Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και φορείς της πόλης, σας καλούν σε δράσεις και κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο των πρόσφατων αποφάσεων ανάληψης δράσεων και ενόψει της ημέρας περιβάλλοντος, για την άμεση μετεγκατάσταση της Oil-One και την απομάκρυνση όλων των ρυπογόνων βιομηχανιών από την περιοχή μας.
3 Ιουνίου: Πολυχώρος Λιπασμάτων (Κράκαρης) – 7.30μμ: Συζήτηση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της βιομηχανικής δραστηριότητας στην πόλη μας. Παρουσίαση των αποτελεσμάτων των μετρήσεων των αερίων ρύπων στην περιοχή.
Αναλυτικά:
Στο πλαίσιο των πρόσφατων αποφάσεων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την απομάκρυνση των ρυπογόνων βιομηχανιών από την περιοχή μας και την άμεση μετεγκατάσταση της Oil-One, προσκαλούμε όλους τους δημότες, στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τις μετρήσεις των αέριων ρύπων καθώς και σε συζήτηση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις βιομηχανικές δραστηριότητες.
Την παρουσίαση θα κάνουν, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο καθηγητής πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Μιχαλόπουλος-Διευθυντής Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
5 Ιουνίου: ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
11πμ-2μμ: Αποκλεισμός της Oil-One και περιβαλλοντικές δράσεις
7.30μμ: Πορεία από το Δημαρχείο Δραπετσώνας ως τις εγκαταστάσεις της Oil-One
Ας είμαστε όλοι εκεί να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.