Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Το κλείσιμο του 5ου Παιδικού Σταθμού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Πίνακας Περιεχομένων

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Το κλείσιμο του 5ου Παιδικού Σταθμού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Ανακοίνωση για τον 5ο Παιδικό Σταθμό και τα κρούσματα covid εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «Στους παιδικούς σταθμούς, αντί να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που προβλέπουν -μεταξύ άλλων- αποσυμφόρηση και αυξημένα μέτρα υγιεινής, ασφάλειας, λόγω έλλειψης του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, τα τμήματα συγχωνεύονται και τα παιδιά αναγκάζονται να στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες».

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συπσείρωση «Οι σύγχρονες ανάγκες στην υγεία και τη μόρφωση των παιδιών αντιμετωπίζονται ως «κόστος» από όλες τις κυβερνήσεις, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να απαντήσει δημόσια στο λαό της πόλης, αλλά και στα σωματεία, τους συλλόγους γονέων και τους φορείς, που επανειλημμένα μέσα από τις κινητοποιήσεις τους έχουν διεκδικήσει συγκεκριμένα μέτρα και λύσεις για την προστασία της υγείας και τη ζωής τους».

Αναλυτικά:

«Τα νέα κρούσματα κορονοϊού που εκδηλώθηκαν στον 5ο Παιδικό Σταθμό της Ν. Ιωνίας, με αποτέλεσμα ο σταθμός να αναστείλει τη λειτουργία του (!!!), τα νέα ρεκόρ κρουσμάτων καθημερινά, έχουν τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής, που εφαρμόζει κατά γράμμα η Δημοτική Αρχή, η οποία αρνείται πεισματικά να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής του λαού.

Στους παιδικούς σταθμούς, αντί να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που προβλέπουν -μεταξύ άλλων- αποσυμφόρηση και αυξημένα μέτρα υγιεινής, ασφάλειας, λόγω έλλειψης του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, τα τμήματα συγχωνεύονται και τα παιδιά αναγκάζονται να στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες. Μάλιστα, για τις ώρες του ύπνου συμπτύσσονται τμήματα σε έναν χώρο, αντί να κοιμούνται ξεχωριστά.

Η Δημοτική Αρχή, αν και έχει κενές αίθουσες που θα μπορούσαν να αποσυμφορήσουν την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση των παιδικών σταθμών και των σχολείων, αν και έχει επιχορηγηθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τη λήψη έκτακτων μέτρων, όπως προσλήψεις έκτακτου προσωπικού κ.ά., ευθυγραμμισμένη πλήρως με την πολιτική, που μετατρέπει στην κυριολεξία την ανθρώπινη ζωή σε στατιστική, αρνείται να διεκδικήσει αίθουσες και να προσλάβει προσωπικό, μέτρο απαραίτητο για τη διασφάλιση την υγείας των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των γονιών τους.

Λαϊκή Συσπείρωση
Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Το κλείσιμο του 5ου Παιδικού Σταθμού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Παρά τις ανησυχητικές εξελίξεις με την πανδημία, αλλά και την εμπειρία που έχει συγκεντρωθεί από τις δύο πλέον σχολικές χρονιές που πέρασαν εν μέσω πανδημίας, οι όροι με τους όποιους λειτουργούν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο να μετατρέπονται σε εστίες υπερ-μετάδοσης του ιού. Η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις «πρακτικές» της ΕΕ, συνεχίζει τη χρήση πρωτοκόλλων-λάστιχο προβάλλοντας ως “πανάκεια” το εμβόλιο, ενώ είναι γνωστό ότι για τους 1.000.000 περίπου μαθητές της πρωτοβάθμιας και προσχολικής εκπαίδευσης δεν προβλέπεται ο εμβολιασμός.

Οι σύγχρονες ανάγκες στην υγεία και τη μόρφωση των παιδιών αντιμετωπίζονται ως «κόστος» από όλες τις κυβερνήσεις, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Ποια μέτρα πάρθηκαν;

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να απαντήσει δημόσια στο λαό της πόλης, αλλά και στα σωματεία, τους συλλόγους γονέων και τους φορείς, που επανειλημμένα μέσα από τις κινητοποιήσεις τους έχουν διεκδικήσει συγκεκριμένα μέτρα και λύσεις για την προστασία της υγείας και τη ζωής τους:

  • Τι μέτρα έχει πάρει μέχρι σήμερα για την προστασία της υγείας του λαού στη Ν. Ιωνία;
  • Πόσα χρήματα έχει διαθέσει και σε ποιους τομείς από τις έκτακτες επιχορηγήσεις που δόθηκαν γι’ αυτό το σκοπό;
  • Τι μέτρα έχει πάρει πιο ειδικά για τους παιδικούς σταθμούς και γιατί δεν έχει κάνει προσλήψεις, για να καλυφθούν τα κενά;
  • Τι μέτρα θα πάρει από εδώ και πέρα ώστε να διασφαλίσει ότι όλο το υπόλοιπο προσωπικό και τα παιδιά θα είναι ασφαλή; Θα π.χ. καλέσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να γίνει ιχνηλάτηση και δωρεάν μοριακά τεστ σε όλα τα παιδιά και το προσωπικό;».
  • Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας
    Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Το κλείσιμο του 5ου Παιδικού Σταθμού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Συνταξιούχοι – Από 70 εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Ν.Ιωνίας, έμειναν 27 & για Ηράκλειο με Μεταμόρφωση! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU