«Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» – Η εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία παρουσία και Κατερινόπουλου – φωτορεπορτάζ

Θεματική ημερίδα – ανοιχτή ομιλία, με αντικείμενο την “Εγκληματικότητα και ενδοοικογενειακή βία” πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, με πρωτοβουλία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία” και υποψηφίου Δημάρχου Νέας Ιωνίας, Βασίλη Χριστοδούλου.

Οι εισηγητές της θεματικής εκδήλωσης, ήταν ο γνωστός Ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος, η Αγγλική Ματαλιωτάκη και ο Βασίλης Μαστρογιάννης καθώς και η συντονίστρια – δημοσιογράφος, Τασούλα Παπανικολάου.

Όπως σημειώνει η παράταξη σε ανακοίνωση / απολογισμό της εκδήλωσης «οι ομιλητές εστίασαν στο φαινόμενο της βίας εντός της οικογενειακής εστίας: ο βασικός αυτός πυρήνας προστασίας έχει πλέον συνδεθεί με την εμφάνιση βίαιων και εγκληματικών συμπεριφορών, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την ενδοοικογενειακή βία, την κακοποίηση ανηλίκων και στη χειρότερη διάστασή τους τις δολοφονίες από μέλη των οικογενειών τους.

Επί της ουσίας προκύπτει η ανάγκη για μια νέα προσέγγιση, που δεν βασίζεται στην αντιμετώπιση και την καταστολή, αλλά στην πρόληψη, στην προστασία των ευάλωτων και το συνδυασμό πολιτικών ασφαλείας και πρόνοιας.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε ο συντονισμός της εκδήλωσης, όπου βγήκαν βαθιά μηνύματα για την ενδυνάμωση των οικογενειακών θέσεων.

Ακολούθησε διαδραστική συζήτηση με τους δημότες που τίμησαν μαζικά την ημερίδα και καταχειροκρότησαν τους ομιλητές.

 

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές αυτής της άρτιας διοργάνωσης».

Δείτε φωτορεπορτάζ:Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU