Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής και το ΚΚΕ στο 1ο Γυμνάσιο

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης  Ζαχάρος Γ, Βλαντή Ε. και η υποψήφια του ΚΚΕ στο Βόρειο Τομέα Αρχιτέκτονας-Μηχανικός Κέλλυ Παπαϊωάννου, βρεθήκαν στον χώρο του 1ου Γυμνασίου όπου έπεσε παράθυρο από αίθουσα διδασκαλίας την ώρα του μαθήματος. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων, που ήταν παρόντες στο Γυμνάσιο, από τύχη δεν βρίσκονταν μαθητές και δεν είχαμε κάποιο τραυματισμό. Οι αίθουσες  και το ανατολικό κτίριο του σχολείου παραδόθηκαν τον Σεπτέμβρη του 2022, μετά από καθυστέρηση πολλών μηνών (3 χρόνων)  εργασιών  επούλωσης ζημιών από τον σεισμό του 2019. Είναι απαράδεκτο να παραδίδεται το σχολικό συγκρότημα με τα τόσα προβλήματα και  να κινδυνεύει  καθημερινά η ασφάλεια των μαθητών των εκπαιδευτικών .

Ευθύνη είναι εξ’ ολοκλήρου της  δημοτικής αρχής που βιάστηκε να πανηγυρίσει για την λειτουργία των αιθουσών χωρίς να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος καθώς και συνεχίζει μέχρι σήμερα να μη γίνεται καμιά εργασία για το στέγαστρο που έπεσε. Είναι ενδεικτικό επίσης, ότι η δημοτική αρχή δεν έχει επίσημα παραλάβει το έργο από το Σεπτέμβριο ακόμα, στοιχείο που επιβεβαιώνει τις σοβαρές ευθύνες της για την ποιότητα και την ασφάλειά του.

 Ευθύνη είναι των κυβερνήσεων που όλα αυτά τα χρόνια μειώνουν τα κονδύλια για την παιδεία, με αποτέλεσμα τα προβλήματα των σχολείων να πολλαπλασιάζονται χρόνο με τον χρόνο και  να βάζουν σε  κίνδυνο τις ζωές των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Είναι σαφές ότι έχει έρθει η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τον τρόπο κατασκευής των σχολείων μέσω ΣΔΙΤ, με αναθέσεις σε εργολάβους, μέσα από μειοδοτικούς διαγωνισμούς, όπου για άλλη μια φορά, τα κέρδη μπαίνουν στη ζυγαριά με την ασφάλεια και τη ζωή των παιδιών μας.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU