Ανατολή: Μεγάλη λαμπαδηδρομία μνήμης στο πλαίσιο των εορταστών για τα 100 χρόνια της Νέας Ιωνίας

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου ο Δήμος Νέας Ιωνίας θα γιορτάσει τα ΕΚΑΤΟ χρόνια από την ίδρυσή του.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει μέσα στο Δημοτικό Στάδιο, (με ώρα έναρξης 9.00 μμ.), με τον τίτλο «Η γειτονιά των θαυμάτων». Θα περιλαμβάνει ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα, μία σειρά δρώμενων, τα οποία έχει επιμεληθεί η γνωστή και καταξιωμένη κ. Σοφία Σπυράτου.

Της κεντρικής αυτής εκδήλωσης θα προηγηθεί η Μεγάλη «Λαμπαδηδρομία Μνήμης», η οποία θα ξεκινήσει στις 7.00 μμ. από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, (το σημείο στο οποίο ετέθη ο θεμέλιος λίθος στις 30 Ιουνίου 1923) και θα καταλήξει μέσα στο Δημοτικό Στάδιο, πριν την έναρξη της κεντρικής εκδήλωσης.

48 λαμπαδηδρόμοι, γυναίκες, άνδρες, παιδιά, αθλητές και αθλήτριες, εκπρόσωποι φορέων, αθλητικών και πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου, θα διατρέξουν 12 χιλιόμετρα,  14 συνοικίες της πόλης μας. Θα διέλθουν από όλες τις γειτονιές, τις πλατείες, τους Ιερούς Ναούς, τα εργοστάσια και τα μικρά σπιτάκια εκείνης της εποχής. Θα περάσουν επάνω από τα ρέματα, δίπλα από τα μνημεία.

Η φλόγα της λαμπαδηδρομίας σηματοδοτεί την ανάγκη και την επιθυμία των Μικρασιατών να στεριώσουν σ’ αυτά τα «άγονα χώματα της μητέρας πατρίδας». Σηματοδοτεί τη συνέχεια της ιστορίας της πόλης μας, τη συνέχεια στη δημιουργικότητα, στον πολιτισμό, που πλάστηκε από τους πρώτους κατοίκους, καθώς και τους λοιπούς κατοίκους άλλων περιοχών της χώρας μας.

   Την οργανωτική υποστήριξη της Λαμπαδηδρομίας έχει ο Ιστορικός Αθλητικός Σύλλογος Στίβου «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας.

Την προστασία των Λαμπαδηδρόμων έχουν αναλάβει: η Τροχαία Νέας Ιωνίας, η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου, τα μέλη του Δ.Σ. της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ο ΟΠΑΝ, αρκετοί  εθελοντές και  ένα ασθενοφόρο με ιατρό.

Όλοι και όλες που θα λάβουν μέρος στη λαμπαδηδρομία θα λάβουν τα αναμνηστικά της λαμπαδηδρομίας: τη δάδα που θα κρατούν, τη φανέλα που θα φορούν, ένα τεύχος, στο οποίο περιγράφονται με κείμενα και φωτογραφίες όλες οι περιοχές από τις οποίες θα περάσουν οι δρομείς. Οι Σύλλογοι οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη λαμπαδηδρομία θα λάβουν το ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ της εκδήλωσης, το οποίο έχουν υπογράψει όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και των συλλόγων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ευχαριστεί τη Δημοτική Αρχή που μας εμπιστεύθηκε, μας έδωσε το δικαίωμα της συμμετοχής στη λαμπρή αυτή γιορτή και κάλυψε τα έξοδα των αναμνηστικών.

Το Δ.Σ. θεωρεί χρέος του να προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, όπως έκανε και θα κάνει πάντοτε. Επίσης ευχαριστεί όλες και όλους τους λαμπαδηδρόμους, τους γονείς των μικρών παιδιών, την Τροχαία, τη Δημοτική Αστυνομία, τον ΟΠΑΝ και τους «ανώνυμους εθελοντές» που θα βοηθήσουν στην πραγματοποίηση αυτής της αρκετά δύσκολης διοργάνωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλες και όλους να χειροκροτήσουν τους διερχόμενους λαμπαδηδρόμους.

Συνημμένα έχουμε μία κατάσταση με όλους τους δρόμους και τις περιοχές, από τις οποίες θα περάσει η λαμπαδηδρομία και το εξώφυλλο του περιγραφικού σημειώματος.

Το πλήρες πρόγραμμα  και τους καλλιτέχνες της λαμπρής γιορτής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU