Χριστούγεννα : Δέματα αγάπης από Μητρόπολη και δήμο Ηρακλείου Αττικής

Πίνακας Περιεχομένων

Χριστούγεννα : Δέματα αγάπης από Μητρόπολη και δήμο Ηρακλείου Αττικής

Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας

Αναφέρει η Μητρόπολη: «Συμπαραστάτης στους οικονομικά δοκιμαζόμενους αδελφούς μας, οι οποίοι πλήττονται από τα καθημερινά οικονομικά βάρη και τις συνέπειες της πανδημικής κρίσης στάθηκε για ακόμη μία φορά η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος μέσω του δικτύου αλληλεγγύης των κοινωνικών και φιλανθρωπικών δομών που έχει αναπτύξει στην περιφέρειά της.

Με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ κλιμάκιο κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, το διήμερο Δευτέρα  20 και την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνος, όπου με την ευγενική χορηγία των Σουπερμάρκετ «Σκλαβενίτης», του κ. Γερασίμου Φωκά, Πρόεδρο του Ομίλου Electra Palace, του κ. Θεοδώρου Αφθονίδη, Γενικού Διευθυντή της Aegean Βaltic Βank, του κ. Πάνου Μπαμπάμτζη, του κ. Ιωάννη Μπενετάτου και του κ. Ιωάννη Λάσκου προσέφεραν «Δέματα Αγάπης» σε αναξιοπαθούντες αδελφούς μας με σημαντική ποσότητα τροφίμων και άλλων βασικών ειδών πρώτης ανάγκης, ανακουφίζοντας έτσι περισσότερες από 450 οικογένειες, ενόψει της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.

Χριστούγεννα

Στη δύσκολη καθημερινότητα που όλοι μας βιώνουμε εξαιτίας της πανδημικής κρίσης η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας μέσω του δικτύου αλληλεγγύης των φιλανθρωπικών και κοινωνικών δομών που έχει αναπτύξει στην περιφέρειά της διανέμει καθημερινά πάνω από 600 μερίδες φαγητού σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, επιδιώκοντας έτσι να συμβάλει τόσο στην κοινωνική προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όσο και στην μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού».

Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Αναφέρει ο δήμος: «Με στόχο να μην λείψει από κανέναν το γιορτινό τραπέζι, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες την τακτική διανομή με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προς τους δικαιούχους του. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μοιράζονται στις οικογένειες, που υποστηρίζονται από τα προγράμματα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, πέρα από το κλασσικό πακέτο με τα αγαθά που χρειάζεται το νοικοκυριό, χριστουγεννιάτικα εδέσματα, παιχνίδια για τα παιδιά κ.α., ώστε το γιορτινό κλίμα να μην λείψει από κανένα σπιτικό.

Στην προσπάθεια αυτή, πέρα από τις δυνάμεις του Δήμου που πάγια εφοδιάζει με ίδιους πόρους τα αποθέματα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, επικουρούν με τις προσφορές τους επιχειρήσεις της πόλης όπως το ζαχαροπλαστεία Μελίτροπον και προσωπικά ο ιδιοκτήτης Σταύρος Αβραμάκος, το ζαχαροπλαστείο Sable, ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (21 ΟΤΑ), η ΚΕΑΝ αλλά και αρκετοί ανώνυμοι πολίτες που αποδεικνύουν με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους προς τον συνάνθρωπο, όπως πρόσφατα έκαναν μέσα από τη δράση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και του Όλοι Μαζί Μπορούμε μαζεύοντας εκατοντάδες παιχνίδια.

Μάλιστα, η αφθονία σε είδη παροχής είναι τέτοια αυτή την περίοδο, που επιτρέπει στην Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου όχι μόνο να καλύψει τις ανάγκες των δικαιούχων των προγραμμάτων της (κάτι που άλλωστε γίνεται κάθε φορά) αλλά, επιπλέον, να καλύψει έκτακτες ανάγκες πολιτών που απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία (ταυτόχρονα οι άνθρωποι της Υπηρεσίας τους καθοδηγούν για το πώς θα ενταχθούν πάγια στα προγράμματα της) καθώς επίσης και άλλους φορείς που επιτελούν κοινωνικό έργο όπως τα συσσίτια των εκκλησιών της πόλης.

«Η Κοινωνική Αλληλεγγύη είναι υπόθεση 365 ημερών για εμάς στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Τα Χριστούγεννα όμως είναι κατεξοχήν η εποχή που η αγάπη, η προσφορά, η αλληλοβοήθεια μας αγγίζει όλους και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να υποστηρίξουμε όλους όσους το έχουν ανάγκη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας, επαγγελματίες ή απλούς πολίτες, που προσέφεραν αγαθά μα πάνω από όλα ανθρωπιά και αγάπη ώστε αυτές τις γιορτές να μην μείνει κανένα σπιτικό χωρίς χαρά, χωρίς παιδικό γέλιο, χωρίς ζεστασιά, χωρίς Χριστούγεννα…», το μήνυμα της Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου, αντιδήμαρχου Κοινωνικής Πολιτικής».

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Ιωνικός Σύνδεσμος: «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη» στις 27 Δεκεμβρίου

Ιωνικός Σύνδεσμος

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU