Νέα Ιωνία: Ένα διήμερο «γεμάτο Ανατολή…» – Φωτορεπορτάζ

Το Σάββατο 1η Απριλίου το απόγευμα ο Σύλλογός μας, η «Ανατολή Νέας Ιωνίας», αποδεχόμενος την πρόταση – πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, συμμετείχε στο τριήμερο (31/3, 1/4 και 2/4) εκδηλώσεων του Συλλόγου Γονέων.

Ο Σύλλογος Γονέων επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας παιδικού βιβλίου είχε προγραμματίσει μία σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Μεταξύ αυτών ήταν και η παρουσίαση – επίδειξη των παλαιών παραδοσιακών παιχνιδιών.

Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τα μέλη του Ιωνικού Συνδέσμου και της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών «Η Καππαδοκία» παρουσίασαν μία μεγάλη σειρά των παιχνιδιών τα οποία παιζόντουσαν τα παλαιότερα χρόνια στις γειτονιές της Ν. Ιωνίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα παιχνίδια, που οι παρουσιαστές των Συλλόγων μας έδειξαν με λεπτομέρειες στα έκπληκτα παιδιά. Τους έγινε εξήγηση για την ανάγκη που είχαν τα παιδιά εκείνης της παλαιάς εποχής να παίξουν. Τα παιχνίδια εκείνα ήταν ιδιοκατασκευές, χειροποίητα, επινοήσεις των ίδιων των παιδιών ή των γονέων τους. Τότε δεν υπήρχαν τα ηλεκτρονικά ή τα ηλεκτροκίνητα παιχνίδια. Υπήρχε όμως η φαντασία και η διάθεση να δημιουργήσουν, να συναγωνιστούν, να εκτονωθούν και να νικήσουν. Τα παιδιά έπαιξαν με πολλά από εκείνα τα παιχνίδια και τα κατάφεραν αρκετά καλά, αν και τα έβλεπαν για πρώτη φορά.

Την Ομάδα των παρουσιαστούν αποτέλεσαν οι γνωστοί θιασάρχες: Τάκης Κωστιδάκης (του Ιωνικού Συνδέσμου), Κούλα Μπρόλιου, Ζωή Κιριμλκόγλου και Δήμητρα Παπαδημητρίου (της Ένωσης Καππαδοκών), Βαγγέλης Βασιλείου, Τάσος Θεοδωρογιάννης, Χρήστος Καρακίτσος, Πρόδρομος Παπαδόπουλος, Γιάννης Δαρμογιάννης και Κώστας Τσαγκαράκης (της ΑΝΑΤΟΛΗΣ). Στη εκδήλωση παραβρέθηκε και η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας κυρία Γεωργία Μπίμη.

Ο Σύλλογος Γονέων ευχαρίστησε και συνεχάρη την ομάδα παρουσιαστών, μεταφέροντας τον ενθουσιασμό των πολυπληθών μικρών μαθητών και τα συγχαρητήρια των γονέων τους.

Την Κυριακή το πρωί ο Σύλλογός μας συμμετείχε στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου Κ14, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο του Χολαργού. Αγόρια και κορίτσια συμμετείχαν σε ΤΡΙΑ αγωνίσματα. Ήταν το πρώτο της σειράς πρωτάθλημα ΤΡΙΑΘΛΟΥ (δρομικών αγωνισμάτων), το οποίο δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να συμμετάσχουν σε διαφορετικά κάθε φορά αγωνίσματα (δρομικά, αλμάτων και ρίψεων) και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Συλλόγου μας πέτυχαν πολύ καλές επιδόσεις, οι οποίες έφεραν το Σύλλογό μας ΠΡΩΤΟ στη γενική βαθμολογία.

Στους αγώνες παραβρέθηκε ο Γενικός Αρχηγός κ. Τάσος Θεοδωρογιάννης.

Το ίδιο πρωινό ο Σύλλογος Γονέων είχε πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, στις οποίες έλαβαν και πάλι μέρος πολλά παιδιά του σχολείου:

  1. Εργαστήριο Κεραμικής με την εικαστικό Δανάη Γεμενάκη.
  2. Παρουσίαση του βιβλίου «Ήθη και Έθιμα της Νέας Ιωνίας» του μέλους της ΑΝΑΤΟΛΗΣ Κώστα Τσαγκαράκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας.
  3. Σκάκι – Αγώνας επίδειξης σιμουλτανέ με το δάσκαλο Παναγιώτη Ταμβάκο

Ο δάσκαλος Π. Ταμβάκος αντιμετώπισε ταυτόχρονα πολλούς μικρούς φίλους του σκακιού!

Έτσι έκλεισε αυτό το Σαββατοκύριακο γεμάτο αθλητισμό και πολιτισμό, στοιχεία τα οποία αναπτύσσει σε κάθε ευκαιρία ο Σύλλογός μας.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU