Κάλεσμα σε αντιφασιστική εκδήλωση (26/10) & πορεία (1/11) στο Ηράκλειο Αττικής

Πίνακας Περιεχομένων

Τη φτώχεια και τον φασισμό θα πολεμάμε πάντα!

 

Αντιφασιστική εκδήλωση & συναυλία 26/10, 18.00, πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής
Αντιφασιστική συγκέντρωση & πορεία 01/11, 18.30, σταθμός ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το αντιφασιστικό κίνημα δεν θα αφήσει σπιθαμή γης στους φασίστες την 1η Νοεμβρίου. Ο λαός του Ηρακλείου και ο κόσμος του αγώνα δεν θα ανεχτούν καμία προσπάθεια εθνικιστικής φιέστας στη γειτονιά τους.

 

Τον δρόμο στρώνουν οι πολιτικές που γεννούν φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά


Οι φασίστες προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι σε μια περίοδο διαρκούς επίθεσης του κεφαλαίου στα λαϊκά στρώματα, έντασης της φτωχοποίησης της κοινωνίας με ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση των ανισοτήτων. Οι τιμές του ρεύματος, το σούπερ μάρκετ και τα ενοίκια έχουν γίνει βραχνάς για τα νοικοκυριά. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μοιράζει «ψίχουλα» στον λαό, ενώ δίνει απλόχερα παροχές και «φιλέτα» στο κεφάλαιο, ιδιωτικοποιώντας περαιτέρω την υγεία και την παιδεία και θεσπίζοντας την 13ωρη και 6ήμερη εργασία.

 

Παράλληλα, τροφοδοτώντας τις ρατσιστικές αντιλήψεις, η Ευρώπη και η Ελλάδα συνεχίζουν την αντιμεταναστευτική πολιτική, που έχει στοιχίζει σε χιλιάδες ανθρώπους στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, ενώ στηρίζουν τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. Τα ευρωπαϊκά κράτη σκοτώνουν καθημερινά ανθρώπους στη θάλασσα με τα push-backs και φυλακίζουν πρόσφυγες και μετανάστες σε κλειστά στρατόπεδα δημιουργώντας εσωτερικούς και εξωτερικούς έχθρους. Σε μια προσπάθεια, μάλιστα, να συγκαλύψει το πολύνεκρο έγκλημα της Πύλου, με πάνω από 600 νεκρούς πρόσφυγες, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει την απέλαση των 17 επιζώντων και αυτόπτων μαρτύρων του ναυαγίου.  Σε αυτό ακριβώς το περιβάλλον είναι που ευδοκιμούν, σαν κεντρικό συστατικό του, οι δολοφόνοι της ΕΛ.ΑΣ., του Στρατού και του Λ.Σ, φασιστικοποιούνται οι κατασταλτικοί μηχανισμοί  πλάι στους διάφορους φασίστες παρακρατικούς, που κάθε τόσο δολοφονούν και έναν/μία από εμάς. Αυτή τη φορά δολοφόνησαν τον 38χρονο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ, εργάτη από το Πακιστάν και πατέρα τριών παιδιών, κάτοικο της Ν.Ιωνίας, ο οποίος ενώ αγνοούνταν από τους οικείους του για σχεδόν μία εβδομάδα βρέθηκε νεκρός καθώς χτυπήθηκε και βασανίστηκε επανειλημμένα από τους πραιτοριανούς της ΕΛ.ΑΣ., όπως μαρτυρά φωτογραφικό υλικό που διέρρευσε.

 

Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

 

Το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και οι παραδοσιακές αστικές δυνάμεις ανοίγουν τον δρόμο, κανονικοποιούν και στρέφονται προς τον ολοκληρωτισμό και από εκεί στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον φασισμό. Οι φασίστες  εκπροσωπούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών και αποπροσανατολίζουν τον λαό δημιουργώντας πλαστούς εσωτερικούς εχθρούς τους μετανάστες και το οργανωμένο λαϊκό και εργατικό κίνημα. Δουλεύουν για τη διάσωση του καπιταλισμού και την αποφυγή της ανάδειξης των εγκληματικών αδιεξόδων του, αποτελούν όπλο στα χέρια του συστήματος διατηρώντας συστηματική σχέση με το κεφάλαιο και το βαθύ κράτος και στοχοποιούν οποιονδήποτε αποκλίνει από το ρατσιστικό τους αφήγημα. Χαρακτηριστική ήταν η αγαστή συνεργασία φασιστών και αστυνομίας στην αντιφασιστική πορεία που καλέστηκε τον Ιούνιο από οργανώσεις της ριζοσπαστικής-αντικαπιταλιστικής αριστεράς και συλλογικότητες , καθώς ένα ανύπαρκτο φασιστικό κάλεσμα αποτέλεσε αφορμή για να απαγορευτεί η αντιφασιστική κινητοποίηση που είχε καλεστεί με αφορμή επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου στην πλατεία του Ηρακλείου.Ως εκ τούτου, χρειάζεται συνολική πάλη ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, με στόχο τη δημιουργία της προοπτικής μιας άλλης κοινωνίας κοινωνικής απελευθέρωσης και ισότητας.

Από τη μεριά μας καλούμε σε αντιφασιστική επαγρύπνηση τον λαό της περιοχής για να μην επιτρέψουμε στα φασιστικά μορφώματα και τα τάγματα εφόδου να πατήσουν πόδι στις γειτονιές μας.

Καλούμε τον λαό του Ηρακλείου και των γύρω περιοχών, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους μαθητές και τους μετανάστες να λάβουν μέρος στην αντιφασιστική εκδήλωση και συναυλία.

Όλοι και όλες στην εκδήλωση και συναυλία στο θεατράκι της πλατείας ΗΣΑΠ το Σάββατο 26/10 στις 18.00!
Όλοι και όλες στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου την Παρασκευή 1/11 στις 18.30!

 

 

Οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής/ριζοσπαστικής αριστεράς & συλλογικότητες

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU