Ρατσισμός εναντίον ψηφοφόρων του Κασσελάκη από Πολάκη, Σπίρτζη & δημοσιογράφο της ΕΦ.ΣΥΝ. & του «Κόκκινου»

Σοκαριστικές ρατσιστικές συμπεριφορές επιδεικνύουν επώνυμοι αντίπαλοι ή επώνυμοι σφοδροί επικριτές του υποψηφίου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη, φλερτάροντας μέχρι και με την ποινική διάσταση του θέματος.

«Μή κανονικοί», «άνθρωποι τέταρτης κατηγορίας», «καθυστερημένα τμήματα της κοινωνίας – τα πιο καθυστερημένα» είναι οι σοκαριστικές εκφράσεις που χρησιμοποίησαν οι συγκεκριμένοι, αναφερόμενοι στα μέλη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου του κόμματος.

Οι πρωτοφανείς αυτές εκφράσεις ειπώθηκαν από τον, επίσης υποψήφιο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, από έναν από τους κυριότερους εκφραστές της ομάδας των «87» (Γεροβασίλη, Ραγκούσης, Θεοχαρόπουλος, Νοτοπούλου, Ζαχαριάδης, Γιώργος Τσίπρας κ.α.) τον Χρήστο Σπίρτζη καθώς και από τον συντάκτη της Εφημερίδας των Συντακτών και συνεργάτη του ραδιοσταθμού του… ΣΥΡΙΖΑ (!) «Στο Κόκκινο» Γιώργο Πετρόπουλο.

 

Πολάκης

Ξεκινώντας χρονικά από το πιο πρόσφατο περιστατικό, κύμα σφοδρών αντιδράσεων προκάλεσαν οι αναφορές Πολάκη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, αναφορές τόσο για τον Στέφανο Κασσελάκη, όσο και για όσους θέλουν να ψηφίσουν τον υπό αίρεση Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στις εσωκομματικές εκλογές.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν δύο εκδοχές:

  • Η εντελώς ομοφοβική και ρατσιστική στην χειρότερη περίπτωση
  • Η αρκετά ρατσιστική στην… καλύτερη περίπτωση

Οι δύο εκδοχές υπάρχουν, διότι η χειρότερη περίπτωση «πατάει» πάνω σε διαρροές που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, διαρροές μάλιστα που δεν έγιναν από αντίπαλους του Παύλου Πολάκη, αντιθέτως με βάση αυτές τις διαρροές ΜΜΕ που στηρίζουν σφόδρα τον συγκεκριμένο υποψήφιο, σχεδόν πανηγύριζαν για τα λεγόμενα του.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν σε εκατοντάδες sites, ο Πολάκης απευθυνόμενος αρχικά στην ηγεσία των «87» που ήταν στην Πολιτική Γραμματεία είπε πως «την έχετε κάνει την μαλακία σας και τον έχετε κάνει πληγωμένο πρίγκηπα εσείς  οι 87, οι 100», ενώ συνεχίζοντας δήλωσε σύμφωνα με τις διαρροές ότι «αν έρθει όμως κανονικός κόσμος να ψηφίσει, αυτό το πράγμα πρόεδρος δεν βγαίνει».

Ο Παύλος Πολάκης φέρεται να είπε ακόμα πως «όσα λέει και κάνει ο Κασσελάκης μοιάζουν με τον αδολφοχιτλερισμό», με φόντο τις δηλώσεις του υπό αίρεση Προέδρου περί «αμεσοδημοκρατίας».

Οι διαρροές αυτές προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις, ενώ ακόμη δεν είχε ολοκληρωθεί η Πολιτική Γραμματεία, με επίκεντρο βέβαια στην αναφορά «αυτό το πράγμα» για τον Στέφανο Κασσελάκη, μια ξεκάθαρη ομοφοβική και άθλια φράση, καθώς και στην αναφορά περί «κανονικού κόσμου» μια φράση προφανώς σε αντιδιαστολή με κάποιον… μή «κανονικό κόσμο» που στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη, σύμφωνα με τον Πολάκη.

Μάλιστα το site thefaq.gr που στηρίζει σφόδρα τον Παύλο Πολάκη πανηγύρισε για αυτές τις διαρροές γράφοντας χαρακτηριστικά «(Έπος) Πολάκης στην ΠΓ : “«Αυτό το πράγμα» πρόεδρος δεν βγαίνει…όσα λέει και κάνει ο Κασσελάκης μοιάζουν με τον αδολφοχιτλερισμό”

Δείτε εδώ την ανάρτηση του φιλο-Πολακικού site που πανηγύριζε για τη χρήση της λέξης «ΑΥΤΟ» για τον Στέφανο Κασσελάκη

 

Ωστόσο, μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Πολάκης και μετά από ένα κύμα σφοδρών επικρίσεων που δέχτηκε στα social media, υποστήριξε ότι είπε πως «αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει αυτός ο νάρκισσος δεν θα βγει πρόεδρος», δηλαδή επιβεβαίωσε επισήμως τη… μισή ρατσιστική αθλιότητα.  

 

Ωστόσο, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Έλενα Ακρίτα άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί πως μέσα στην Πολιτική Γραμματεία ο Πολάκης είπε την πρώτη εκδοχή.

 

Αρχικά έκανε ανάρτηση με την οποία σημείωνε:

«Αυτό το ΠΡΑΜΑ πρόεδρος δεν βγαίνει. Όσα λέει και κάνει ο Κασσελάκης μοιάζουν με τον αδολφοχιτλερισμό».

Αλήθεια το ξεστόμισες αυτό, Παύλο Πολάκη;

 

Ο Πολάκης απάντησε, εμμένοντας στην δεύτερη εκδοχή, λέγοντας ότι είπε «Για να λέμε όλη την αλήθεια εσείς οι 87 κλπ την έχετε κάνει τη μαλακιά με τον αποκλεισμό και τώρα το παίζει πληγωμένος -παραπονεμένος πρίγκηπας!!

Αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει αυτός ο νάρκισσος δεν θα βγει πρόεδρος!!»

 

Ωστόσο απαντώντας από την πλευρά της η Έλενα Ακρίτα επανήλθε λέγοντας: «Οι συνεδριάσεις της Π.Γ. καταγράφονται. Κάθε μέλος έχει δικαίωμα και έννομο συμφέρον να ζητήσει το ηχητικό που τον αφορά, αν θέλει να αποδείξει δημόσια τα λεγόμενα του…», αφήνοντας ξεκάθαρα υπονοούμενο ότι ο Πολάκης είπε την πρώτη και χειρότερη ρατσιστική εκδοχή.

Δείτε εδώ την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

 

Για την πρώτη εκδοχή φυσικά δεν χρειάζεται ιδιαίτερος σχολιασμός. Ακόμη και η δεύτερη όμως, αυτή που παραδέχεται όπως και να έχει ο Πολάκης, δεν είναι τίποτα λιγότερο από μία άθλια ρατσιστική αναφορά στον κόσμο που στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη και επιθυμεί να τον ψηφίσει.

 

Σύμφωνα με τον Πολάκη, «κανονικός» είναι ο κόσμος που δεν θα ψηφίσει Κασσελάκη. Άρα, αυτοί που θα ψηφίσουν Κασσελάκη είναι προφανώς «μή κανονικοί».

 

Σπίρτζης

Ο φανατικός εχθρός του Στέφανου Κασσελάκη επιτίθεται εδώ και μήνες στον υπό αίρεση πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με σκληρές έως και υβριστικές εκφράσεις, ωστόσο μέχρι και πρόσφατα δεν είχε περάσει σε ρατσιστικό επίπεδο.

Τελικά δεν απέφυγε ούτε αυτό, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον Αθήνα 9,84 στις 8 Οκτωβρίου δήλωσε πως «Είναι τραγικό να ασχολούμαστε με τις τρέλες που επικαλούνται κάθε μέρα είτε ο Στέφανος Κασσελάκης είτε οι υποστηρικτές του. Πρέπει αυτό να σταματήσει. Αρκετά ασχοληθήκαμε με τρίτης κατηγορίας ζητήματα και τέταρτης κατηγορίας ανθρώπους».

Ακούστε εδώ την απίστευτη δήλωση Σπίρτζη.

 

Πετρόπουλος

Η πιο ρατσιστική αναφορά για τους ψηφοφόρους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, προέρχεται μέχρι τώρα από έναν δημοσιογράφο, τον Γιώργο Πετρόπουλο, που αρθρογραφεί στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και εργάζεται για τον ραδιοσταθμό του… ΣΥΡΙΖΑ(!) το «Κόκκινο».

Ο δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων, έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook στις 5 Οκτωβρίου την αδιανόητη φράση ότι «ο κόσμος που κινητοποιεί και θα κινητοποιήσει στο τέλος ο Κασσελάκης δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ κατά βάση. Κινητοποιεί καθυστερημένα τμήματα της κοινωνίας- τα πιο καθυστερημένα- που με ένα 3ευρο θα πάνε και θα ψηφίσουν τον μεγάλο αρχηγό και τίποτε άλλο».

Δείτε εδώ την ανάρτηση:

Μετά από λίγη ώρα από την 1η ανάρτηση ο δημοσιογράφος επανήλθε με 2η ανάρτηση, στην οποία υποτίθεται έκανε διευκρίνηση τι εννοούσε, η οποία όμως μάλλον έκανε τα πράγματα… χειρότερα.

Ουσιαστικά στη 2η ανάρτηση ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι δεν είπε «καθυστερημένα» τμήματα της κοινωνίας όλους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. που θα συμμετέχουν στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, αλλά… μόνο όσους θα στηρίξουν τον Στέφανο Κασσελάκη, γράφοντας χαρακτηριστικά πως «η διάκριση είναι σαφέστατη».

Δείτε εδώ την 2η ανάρτηση:

Το τραγικό για τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο είναι ότι βρίσκεται σε απόλυτη άρνηση να καταλάβει το σοκαριστικά ρατσιστικό περιεχόμενο των αναρτήσεών του, διαμαρτυρόμενος μετά από μερικές μέρες για την σφοδρή κριτική που δέχτηκε στα social media για τα όσα ανέφερε.

Σε 3η ανάρτησή του στις 7 Οκτωβρίου κατηγορεί άλλους χρήστες των social media ότι… δεν κατάλαβαν τι έγραψε (σ.σ. μήπως εκείνος κατάλαβε;) ενώ υποστήριξε ότι τον στοχοποιεί ο… Στέφανος Κασσελάκης, μέσω συνεργατών του.

Το απίστευτο είναι ότι αναφερόμενος στην σφοδρή κριτική που δέχθηκε για τις ρατσιστικές του αναρτήσεις, προσπαθεί να εμφανιστεί ο ίδιος ως… θιγμένος και σημειώνει πως «είναι φανερό πως υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη χρησιμοποιούν μεθόδους ποινικά κολάσιμες εναντίον ανθρώπων των οποίων τα γραπτά τους ενοχλούν.

Ή θα τους μαζέψουν αυτοί ή θα τους μαζέψουν οι αρμόδιες Αρχές.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ θέλω να ελπίζω πως θα λάβει υπόψη του την κατάσταση που δημιουργείται, θα διαχωρίσει την θέση του από αυτά τα θλιβερά γεγονότα και από τους ανθρώπους που τα προκαλούν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται ή επιδιώκουν να βρεθούν».

Δείτε εδώ την 3η ανάρτηση:

Ενδιαφέρον φυσικά υπάρχει και στο ποιοι κάνουν like στις αναρτήσεις του δημοσιογράφου, κάνοντας πολλούς να πέσουν από τα “προοδευτικά σύννεφα”.

Το σίγουρο είναι πως στον «πλανήτη» ΣΥΡΙΖΑ, σε αρκετές περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα, οι σκληρές έως και υβριστικές αναφορές, δεν λείπουν.

Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει έστω “από κάτω” να πολιτικό περιεχόμενο – όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοούν πολιτικά όσοι χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως «τραμπιστής», «πολιτικά ανίκανος», «σταλινικοί», «φασιστικό», «πραξικόπημα» κ.τ.λ.

Ωστόσο οι συγκεκριμένες ρατσιστικές αναφορές των Πολάκη, Σπίρτζη, Πετρόπουλου, πάνε τη διαμάχη σαφώς σε άλλο επίπεδο. Ομαδοποιούν με ξεκάθαρα ρατσιστικά χαρακτηριστικά ολόκληρες κατηγορίες πολιτών, μόνο και μόνο επειδή επιλέγουν να στηρίξουν έναν συγκεκριμένο υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Και αυτό φυσικά οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια, ενδεχομένως και σε ποινικές συνέπειες με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο για τη χρήση ρητορικής μίσους εναντίον ομάδων του πληθυσμού.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU