Συγκρότηση Επιτροπής Νέων Νέας Ιωνίας

Στη Συγκρότηση Επιτροπής Νέων Νέας Ιωνίας προχώρησαν νέοι εργαζόμενοι, άνεργοι και φοιτητές της Νέας Ιωνίας σε σύσκεψη που έγινε την Κυριακή 9 Μάη, ως ένα στήριγμα και βήμα για την οργάνωση της πάλης μπροστά σε κάθε οξυμένο πρόβλημα, για να απαιτήσουν τη ζωή και το μέλλον που τους αξίζει.

Το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας συμπίπτει με τη δημοσίευση του αντεργατικού νομοσχεδίου που σχεδιάζει η κυβέρνηση και χτυπάει ακόμα πιο βάρβαρα τα εργασιακά δικαιώματα, τη συνδικαλιστική δράση και έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής και των νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, που υλοποιούν τις Οδηγίες της ΕΕ για την εξασφάλιση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Αποφασίστηκε η συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο Συνδικάτων και Ομοσπονδιών στα Προπύλαια στις 7.00 το απόγευμα, αλλά και η διοργάνωση μουσικής διαμαρτυρίας από την Επιτροπή Νέων, το Σάββατο 22 Μάη στην πλατεία Πάρσης στη Νέα Ιωνία

Συγκρότηση Επιτροπής Νέων Νέας Ιωνίας

Εμείς, οι νέοι της Ν. Ιωνίας, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές, δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει. Όλοι εμείς οι νέοι που προβληματιζόμαστε και αγανακτούμε με την κατάσταση που βιώνουμε, συγκροτήσαμε στις 9/5 στην πλατεία Πάρσης τη δική μας επιτροπή, η οποία θα αποτελέσει το στήριγμά μας, βήμα για την οργάνωση της πάλης μας μπροστά σε κάθε οξυμένο πρόβλημα, αλλά και συνολικά. Βήμα διεκδίκησης, αλλά και έκφρασης για τα ενδιαφέροντά μας, την ανάγκη μας για πολιτισμό και αθλητισμό.

Αντλούμε δύναμη από την ανεξάντλητη δύναμη της ιστορίας του τόπου μας, των αγώνων του λαού μας. Από την δύναμη της συλλογικής διεκδίκησης, της δράσης των εργατικών σωματείων και τον μαζικών φορέων της περιοχής που δεν συμβιβάζονται, που δίνουν την μάχη καθημερινά, που οργάνωσαν την μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή στις 13 Μάρτη.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να δράσουμε, να διεκδικήσουμε. Να συγκρουστούμε με την πολιτική που φέρνει μέτρα που χειροτερεύουν την ζωή μας, χαντακώνουν το μέλλον μας, που είτε ήδη υλοποιούνται, είτε ετοιμάζεται να τα φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα σε Υγεία, Παιδεία, εργασιακές σχέσεις. Να συγκρουστούμε με την εντεινόμενη κρατική καταστολή και βία, από κοινού με τη δράση των συνδικάτων και των μαζικών φορέων τη περιοχής.

Το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας συμπίπτει με την δημοσίευση του αντεργατικού νομοσχεδίου που σχεδιάζει η κυβέρνηση και χτυπάει ακόμα πιο βάρβαρα τα εργασιακά μας δικαιώματα, τη συνδικαλιστική δράση και έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής και των νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, που υλοποιούν τις οδηγίες της ΕΕ για την εξασφάλιση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

  • Ξηλώνουν το 8ωρο και επιβάλλουν 10ωρη και 12ωρη εργασία χωρίς επιπλέον αμοιβή.
  • Αυξάνουν τον αριθμό υπερωριών ανά έτος, εντείνοντας κι άλλο την εκμετάλλευση.
  • Εξαιρούν την Κυριακάτικη αργία σχεδόν από την πλειοψηφία των κλάδων.
  • Απελευθερώνουν τις απολύσεις.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

✓       Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο που καλούν τα Συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες την Πέμπτη 13/5 στις 19.00 στα Προπύλαια.

✓       Διοργανώνουμε Μουσική διαμαρτυρία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο το Σάββατο 22/5 στις 12:00 στην πλατεία Πάρσης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Επιτροπή Νέων Ν. Ιωνίας.         

epitropineonneasionias@gmail.com

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU