28η Οκτωβρίου σε Ηράκλειο Αττικής και Νέα Ιωνία – Μηνύματα και δηλώσεις φορέων και αιρετών

Πίνακας Περιεχομένων

28η Οκτωβρίου σε Ηράκλειο Αττικής και Νέα Ιωνία – δήμος Ηρακλείου

Με την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών, των συλλόγων και των φορέων της πόλης επί της λεωφόρου Ηρακλείου κορυφώθηκαν στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

28η Οκτωβρίου
28η Οκτωβρίου – Ηράκλειο Αττικής
28η Οκτωβρίου – Ηράκλειο Αττικής
28η Οκτωβρίου – Ηράκλειο Αττικής
28η Οκτωβρίου – Ηράκλειο Αττικής

Είχαν προηγηθεί η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων της πλατείας του Αγίου Λουκά και η δοξολογία ανήμερα της Επετείου στο ναό της Αγίας Τριάδας.

Η παρέλαση έγινε τηρουμένων μέτρων προστασίας για την δημόσια υγεία τόσο από τους συμμετέχοντες, όσο και από το κοινό που παρακολούθησε και χειροκρότησε τα παιδιά και τους νέους της πόλης.

Η παραδοσιακή βόλτα της οικογένειας στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, αμέσως μετά την παρέλαση, συνοδεύτηκε από τα τραγούδια του Αγώνα. Η Χαριτίνη Πανοπούλου και η μπάντα της ερμήνευσαν γνωστές μελωδίες της Σοφίας Βέμπο, του Μιχάλη Σουγιούλ αλλά και των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι.

28η Οκτωβρίου σε Ηράκλειο Αττικής και Νέα Ιωνία – Εκδήλωση στο μνημείο του μπλόκου πραγματοποίησαν οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Νέας Ιωνίας

Συμβολική εκδήλωση στο μνημείο των 22 κομμουνιστών του μπλόκου της Καλογρέζας, οργάνωσαν  οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νέα Ιωνία με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στην ομιλία του, ο Αλέξανδρος Μπουσδέκης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικής Αθήνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ σημείωσε πως «τιμάμε σήμερα την 28η Οκτωβρίου εδώ, στο μνημείο του μπλόκου της Καλογρέζας, όπου εκτελέστηκαν οι 22 κομμουνιστές από τους ναζί και τους ταγματασφαλίτες στις 15 Μαρτίου 1944.

Είναι ένα από τα χιλιάδες σημεία σε όλη την Ελλάδα όπου γράφτηκαν ηρωικές σελίδες στην πάλη του λαού, με το αίμα του λαού, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, εμπνευστής, καθοδηγητής και αιμοδότης των οποίων ήταν το ΚΚΕ.

28η Οκτωβρίου – Νέα Ιωνία

Το Κόμμα μας είναι περήφανο γιατί στην έναρξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτόν, αν και βαριά χτυπημένο από τη μεταξική δικτατορία, σάλπισε την Αντίσταση, έδωσε κατεύθυνση στην πάλη του λαού ενάντια στην ξένη εισβολή, όταν τα αστικά κόμματα καλούσαν το λαό σε υποταγή γιατί τάχα ο εχθρός ήταν ανίκητος.

Τα διδάγματα από αυτή την περίοδο εμπνέουν τους αγώνες ενάντια στο σύστημα που γεννά το φασισμό, τις κρίσεις, τους πολέμους, ιδιαίτερα σήμερα, που οι αντιθέσεις και τα αδιέξοδα στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα εγκυμονούν ξανά κινδύνους γενικευμένων πολεμικών συγκρούσεων.

Και τότε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο Πρώτος, ήταν προϊόν των μεγάλων αντιθέσεων που συγκλόνιζαν το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, ήταν πόλεμος ιμπεριαλιστικός.»

Σημείωσε επίσης πως «σήμερα, αναζωπυρώνεται η φασιστική βία, οι επιθέσεις σε κομμουνιστές κι άλλους αγωνιστές, επιστρατεύεται ξανά το ανιστόρητο κατασκεύασμα των ”δύο άκρων”, της εξίσωσης φασισμού – κομμουνισμού, της ταύτισης των μορφών πάλης του εργατικού-λαϊκού κινήματος με τη φασιστική εγκληματική βία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, από τη μια εκτρέφεται ο φασισμός και από την άλλη χρησιμοποιείται ως μέσο ωραιοποίησης αστικών πολιτικών δυνάμεων, που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική υπέρ του κεφαλαίου.

Είναι εξάλλου πρόσφατες οι επιθέσεις των φασιστών στην Θεσσαλονίκη αλλά και εδώ, στη γειτονιά μας, στο Ν. Ηράκλειο, όπου σαν Κόμμα δώσαμε απάντηση με πολύ μαζικό συλλαλητήριο.»

Τέλος, κατέληξε πως «στηριγμένος στην ιστορική πείρα ο λαός χρειάζεται να αποκτήσει εμπιστοσύνη και δύναμη στην πάλη του για το δίκιο και τη νίκη, να εμπιστευτεί το ΚΚΕ.

Για να χαράξει το δικό του δρόμο για τη δική του εξουσία. Σε κάθε ιστορική στιγμή “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”, βαδίζοντας το δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής να γίνει ο ίδιος αφέντης του πλούτου που παράγει, σε μια κοινωνία με πραγματική λαϊκή ευημερία: Το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.»

Στη συνέχεια, έγινε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ της Νέας Ιωνίας κατέθεσε στεφάνι ο πρόεδρος του ΔΣ Αστέριος Φωτιάδης και εκ μέρους των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νέα Ιωνία ο Νίκος Σταματόπουλος, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή.

28η Οκτωβρίου σε Ηράκλειο Αττικής και Νέα Ιωνία – Ενότητα για τη Νέα Ιωνία

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία»   Χρήστος Κανλής, τίμησε τον αγώνα της Ελληνικού Λαού για την ελευθερία και κατά του φασισμού, με κατάθεση στεφάνου στο Άγαλμα της Μητέρας, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.Γαβριήλ και του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ.Πάνου Σκουρλέτη.

28η Οκτωβρίου – Νέα Ιωνία

Ο αγώνας για Ελεύθερη Πατρίδα, Ενότητα, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι επίκαιρος και διαρκής.

“Ανοίγουν τα παράθυρα

κι όσοι μένουν χαιρετούν αυτούς που φεύγουν

και φεύγουν όλοι.

Γέμισαν οι πόλεις τύμπανα και σημαίες.

Ορθή η αυγή σημαιοστολίζει τα όνειρά μας

κι η Ελλάδα λάμπει μες στα φώτα των ονείρων μας .

Ο ήλιος πλυμένος

με το καθάριο πρόσωπο στραμμένο στον άνθρωπο,

χαιρετάει τους δρόμους που τραβούν στη μάχη.

Αυτοκίνητα περνούν γεμάτα πλήθος.

Αποχαιρετιούνται στις πόρτες και γελάνε

ύστερα ακούγονται τ’ άρβυλα στην άσφαλτο,

το μεγάλο τραγούδι των αντρίκιων βημάτων

που μακραίνει και σβήνει στο βάθος του δρόμου,

ως το βραδινό σταθμό με τα χαμηλωμένα φώτα.

Εκεί τα τρένα περιμένουνε

σφυρίζουν για λίγο έξω από την πόλη,

ακούγονται οι αποχαιρετιστήριοι πυροβολισμοί

κι ύστερα όλα σωπαίνουν και περιμένουν.

Διαβάζουμε τα τελευταία παραρτήματα:

Νικούμε. Νικούμε.

Πάντα νικάει το δίκιο!

Μια μέρα θα νικήσει ο άνθρωπος.

Μια μέρα η λευτεριά θα νικήσει τον πόλεμο.

Μια μέρα θα νικήσουμε για πάντα.”

Αθήνα, Νοέμβριος 1940, Γιάννης Ρίτσος

28η Οκτωβρίου σε Περιφέρεια Βόρειου Τομέα – Το μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Λ.Κεφαλογιάννη για την 28η Οκτωβρίου

Τη μέρα αυτή της λαμπρής επετείου της 28ης Οκτωβρίου ολόκληρος ο Ελληνισμός γιορτάζει και τιμά τον ένδοξο αγώνα της πατρίδας μας.

Η ομοψυχία και το σθένος των Ελλήνων που οδήγησαν στο Έπος του 1940, μας υπενθυμίζουν το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και τη δίψα του λαού μας για ελευθερία, Εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα

Όλοι εμείς καλούμαστε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των προγόνων μας, να πορευτούμε ενωμένοι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, έχοντας πάντα κοινό στόχο το καλό της Πατρίδας μας αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο μέλλον.

Ζήτω το Έθνος!

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες & όλους τους Έλληνες!

28η Οκτωβρίου σε Περιφέρεια Βόρειου Τομέα – Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων στην Κηφισιά

Η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Βορείου Τομέα Αθηνών Λ.Κεφαλογιάννη παρέστη ανήμερα της Εθνικής Εορτής στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Κηφισιάς.

28η Οκτωβρίου – Περιφέρεια Βόρειος Τομέας

Η κα Κεφαλογιάννη παρακολούθησε την τελετή Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό  Αγίου Δημητρίου, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στην Κηφισιά καταθέτοντας στεφάνι εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής και τη μαθητική παρέλαση.

 

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Νέα Ιωνία συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων – Προχωρά ακάθεκτη η Κεραμέως την ώρα που καλπάζει η πανδημία

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU