«Ανατολή» Νέας Ιωνίας: “Τι έγινε στον 8ο αγώνα δρόμου «Στις γειτονίες των Μικρασιατών προσφύγων»” – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

8ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»

Αντιλάλησαν «οι γειτονιές» των ξεριζωμένων Μικρασιατών

   Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο προγραμματισμένος 8ος Αγώνας Δρόμου «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων». Οι δρομείς έτρεξαν στις γειτονιές των προσφύγων, ανάμεσα στα μικρά σπιτάκια, στα εργοστάσια, δίπλα στα στενά πεζοδρόμια, τις αυλές και τα στενοσόκακα, δίπλα από τις εκκλησιές και τα φουγάρα.

Η διοργάνωση περιλάμβανε αγώνα 10.000 μ. για ενήλικες και 1.000 μ. για μικρά παιδιά.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές, με λίγη μόνο πρωινή υγρασία. Η εκκινήσεις και τερματισμοί έγιναν μπροστά στο θερινό κινηματογράφο «ΑΛΣΟΣ», παραπλεύρως του Άλσους και της Λεωφόρου Δεκελείας στη Ν. Φιλαδέλφεια, όπου είχε στηθεί η αψίδα της διοργάνωσης.

Των αγώνων προηγήθηκε η απαγγελία της «υπόσχεσης του αθλητή», που έγινε: για τα 10.000 μ. από το δρομέα, μέλος της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, Λευτέρη Αγιομαυρίτη και για τα 1.000 μ. από το μικρό μαθητή Λευτέρη Ανταλή.

Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε (για τα 10.000 μ.) από το Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Τομπούλογλου. Στη συνέχεια δόθηκε η εκκίνηση των 1.000 μ. για τα μικρά παιδιά από την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Ν. Ιωνίας κ. Ναΐσίδου.

Ολόκληρη η διαδρομή των 10.000 μ. ήταν σηματοδοτημένη με εντυπωσιακά βέλη και χιλιομετρικές ενδείξεις. Η Τροχαία της Ν. Ιωνίας, καθώς και οι Δημοτικές Αστυνομίες της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Ιωνίας, βοηθούμενες από περισσότερους από 120 εθελοντές κριτές είχαν εξασφαλίσει την περιφρούρηση για την μη διέλευση τροχοφόρων.

Υπήρχε ηλεκτρονική χρονομέτρηση και στους δύο αγώνες. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των διοργανωτών και στις γνωστές ιστοσελίδες των ΜΜΕ.

Νερό προσφέρθηκε σε ΔΥΟ σημεία της διαδρομής. Στον τερματισμό όλοι όσοι τερμάτισαν έλαβαν το αναμνηστικό μετάλλιο, ένα μπουκαλάκι νερό, ένα χυμό και μία μπανάνα. Και όλα αυτά, όπως πάντοτε, ΔΩΡΕΑΝ, γιατί οι διοργανωτές δύο Δήμοι, θεωρούν την ενασχόληση με τον αθλητισμό ως μεγάλη κοινωνική προσφορά και επένδυση.

Οι δρομείς κατά τον τερματισμό τους εξέφραζαν τα συγχαρητήριά τους στους διοργανωτές, δίνοντας έμφαση στους πολυπληθείς εθελοντές κριτές, στην τροχαία και τους αστυνομικούς των δύο Δημοτικών Αστυνομιών. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τους εθελοντές Σαμαρείτες ήταν παρών για κάθε ανάγκη και ενδεχόμενο.

Ο δάσκαλος του τμήματος ζωγραφικής του Δήμου Ν. Ιωνίας κ. Βάρβογλης Δημήτρης κάλυψε φωτογραφικά τη διοργάνωση και μας παρέδωσε εκατοντάδες φωτογραφίες.

Από τα μεγάφωνα της διοργάνωσης ακουγόταν ελληνική μουσική με μικρασιατικά τραγούδια, η οποία σχολιάστηκε ευμενέστατα.

   Νικητές των αγώνων: Πρώτος στα 10.000 μ. ήταν ο αθλητής Στώικος Θωμάς (ΑΣΠΑΙΤΕ), με χρόνο 36.02, και πρώτη νικήτρια η αθλήτρια Κωτούλα Βασιλική (Adidas Runner Athens) me xr;ono 42.13. Στα 1.000 μ. Πρώτη νικήτρια η Μόκκα Μαριαλένα (ΣΑΚΑ) με χρόνο 3.48 και πρώτος στα αγόρια ο Ρουγκανάκης Αχιλλέας (ΑΝΑΤΟΛΗ Ν. Ιωνίας) με χρόνο 3.52.

Στο τέλος των απονομών έγινε η καθιερωμένη κλήρωση του «επάθλου για τον αθλητή που δεν νίκησε». Τυχερός της κλήρωσης αναδείχθηκε ο δρομέας των 10.000 μ. κ. Κονίδης Βλάσης.

   Η Οργανωτική Επιτροπή βράβευσε ιδιαίτερα τους δύο τυφλούς δρομείς: κ. Στέργιο Σιούτη (και το συνοδό του Σπύρο Σιούτη, γιο του κ. Στέργιου Σιούτη) και κ. Νίκο Τσατσακλά (και το συνοδό του Γιώργο Αρβανίτη). Και οι δύο τυφλοί δρομείς είχαν λάβει μέρος στο Μαραθώνιο δρόμο των Παρολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004.

Στους αγώνες παραβρέθηκαν και έκαναν απονομές: Από την πλευρά του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, ο κ. Τομπούλογλου Ιωάννης, Δήμαρχος, ο κ. Αντωνόπουλος Δημήτρης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Γούλας Αλέξανδρος, Αντιδήμαρχος Παιδείας, η κ. Δρεπανιά Ελίνα, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, η κ. Γεωργίου Λίνα, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης, ο κ. Διαγουμάς Μανώλης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, ο κ. Κελίδης Γιώργος, Αντιδήμαρχος Πληροφορικής, ο κ. Κοττές Γρηγόρης, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, ο κ.  Λουκιδέλης Ιωάννης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, ο κ. Επιτρόπου Ηλίας, Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού. Φυσικά ο υπεύθυνος αθλητισμού της Ν. Φιλαδέλφειας (και της διοργάνωσης) κ. Ζέττος Δημήτρης με όλη την ομάδα του.

Από το Δήμο Ν. Ιωνίας παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι: η κ. Ναϊσίδου Σοφία (Αθλητισμού) και η κ. Κλάρα Αναστασία (Παιδείας), καθώς και οι Προϊστάμενοι του τμήματος Αθλητισμού: κ. Αθανασίου Πέτρος και κ. Χαρίση Βάσω.

Όλοι οι εκπρόσωποι των δύο Δήμων παρέμειναν σε όλη τη διάρκεια των αγώνων και χειροκροτούσαν τους αθλητές και τις αθλήτριες που τερμάτιζαν.

Παρόντες σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης ο Διοικητής της Τροχαίας Ν. Ιωνίας κ. Δέδες Νικόλαος και ο Υποδιοικητής κ. Σαφλάς Βασίλης.

   Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους δρομείς, καθώς και όλα τα άτομα που βοήθησαν στη διοργάνωση.

   Η Οργανωτική Επιτροπή εκφράζει όμως και πάλι τη δυσαρέσκειά της για τη συμπεριφορά των δρομέων, οι οποίοι ενώ είχαν δηλώσει συμμετοχή στους αγώνες, δεν προσήλθαν (δεν έλαβαν μέρος), αδιαφορώντας για τους κόπους όλης της Οργανωτικής Οικογένειας.

Το Δ.Σ. του Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας ευχαριστεί ιδιαίτερα τους γυμναστές της Διεύθυνσης Αθλητισμού της Ν. Ιωνίας, τα μέλη του ΔΣ και τα απλά μέλη του Συλλόγου της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, τα μέλη των Μικρασιατικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, τους «ανώνυμους» εθελοντές για την πολύωρη προσφορά τους.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα.

Δείτε εδώ το φωτορεπορτάζ:

Βράβευση της πρώτης γυναίκας
Απαγγελία υπόσχεσης αθλητή 10 χιλ
Η ομάδα των εκπροσώπων των διοργανωτών
Πρώτος Νικητής Ν. καρέλος ΣΔΥ Πειραιά
Βράβευση Νικ. Δρούτσα ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Ο κ. Αθανασίου βραβεύει νικητές
Βράβευση τυφλών αθλητών & των συνοδών τους
Βράβευση Μαρίας Παππά
Απαγγελία υπόσχεσης 1.000 μ

Τα κύπελλα για τους νικητές
Ο κ. Ζέττος, συγχαίρει το μικρό νικητή
1ος νικητής των 1.000 μ
1η νικήτρια των 1.000 μ

2ος νικητής των 10 χιλ
1ος Νικητής του αγώνα 10 χιλ.
Νικήτριες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Νικήτριες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Νικήτριες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Ο Διοικητής της Τροχαίας βραβεύει τον 1ο νικητή
Εκπρόσωποι των διοργανωτών
Οι Αντιδήμαρχοι της Ν. Ιωνίας
Ο Πρόεδρος με παιδιά της ΑΝΑΤΟΛΗΣ
παιδιά της ΑΝΑΤΟΛΗΣ
βράβευση 1ου νικητή αγοριών
Βράβευση αγοριών

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU