Νέα Ιωνία – Ικανοποίηση στην “Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία” από την εκδήλωση παρουσίασης της παράταξης

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία – Ικανοποίηση στην “Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία” από την εκδήλωση παρουσίασης της παράταξης

Ικανοποιημένοι δηλώνουν στην νέα παράταξη της Νέας Ιωνίας “Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία”, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Χριστοδούλου, από την εκδήλωση παρουσίασης το περασμένο Σάββατο.

Όπως σημειώνουν «στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν πλήθος δημοτών και επιχειρηματιών. Παρευρέθηκαν επίσης η Δήμητρα Σκοπελίτη, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης, ο Ιωάννης Παπαγεωργόπουλος Ιωάννης, Γραμματέας συντονιστικού του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφοι από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά), ως και εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της νεολαίας».

Η ομιλία του Βασίλη Χριστοδούλου

Στην ομιλία του, ο Βασίλης Χριστοδούλου χρησιμοποίησε πολλές φορές τον όρο «αλλαγή», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα την 9χρονη πορεία του στα κοινά της Νέας Ιωνίας.

Ολόκληρη η ομιλία του:

«Φίλες και φίλοι, και λέω φίλες και φίλοι γιατί σήμερα βρεθήκαμε εδώ, άνθρωποι που γνωριζόμαστε καλά. Άνθρωποι που με γνωρίζετε αρκετά χρόνια, πολύ καλά.

Άνθρωποι που στηρίζετε ήδη και θα τρέξετε γι’ αυτήν την νέα προσπάθεια. Η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας, μας οδήγησε σε μια πρωτοβουλία.

Νέα Ιωνία

Σε μια πρωτοβουλία όπου θα διεκδικήσουμε ένα νέο όραμα για την Νέα Ιωνία. Η πρωτοβουλία αυτή εκφράζει όλους εμάς, που ενώνουμε τις δυνάμεις μας για μια διοίκηση που θα είναι δίπλα στον πολίτη αληθινά.

Η πρωτοβουλία αυτή δίνει πλέον στον πολίτη της Νέας Ιωνίας μια επιλογή που θα είναι πάντα εκεί γι αυτόν. Η πρωτοβουλία όλων μας λοιπόν, σήμερα, κάνει ακόμα ένα βήμα. Τη δημιουργία μιας νέας παράταξης. Μιας παράταξης όλων μας που το όνομα της είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη μας. Το όνομα αυτής, “Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία”!

Γιατί αλλαγή;

Αλλαγή για να έχει ο πολίτης ανθρώπους δίπλα του σε κάθε πρόβλημα του. Αλλαγή για να κρατάει η πόλη μας τους νέους της εδώ. Αλλαγή για την ανάπτυξη και την στήριξη του εμπορικού κόσμου. Αλλαγή για την ανάπτυξη του πολιτισμού και του αθλητισμού. Αλλαγή για την σωστή συντήρηση των σχολείων μας. Αλλαγή για μια πόλη καθαρή. Αλλαγή για μια πόλη φωτεινή.

Αλλαγή για την ενίσχυση των αδύναμων συνανθρώπων μας. Αλλαγή για την συντήρηση των παιδικών χαρών. Αλλαγή για την δημιουργία νέων χώρων άθλησης. Αλλαγή για περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους της Νέας Ιωνίας. Αλλαγή για μια πόλη με σωστά πεζοδρόμια και δρόμους. Αλλαγή για να αποκτήσει η πόλη μας θεσμούς και γεγονότα. Αλλαγή για να βρεθούν στην διοίκηση του δήμου, άνθρωποι καθαροί με όραμα για την ίδια την πόλη.

Αλλαγή λοιπόν, για όλα αυτά και για πολλά άλλα ακόμη που αφορούν την πόλη μας αλλά και αλλαγή γιατί φτάνει πια. Φτάνει πια να μας διοικούν αυτοί που έφεραν την πόλη μας σε αυτό το χάλι. Τόσα χρόνια τους είδαμε. Φτάνει. Ήρθε η ώρα της αλλαγής!

Ποιοι είμαστε λοιπόν. Αυτή η νέα δημοτική παράταξη «Αλλαγή για την Νέα Ιωνία» αποτελεί μια πρωτοβουλία ανθρώπων όλων των τάσεων με διαφορετικές πολιτικές, μορφωτικές και κοινωνικές καταβολές αλλά με κοινό παρανομαστή την απόφαση μας να αλλάξουμε τη Νέα Ιωνία. Έφτασε ο καιρός να έχουν μια πραγματικά νέα επιλογή στην διάθεση τους οι δημότες. 

Η «Αλλαγή», η παράταξη μας, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες. Χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα. Έχουμε τη θέληση να ακούμε τον κόσμο. Απ’ όλα αυτά που θα ακούμε, ο κάθε ένας και η κάθε μια από εσάς θα γίνει μέρος της αλλαγής και θα έχετε βάλει το δικό σας λιθαράκι στο να φτιάξουμε το πρόγραμμα μας. Πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μετρά των πολιτών της Νέας Ιωνίας.

Η παράταξη μας, έχει αρχές και αξίες που διέπονται από ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη, σεβασμό, εντιμότητα, συνεργασία, όραμα και αγάπη για τον τόπο μας. Όλοι μαζί, λοιπόν, δεν αλλάζουμε απλά σελίδα αλλά γραφούμε ένα νέο βιβλίο στην ιστορία της Νέας Ιωνίας.

Πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Πρέπει να ενωθεί η παλιά με την νέα γενιά. Πρέπει η νέα γενιά να συμμετέχει επιτέλους στα δρώμενα της πόλης μας. Κάνουμε σχέδια σεβόμενοι το όραμα και την άποψη της νεολαίας. Ενδυναμωθήκαμε με νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Ζητάμε την συμμέτοχη όλων των νέων στην προσπάθεια μας.

Όταν αυτές οι δυνάμεις συμμετέχουν και δεν μένουν στο περιθώριο. Συμπαρασύρουν και άλλες δυνάμεις, τις παλιές, τις έμπειρες, τους μεγαλύτερους ανθρώπους σε ηλικία με πολλές γνώσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Έχοντας αυτούς δίπλα μας, εμείς οι νέοι, θα νιώθουμε σιγουριά. Όταν ενώνεται η εμπειρία και η γνώση των παλιών, με την όρεξη, τα όνειρα, τις αντοχές και τις αξίες των νέων, τότε αυτές οι δυο δυνάμεις ενισχύουν την προοπτική και την δυναμική για ένα καλύτερο μέλλον.

Θα σχεδιάζουμε μαζί, νέοι και παλιοί, την επομένη μέρα της ζωής μας. Από σήμερα και έπειτα, έως τον Σεπτέμβρη του 2023, όλοι θα θέλουν να ακούσουν τα προβλήματα σας και τις ανάγκες σας. Εμείς, όμως, το λέμε με θράσος πως μόνο εμείς μιλάμε με αποδείξεις.

Προχώρημα στην επομένη εκλογική αναμέτρηση μόνο με την αλήθεια και έχω το θάρρος να σας κοιτώ στα μάτια και να σας το λέω, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα παρόντες. Και πάντα δίπλα σας.

Αυτό που λέμε, το αποδεικνύει το γεγονός ότι εμείς είμαστε δίπλα σας ήδη 9 χρόνια τώρα. Ακούμε τα προβλήματα σας και προσπαθούμε για την λύση τους, όπου την καταφέρνουμε τις πιο πολλές φορές, 9 χρόνια τώρα.

Χωρίς να έχουμε καρέκλα ή μισθό δημοσίου. Περπατάμε την πόλη καθημερινά. Μιλάμε με τον κόσμο από την Αλσούπολη έως τα Πευκάκια και από τον Περισσό έως την Νέα Ιωνία.

Ενδιαφερόμαστε αληθινά για την πόλη μας και τους πολίτες της. Το έχουμε αποδείξει σε όλους 9 χρόνια τώρα ότι μιλάμε με πράξεις και αυτό είναι μια μεγάλη αλλαγή.

Αυτό είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έχετε συνηθίσει όλα τα χρόνια έως τώρα. Ποιο δηλαδή; Να βλέπετε και να ακούτε ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά όποτε έχει εκλογές. Εμείς 9 χρόνια δίνουμε το παρόν κάθε μέρα στη πόλη. Αυτό είναι αλλαγή.

Πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε μπροστά. Πρέπει να στηρίξουμε την αλλαγή στην πόλη μας.

Έτσι λοιπόν καλούμε κάθε δημότη να έρθει κοντά μας αφήνοντας την κομματική του ταυτότητα στο συρτάρι.  Για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί με αξιοπρέπεια και εντιμότητα να αλλάξουμε την Νέα Ιωνία.

Πορευόμαστε έμπειροι και παρορμητικοί μαζί. Χαλιναγωγήσαμε τον ενθουσιασμό μας. Ξεσηκωθήκαμε από την αποφασιστικότητα μας. Αφουγκραζόμαστε καθημερινά τις αγωνίες και την οργή των δημοτών μας. Θέλουμε να συμμετέχουμε στο μέλλον.

 Γι’ αυτό λοιπόν, συγκροτούμε αυτήν τη νέα παράταξη που θα δώσει λύσεις, θα είναι πράξεις και θα είναι δίπλα στον πολίτη. Συγκροτούμε την νέα παράταξη λοιπόν που λέγεται “Αλλαγή για την Νέα Ιωνία”.

Είμαστε άνθρωποι της εργασίας, πτυχωμένοι στο στίβο της ζωής. Νέοι με ζωντάνια, με καθαρό μυαλό, με ορμή και θέληση.

Φιλές και φίλοι, Ιωνιώτες και Ιωνιώτισσες. Είμαστε εδώ γιατί ο δήμος είναι οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια που κυκλοφορούμε.         Οι πλατειές και τα γήπεδα που αθλούμαστε. Ο φωτισμός και η ασφάλεια στις γειτονιές μας. Οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολειά των παιδιών μας. Η στήριξη σε σωματεία και συλλόγους της πόλης μας.

Είναι όμως και η ιστορία μας. Πρέπει να ζωντανέψουμε την πόλη μας ξανά. Πρέπει να ζωντανέψουμε την αγορά της Νέας Ιωνίας. Το φημισμένο μικρό Manchester της τότε εποχής.

Πρέπει να ζωντανέψουμε τις αθλητικές ομάδες όπως ο τότε Ίκαρος. Πρέπει να πατήσουμε στα χνάρια των προγονών μας και να προχωρήσουμε στο μέλλον

Αυτό θα γίνει μόνο με την “Αλλαγή”. Πρέπει να αλλάξουμε όλα αυτά που μας κρατούν στην στασιμότητα Ιωνιώτη και Ιωνιώτισσα. Χρειάζεσαι αποδείξεις ότι ο άνθρωπος που θα κάτσει στην καρέκλα του Δημάρχου και οι συνεργάτες του, θα έχουν την θέληση να κάνουν την δουλειά χωρίς λόγια και υποσχέσεις.

Να το αποδεικνύει το παρελθόν τους, το ποιοι είναι πραγματικά και πως πράττουν. Αυτά που ήδη έχουν κάνει έως σήμερα να αποδεικνύουν αν είναι αντάξιοι της θέσης τους.

Χωρίς πολλά λόγια αλλά με πράξεις για την αλλαγή. Δώστε μας την εντολή να αλλάξουμε την πόλη μας. Δώστε την εντολή στις επόμενες δημοτικές εκλογές σε αυτήν τη νέα παράταξη. Δώστε την εντολή στην δίκη σας παράταξη. Δώστε την εντολή στην “Αλλαγή για την Νέα Ιωνία”.

Στηρίξτε αυτήν τη νέα παράταξη που το όνομα της είναι επιτακτική ανάγκη. Τι πρέπει να γίνει; Πρέπει να γίνει “Αλλαγή για την Νέα Ιωνία”. Και μόνο για την Νέα Ιωνία και τους δημότες της».

Οι τοποθετήσεις της Μαίρης Τσιτίνη και του Κώστα Εξαδάκτυλου

Τον Βασίλη Χριστοδούλου παρουσίασαν μία Ιωνιώτισσα και ένας Ιωνιώτης, η Μαίρη Τσιτίνη και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κώστας Εξαδάκτυλος:

Μαίρη Τσιτίνη

«Το Βασίλη τον ξέρω από  το σχολείο. Ήμασταν μεν σε διαφορετικά σχολεία αλλά και οι 2 πρόεδροι του 15μελούς. Και ήταν από τότε έμπνευση. Και εγώ ως έξυπνο κορίτσι αμέσως κατάλαβα πως έναν τέτοιο δυναμίτη τον θες δίπλα σου και όχι απέναντι σου. 

Τον ξανά συνάντησα μερικά χρόνια αργότερα όταν ένας δικός μου άνθρωπος χρειάστηκε γιατρό. Η απάντηση του Βασίλη; Εγώ είμαι εδώ. Εν κατακλείδι, όχι μόνο του έκλεισε ραντεβού αλλά ήταν και 7:00 το πρωί έξω από το νοσοκομείο. Όχι, δεν ήταν προεκλογική περίοδος και εννοείται δεν είχε καν τη σκέψη ότι θα φύγει από την προηγούμενη πολιτική του στέγη.

Γιατί; Γιατί πολύ απλά ο Βασίλης αυτό κάνει. Βοηθάει! Αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων γύρω του. Και αυτό είναι κάτι που το ξέρω βιωματικά. Το έκανε στο σχολείο του ως πρόεδρος και τόσα χρόνια στις γειτονιές της πόλης μας ως δημοτικός σύμβουλος. Πάντα στην πρώτη γραμμή να τρέχει είτε γιατί υπήρχαν ελλείψεις, είτε γιατί χιόνιζε, είτε γιατί πνιγόμασταν, καιγόμασταν, είτε, είτε.

Χωρίς να ζητά ανταλλάγματα. Χωρίς να αποσκοπεί κάπου. Όμως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου!

Και ξέρετε κάτι; Στη ζωή και στην ιστορία όσα φέρνουν οι στιγμές δεν τα φέρνουν όλα τα χρόνια μαζί και πραγματικά τώρα είναι η στιγμή της αλλαγής. Είναι η στιγμή του Βασίλη! Είναι η στιγμή που αυτή η πόλη, το ανθρώπινο δυναμικό της πρέπει να στηρίξει το Βασίλη, πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο Βασίλη.

Ο Βασίλης αφουγκράζεται, παλεύει γι’ αυτήν την πόλη και όχι γιατί τη βλέπει ως εφαλτήριο για κάτι παραπάνω αλλά γιατί η ίδια η  Νέα Ιωνία είναι για τον Βασίλη, το κάτι παραπάνω. Γιατί την αγαπάει αυτή την πόλη, γιατί πολύ απλά ο Βασίλης είναι ένας από μας!

Και αναρτιέμαι εάν έχει κάνει τόσα ως ένας απλός δημοτικός σύμβουλος, τι θα έκανε ως Δήμαρχος; Θα μπορούσε να απογειώσει τη Νέα Ιωνία αρκεί να έχει μία ευκαιρία. Μία ευκαιρία να φέρει την αλλαγή. Αυτά νοιώθω πως έρχονται και θέλω να είμαι μέρος αυτής της αλλαγής. Και κάτι μου λέει πως και σεις. Η αλλαγή και η εξέλιξη είναι οι πηγές της ζωής. Δεν είναι ανώδυνες όμως αλλά ο Βασίλης το ξέρει καλά. Χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπος με τη λασπολογία. Όμως είναι αυτές που σμιλεύουν δυνατούς ανθρώπους. Είναι αυτές που δημιουργούν Δημάρχους. Και θα ήθελα να κλείσω με ένα ρητό. “Τίποτα δεν είναι μόνιμο παρά μόνο η αλλαγή”».

Κώστας Εξαδάκτυλος

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια μικρή ιστορία. Είναι σίγουρο ότι μέσα από αυτή θα αναγνωρίσετε τον εαυτό σας, το διπλανό σας, έναν άνθρωπο που στέκεται δίπλα σας όταν τον έχετε ανάγκη και τον χρειάζεστε.

Ήταν ο περσινός Αύγουστος 2021. Η Αττική και η Βόρεια Εύβοια φλέγεται. Η πύρινη λαίλαπα αφήνει πίσω της μια τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή.

Την ίδια στιγμή, ένας άνθρωπος, εδώ από την ταπεινή Νέα Ιωνία αναλαμβάνει πρωτοβουλία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους όλης της Βόρειας Εύβοιας κι όχι μόνο.

Στην αρχή κάποιοι θέλησαν να τον υποβαθμίσουν, μερικοί τον χλεύασαν και κάποιοι άλλοι τον λοιδόρησαν λέγοντας ότι όλη η Εύβοια γέμισε με σερβιέτες αγνοώντας ακόμα και τα βασικά.

Όμως, φίλες και φίλοι, η απάντηση ήταν αποστομωτική. Η συμμετοχή των πολιτών σε αυτό το εγχείρημα ήταν τεράστια. Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, με ότι μπορούσε ο καθένας, με μια τσάντα, με ένα κουτί μακαρόνια, με δυο χέρια για το πακετάρισμα, βοήθησε.

Έστειλε με το δικό του τρόπο, το δικό του μήνυμα συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στον χειμαζόμενο λαό της Εύβοιας. Εκείνη την περίοδο όλοι γίναμε ένα για τον συνάνθρωπο… 

Φίλες και φίλοι,  34 τόνοι πράγματα συγκεντρώθηκαν εθελοντικά εκείνη την περίοδο και πήγαν χέρι – χέρι σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Ο άνθρωπος που ενέπνευσε, ο άνθρωπος με τη χρυσή καρδιά, όπως είπαν οι κάτοικοι εκεί στην Εύβοια, ο άνθρωπος με το καθαρό βλέμμα είναι ο Βασίλης Χριστοδούλου.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία γεννήθηκε η φιλία μου με τον Βασίλη. Μέχρι τότε δεν είχαμε συναντηθεί και δεν είχαμε κοινωνικές σχέσεις, παρότι ζούμε στην ίδια πόλη κι είμαστε στην ίδια ηλικία.

Με τον Βασίλη μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τα κοινά και μια ιδιότυπη τρέλα για το χωριό μας, τη Νέα Ιωνία

Οι συζητήσεις κι η συναναστροφή μας ανέδειξαν την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πόλου που θα έχει ως βάση τη δική μας γενιά, η οποία πρέπει να βγει μπροστά στις εξελίξεις.

Δίχως κανένα ίχνος υπερβολής, ασχολούμαι με τα κοινά της Νέας Ιωνίας από παιδί. Θυμάμαι το εαυτό μου να συμμετέχει ως «συρμός» σε ομάδες ανθρώπων που ήδη είχαν αποφασίσει για το που θέλουν να πάνε. Δεν είναι απαραιτήτως κακό, διότι μέσα από αυτές τις διαδικασίες γέμισα εμπειρίες και γνώσεις δίπλα σε ανθρώπους που με τιμούσαν με την εμπιστοσύνη τους. Μετά από ζυμώσεις, εξαντλητικές συζητήσεις, διαφωνίες αλλά και συνθέσεις μαζί με τον Βασίλη και πολλούς άλλους που βρίσκονται εδώ στην αίθουσα, οραματιστήκαμε και χαράξαμε τις δικές μας ράγες με τρένο την «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία».

Φίλες και φίλοι, ζούμε στην εποχή όπου το σύστημα εξουσίας επιλέγει το διχασμό. Βλέπετε τι γίνεται άλλωστε στην κοινωνία μας, τα παραδείγματα είναι πολλά. Εκείνο που ξεχωρίζει στον Βασίλη είναι ότι μπορεί να ενώνει. Μπορεί να εμπνεύσει έχοντας ως όπλο την αλήθεια και την αλλαγή».

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

Δείτε το φωτορεπορτάζ παρακάτω:

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Νέα Ιωνία – «Όμηροι» στα σπίτια τους ιδιοκτήτες λόγω Κτηματολογίου

Νέα Ιωνία

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU