Η Νέα Ιωνία έχασε τον Χρήστο Αγιακλόγλου, τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με «Τα Γιούλια»

Κάποιοι είχαν πρωτογνωρίσει τα «Γιούλια» από τα μεθυστικό άρωμα έξω από το εργαστήριο στην Νεάπολη, κάτω από τον Άγιο Ευστάθιο – μεταξύ αυτών και εγώ.

Κάποιοι άλλοι, παλαιότεροι, από το πρώτο μαγαζί στην Μεσολογγίου, στο κέντρο. Και κάποιοι, νεότεροι, από το εντυπωσιακό μαγαζί στην Αλέκου Παναγούλη.

Η είδηση λοιπόν ότι έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Αγιακλόγλου, ο Ιωνιώτης που είχε συνδέσει το όνομά του με την επιχείρηση ζαχαροπλαστείων «Τα Γιούλια», σαφώς μας άγγιξε και μας λύπησε όλους.

Ο Χρήστος Αγιακλόγλου ήταν γιός του Βαγγέλη Αγιακλόγλου, που είχε ανοίξει το πρώτο κατάστημα «Τα Γιούλια», το 1945, στο κέντρο της πόλης, στην οδό Μεσολογγίου 24. Η ονομασία προήλθε από την χαϊδευτική παραλλαγή του ονόματος της συζύγου του Βαγγέλη Αγιακλόγλου, η οποία λεγόταν Ιουλία.

Ο Χρήστος, μαζί με τον αδελφό του Μάκη (ο οποίος έφυγε πρώτος από τη ζωή πριν από μερικά χρόνια), ανέλαβαν και επέκτειναν την επιχείρηση και το 1974 άνοιξαν το εργαστήριο στην Νεάπολη Νέας Ιωνίας, στην οδό Αναγεννήσεως 51 στο οποίο κάνανε και πώληση μέχρι το 1992, όπου επεκταθήκανε στον αριθμό 49 της ίδιας οδού.

Το 2014 άνοιξε το μεγάλο κατάστημα της επιχείρησης επί της οδού Αλέκου Παναγούλη.

 

Όπως αναφέρουν τα ίδια τα «Γιούλια», «είναι πάντα όμορφο το αίσθημα της επιβράβευσης. Ειδικά αν η επιβράβευση έρχεται για μια δουλειά την οποία “χτίζεις” εδώ και πολλές δεκαετίες με αγάπη και μεράκι.

Από το 1945 που ο παππούς, Βαγγέλης Αγιακλόγλου, έφτιαξε “τα Γιούλια” είχε στο μυαλό του να προσφέρει τους πιο γλυκούς πειρασμούς της Πόλης & της Μικρασίας, σε μια γειτονιά που όλα ήταν -και είναι- προσφυγιά.

Η αγάπη του αυτή για γλυκά και η αφοσίωση του στην πιστή μεταφορά γεύσεων της Ανατολής στην Νέα Ιωνία πέρασε από γενιά σε γενιά και κατέληξε στο σήμερα.

Σε εμάς που δεν βλέπουμε “τα Γιούλια” σαν μια απλή δουλειά. Έχουμε μεγαλώσει μέσα σε αυτά, έχουμε αναμνήσεις και ιστορίες που μας δένουν προσωπικά μαζί τους.

Με την δική σας αγάπη γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι επειδή στα Γιούλια, η πίστη στην γεύση, είναι οικογενειακή υπόθεση».

Τα συλλυπητήρια τους εκφράζουν πολλοί επώνυμοι και μή Ιωνιώτες με αναρτήσεις στα social media. Χαρακτηριστικά:

 


 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU