Τοπικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών “Γ.Σεφέρης” – Ανακοίνωση: “Η σχολική χρονιά δεν ξεκινά ισότιμα για τους μαθητές του Διαπολιτισμικού σχολείου Αλσούπολης”

Πριν από λίγες μέρες ο Σύλλογος μας Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ είχε καταγγείλει και αναδείξει ταυτόχρονα τις συνέπειες της καθυστέρησης της εξασφάλισης όλων των δρομολογίων μεταφοράς από και προς το Διαπολιτισμικό Σχολείο Αλσούπολης (ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΣΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. “Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ” (syllogos-seferis.gr)  ). Δυστυχώς σήμερα επαληθεύτηκαν, αφού με το πρώτο κουδούνι πάγωσαν τα χαμόγελα γονιών και μαθητών στην ανακοίνωση ότι  ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί το θέμα της μεταφοράς και κατ’ επέκτασιν και η λειτουργία του ολοήμερων τμημάτων και όχι μόνο.

Παιδιά από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες προσφύγων και μεταναστών,   που άφησαν τη χώρα τους για να ξεφύγουν από το φριχτό πρόσωπο του πολέμου, παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας και με λαχτάρα πέρασαν το κατώφλι του, βιώνουν μια ακόμη αγωνία τις πρώτες σημαντικές μέρες προσαρμογής. Ήδη πολλοί γονείς βρέθηκαν σε απόγνωση, γιατί δεν έχουν άλλο τρόπο μετακίνησης, εφόσον στο σχολείο φοιτούν μαθητές από τον κεντρικό μέχρι τον βόρειο και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και της μη φοίτησης σε αυτό .

Ας περισσεύουν τα ευχολόγια,  η δήθεν ευαισθητοποίηση, οι επιμορφώσεις για τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, οι «ίσες ευκαιρίες»  από το ΥΠΑΙΘΑ και το κεντρικό κράτος, το οποίο αυτή τη στιγμή μεταθέτει την ευθύνη στη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου εύρεσης μεταφορικών μέσων (σε τουριστικά πρακτορεία), αντί να είναι απρόσκοπτα αφοσιωμένοι στο παιδαγωγικό τους έργο. Η κανονικότητα που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση με το πρώτο κουδούνι έφερε στο φως μαζί με τις συμπτύξεις-συγχωνεύσεις, τα εκπαιδευτικά κενά, τεράστια προβλήματα όπως η υποχρηματοδότηση, η εμπορευματοποίηση και όλες οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της, που βοούν στα σχολεία

Φτάνουν πια τα ευχολόγια και οι δηλώσεις δημιουργίας εντυπώσεων της κοινής γνώμης στις πλάτες ανυπεράσπιστων παιδιών.

Κάτω από τις πιέσεις η δημοτική αρχή Ν.Ιωνίας δήλωσε ότι θα αναλάβει για ένα μικρό διάστημα να καλύψει το κόστος της μετακίνησης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες από την Περιφέρεια.

Απαιτούμε να δοθεί άμεση λύση από την Περιφέρεια Αττικής για τη μεταφορά των μαθητών του Διαπολιτισμικού Σχολείου χωρίς ούτε μία ώρα διδακτική και ολοήμερου χαμένη.  Κανένας μαθητής να μην αποκλειστεί από το σχολείο για ζητήματα μεταφοράς. Να μη χαθεί ούτε μια θέση εκπαιδευτικού τοποθετημένου στο Διαπολιτισμικό.

Είναι ανάγκη και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη δημιουργία και οργάνωση ενιαίου φορέα μεταφορών με κατάλληλα διαμορφωμένα και σύγχρονα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδηγούς με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, κατάλληλα εκπαιδευμένων, ώστε έγκαιρα να προγραμματίζονται όλα τα αναγκαία δρομολόγια των μαθητών και απευθείας κρατική χρηματοδότηση για όλα τα παιδιά .

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU