Τοπικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ.Σεφέρης» – Ανακοίνωση: «Η υπομονή μας στα σχολεία εξαντλείται μαζί… με τα καθαριστικά!!!»

Δε φτάνει όλη αυτή η οργή που αισθανόμαστε και η πίεση που ζούμε από τις πρώτες μέρες της νέας σχολικής χρονιάς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς με τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται στην παιδεία. Δε φτάνουν τα εκπαιδευτικά κενά, η σύμπτυξη τμημάτων, η μετακίνηση των μαθητών από τμήμα σε τμήμα και από γειτονιά σε γειτονιά, οι παράλληλες στηρίξεις που τοποθετήθηκαν με το σταγονόμετρο στις σχολικές μονάδες έρχεται και φτάνει ο κόμπος στο χτένι: στα σχολεία της Ν. Ιωνίας επικρατεί αναστάτωση για τα ανύπαρκτα υλικά καθαριότητας!!

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρόσφατα (Ιούνιο 2024) με νόμο της κυβέρνησης καταργήθηκαν οι σχολικές επιτροπές από τις οποίες προμηθεύονταν τα σχολεία ένα πενιχρό χρηματικό ποσό κάθε τρίμηνο , που φυσικά δεν έφτανε να καλύψει τις ανάγκες των σχολικών μονάδων. Οι δημοτικές αρχές που εφάρμοσαν τον νόμο και προχώρησαν στην υλοποίησή του δεν προνόησαν να εξασφαλίσουν ούτε τα άκρως απαραίτητα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η υπομονή μας εξαντλείται! Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»  καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ν. Ιωνίας που «παραμελεί» και αφήνει σε τρίτη και τέταρτη μοίρα τα σχολεία της πόλης και τις ανάγκες τις ανάγκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων, που προφανώς τις θεωρεί κόστος .

Γιατί εκτός από τα υλικά καθαριότητας κάτω από τις ανάγκες είναι και το προσωπικό καθαριότητας που βρίσκεται σε εργασιακή ομηρία, που εργάζονται με συμβάσεις λίγων ωρών, με ωράρια λάστιχο, με εντατικοποίηση, με απλήρωτη εργασία, με μισθούς-ψίχουλα, που έχουν στην ευθύνη τους την καθαριότητα και την υγιεινή στις σχολικές μονάδες. Και τώρα χωρίς υλικά!

Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς να μη δεχτούν να κάνουν μάθημα οι μαθητές μας σε «παραμελημένες»  από καθαριότητα αίθουσες.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή Ν. Ιωνίας να εξασφαλίσει τα υλικά καθαριότητας σε κάθε σχολική μονάδα σήμερα κιόλας για να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU