι»… σοβάδες από τη Νέα Ιωνία

Πίνακας Περιεχομένων

Κεραμέως – Στα σχολεία πέφτουν οι οροφές και η υπουργός Παιδείας τον χαβά της

“Συστημένους”… σοβάδες και οροφές που πέφτουν έστειλαν στην Νίκη Κεραμέως -με διαφορά η χειρότερη υπουργός Παιδείας που έχει γνωρίζει η χώρα- οι εκπαιδευτικοί από το 7ο δημοτικό σχολείο της Νέας Ιωνίας, το σχολείο όπου έγινα συμπτύξεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας.

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας, δια της κυρίας Κεραμέως, την ώρα που η πανδημία καλπάζει… αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά στις συμπτύξεις τμημάτων σ’ όλη τη χώρα, όπως είχε αποφασιστεί από το Καλοκαίρι, σαν να μην… συμβαίνει τίποτα! 

Όπως ενημέρωσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών «Γιώργος Σεφέρης»  «άλλο ένα σχολείο προστέθηκε στη λίστα των….. «σύγχρονων» σχολείων και αξιολογείται  ως ακατάλληλο για μαθητές και εκπαιδευτικούς», δίνοντας στην δημοσιότητα τις παρακάτω φωτογραφίες:  

Κεραμέως – «Συστημένοι»… σοβάδες από τη Νέα Ιωνία
Κεραμέως – «Συστημένοι»… σοβάδες από τη Νέα Ιωνία

Όπως σημειώνουν «Αυτή την εικόνα αντίκρισαν οι εκπαιδευτικοί σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων στο 7ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας. Ευτυχώς για άλλη μια φορά δεν είχαμε θύματα ή τραυματίες. Όμως πόσο τυχεροί θα συνεχίσουμε να είμαστε εκπαιδευτικοί και μαθητές;

Είναι το σχολείο που με απόφαση του υπουργείου και της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας συμπτύχθηκαν τα τμήματα πριν 20 μέρες.  Είναι ακόμα μία από τις σχολικές μονάδες της περιοχής για τα οποίες ευθύνες έχει η  κυβέρνηση που δε διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση   για τη συντήρησή της, αλλά και η δημοτική αρχή της Ν.Ιωνίας που δε διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών  για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια. Ευθύνες διαχρονικά έχουν όλες οι δημοτικές αρχές που δεν φρόντισαν να επιλυθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή του Περισσού, ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι, γιατί είχαν και  έχουν  τη λογική της εξοικονόμησης πόρων.

Στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας του 7ου δημοτικού Νέας Ιωνίας το υπουργείο παιδείας παίρνει μηδέν. Γιατί ο νέος νόμος για την αξιολόγησή τους που «αυτονομεί» το σχολείο δεν αφορά τις υποδομές των σχολικών εγκαταστάσεων, τη λειτουργία των οποίων προσπαθεί να φορτώσει στις οικογένειες και στους χορηγούς.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους γονείς για σύγχρονα σχολεία που δεν πέφτουν οι οροφές, που δεν πλημμυρίζουν με τη βροχή, που δε γίνονται επικίνδυνα στον πρώτο σεισμό.

Τώρα να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές μας. Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών και την προστασία της υγείας και της ζωής τους».

Κεραμέως – Στα σχολεία πέφτουν οι οροφές και η υπουργός Παιδείας τον χαβά της – Ανακοίνωση και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας. Όπως τονίζει «Άλλο ένα σχολείο που προστίθεται στη λίστα των ακατάλληλων, παλιών και κακοσυντηρημένων  σχολικών συγκροτημάτων, με τον πιο εμφανή τρόπο.

Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, τη στιγμή που οδηγεί τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια, προκειμένου να βγάλει παράνομο τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στα αντιδραστικά – αντιπαιδαγωγικά σχέδια που προωθούν το σχολείο των κοινωνικών φραγμών και διακρίσεων, της ημιμάθειας και της εμπορευματοποίησης της γνώσης, με την εγκληματική συνεπικουρία των δημοτικών αρχών παίζει «κορώνα-γράμματα» τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών!

Ειρωνικά τραγικό αποτελεί το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο σχολείο πριν λίγες μέρες συγχωνεύτηκαν 3 τμήματα της ΣΤ’ τάξης σε 2 και έπεται συνέχεια…

Είναι διαχρονικά υπεύθυνες όλες οι κυβερνήσεις για την πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας. Είναι διαχρονικά υπεύθυνες οι δημοτικές αρχές των τελευταίων ετών, που δεν διεκδικούν τους αναγκαίους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου σε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, που, ενώ υπάρχει οικόπεδο το οποίο έχει χαρακτηριστεί για το χτίσιμο νέου σχολικού συγκροτήματος, έχουν δείξει εγκληματική αδιαφορία μέχρι σήμερα.

Ας αφήσει η κυβέρνηση τις επικοινωνιακές φανφάρες παρουσιάζοντας μια ωραιοποιημένη εικόνα στον χώρο της παιδείας. Ας αφήσει η δημοτική αρχή τα μεγάλα λόγια ότι όλα λειτουργούν ρολόι…

Η παιδεία θέλει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι να μπαίνει στη λογική κόστους – οφέλους!».

Κεραμέως – Στα σχολεία πέφτουν οι οροφές και η υπουργός Παιδείας τον χαβά της – Αντίδραση και από το Σύλλογο Γυναικών Νέας Ιωνίας

Όπως τονίζει ο Σύλλογος, “Μόλις 20 μέρες πριν το 7ο  Δημοτικό σχολείο Ν. Ιωνίας είχε έρθει στο προσκήνιο λόγω των συγχωνεύσεων τμημάτων όπου οι μαθητές στοιβάζονται σε 26άρια και 27άρια τμήματα εν μέσω πανδημίας.

Σήμερα επανέρχεται για να προστεθεί στα ΄΄σύγχρονα΄΄σχολικά κτίρια που είναι ακατάλληλα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Το πρωί της Δευτέρας οι εκπαιδευτικοί του 7ου Δημοτικού σχολείου Ν. Ιωνίας αντίκρισαν ένα βομβαρδισμένο τοπίο στην αίθουσα Συλλόγου Διδασκόντων όταν κομμάτι της οροφής  ξεκόλλησε και έπεσε στο πάτωμα, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει κανέναν.

Η  κυβέρνηση φέρει ευθύνες που δε διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση για τη συντήρησή των σχολικών μονάδων αλλά και η δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας που δε διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών  για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια.

Τα παιδιά μας έχουν και ανάγκη και δικαίωμα να μορφωθούν ολόπλευρα, με όλες τις προϋποθέσεις και δυνατότητες του σήμερα χωρίς να φοβούνται ότι θα τους έρθει το ταβάνι στο κεφάλι και δεν θα πλημμυρίζουν οι αίθουσες τους.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας. Να αναβαθμιστούν πραγματικά τα σχολεία μας χωρίς να φορτώνονται στις πλάτες των οικογενειών.

Τώρα να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές των παιδιών μας και τις δικές μας. Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών και την προστασία της υγείας και της ζωής τους.”

Δείτε και εδώ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

2 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU