Ηράκλειο Αττικής: Αντιδράσεις για την ακροδεξιά πανευρωπαϊκή συγκέντρωση της 1ης Νοεμβρίου – UPDATE

UPDATE 24/10 – Αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση των ακροδεξιών οργανώσεων Propatria και Ιαχή, αλλά και του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής να διοργανωθεί πανευρωπαϊκή συγκέντρωση στο Ηράκλειο Αττικής την 1η Νοεμβρίου, με αφορμή τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής Φουντούλη και Καπελώνη στα, τότε, γραφεία της οργάνωσης στο Ηράκλειο Αττικής, επί της λεωφόρου Ηρακλείου.

Ως απάντηση οργανώθηκε η Αντιφασιστική Συγκέντρωση, με σημείο συνάντησης τη διασταύρωση της λεωφόρου Ηρακλείου με την οδό Ιφιγενείας, με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων.

Ακολουθούν καλέσματα φορέων της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου Αττικής, τα οποία θα ανανεώνονται.

 

Σύλλογος Γυναικών Ηρακλείου Αττικής

Πανευρωπαϊκό κάλεσμα με αφορμή τα 10 χρόνια από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής οργανώνουν οι φασίστες στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου.

Σήμερα, και ενώ οι δίκες της Χρυσής Αυγής δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, που συνεχίζεται ακάθεκτη η προσπάθεια να ξεπλυθούν οι φασίστες βάζοντας ακόμα και αχυρανθρώπους για να μπουν στη βουλή ή ακόμη και υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας, όπως ο καταδικασμένος Κασιδιάρης αποκαλύπτεται η ανοχή των κρατικών μηχανισμών και των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ να αποτραπεί η σύναξη αυτή, ακόμα και μετά τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια από φασίστες που διέσχισαν ανενόχλητοι τη χώρα. Την ίδια ώρα όμως είναι σε ετοιμότητα να ψηφίσουν και να εφαρμόσουν τα αντιλαϊκά και αντεργατικά νομοσχέδια, να στείλουν τα ΜΑΤ σε λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς σπιτιών και μικρών επιχειρήσεων ή για να παρθούν πίσω απολύσεις εργαζομένων.

Αυτή την ώρα η επίθεση του κράτους είναι ολομέτωπη είτε με την επιλεκτική αδιαφορία, είτε με την απουσία του, όταν περιουσίες καίγονται ή πλημμυρίζουν και ανθρώπινες ζωές χάνονται και απειλούνται, είτε όταν έρχεται να νομιμοποιήσει την εργασιακή ζούγκλα που έχει διαμορφώσει η ίδια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με τους επιχειρηματικούς ομίλους με τα 13ωρα δουλειάς. Οι γυναίκες δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, δεν  εφησυχάζουμε.  Ξέρουμε πως η μάχη με το φασισμό είναι συνεχόμενη και διαρκής και δίνεται στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, στους δήμους.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ηρακλείου καταδικάζει τη συγκέντρωση αυτή και παλεύει δίπλα στο λαό στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά, έτσι ώστε να μη σηκώσουν ποτέ πάλι κεφάλι οι φασίστες, ειδικά στις γειτονιές των αγώνων, της Ηλέκτρας Αποστόλου, του μπλόκου της Καλογρέζας.

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής,  να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην αντιφασιστική κινητοποίηση-πορεία την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας.

Καλούμε τις γυναίκες, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις συνταξιούχες να είναι εκεί για να απομονώσουμε τους φασίστες, αλλά και κάθε φασιστική- ναζιστική αντίληψη παντού!

Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά!

 

Ένωση Αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ Ηρακλείου Αττικής

Η Ένωση Αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ Ηρακλείου Αττικής καταγγέλλει στο λαό του Ηρακλείου τη φασιστική σύναξη που είναι προγραμματισμένη να γίνει την 1η Νοέμβρη στο Ηράκλειο.

10 χρόνια μετά τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα και ενώ οι δίκες της Χρυσής Αυγής δεν έχουν ολοκληρωθεί, λίγους μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση φασιστών στην Νέα Φιλαδέλφεια αφού διέσχισαν όλη την χώρα ανενόχλητοι, ετοιμάζουν τώρα πανευρωπαϊκή φασιστοσύναξη στη γειτονιά μας.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ δεν παίρνει κανένα μέτρο για να μην πραγματοποιηθεί η σύναξη των φασιστών, την ίδια ώρα είναι πανέτοιμοι να ψηφίσουν και να εφαρμόσουν τα αντιλαϊκά και αντεργατικά νομοσχέδια κατ’ εντολή των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ταυτόχρονα, ξέρουν να στέλνουν τα ΜΑΤ σε λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς σπιτιών και μικρών επιχειρήσεων συναδέλφων και εργαζομένων.

Την ώρα που ο λαός αντιδρά και οργανώνεται στα σωματεία του και τις ενώσεις του, βρίσκοντας εκεί αποκούμπι απέναντι στην εγκληματική πολιτική που θεωρεί κόστος τις ζωές μας και αφήνει απροστάτευτο το λαό απέναντι  σε φωτιές και σε βροχές, το σύστημα αξιοποιεί και τις φρικιαστικές «εφεδρείες» του, αμολάει τα μαντρόσκυλά του, τα φασιστικά αποβράσματα, για να μας φοβίσει.

Είναι όμως γελασμένοι! Δε θα τους περάσει!

Οι Αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ μαζί με τους εργαζόμενους θα δυναμώσουμε τον αγώνα του για τη ζωή και τις ανάγκες μας.

Δίνουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά, έτσι ώστε να μη σηκώσουν ποτέ πάλι κεφάλι οι φασίστες, ειδικά στις γειτονιές των αγώνων, της Ηλέκτρας Αποστόλου, του μπλόκου της Καλογρέζας.

Καλούμε μαζί  με τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής στη συμμετοχής στην αντιφασιστική κινητοποίηση-πορεία την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας.

Δε θα επιτρέψουμε στο φίδι του φασισμού να ξαναβγεί από την τρύπα του!

Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά!

 

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Νέας Ιωνίας και πέριξ

Το σωματείο συνταξιούχων Ν. Ιωνίας και πέριξ περιοχών καλεί τα μέλη του, τους εργαζόμενους και όλο το λαό της περιοχής σε μαζική συμμετοχή στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο των σωματείων και των μαζικών φορέων της βορειοδυτικής Αθήνας ενάντια στην προκλητική φιέστα που ετοιμάζουν οι φασίστες στο Ν. Ηράκλειο.

Είναι πρόκληση στην περιοχή του αιματοβαμμένου μπλόκου της Καλογρέζας όπου 22 παλληκάρια έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους ταγματασφαλίτες, στο Ν. Ηράκλειο όπου η μεγάλη κομμουνίστρια Ηλέκτρα Αποστόλου πέρασε πολλά χρόνια της ζωής και του αγώνα και που βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τους κατακτητές, να έρχονται σήμερα οι απόγονοι των Ναζί και να καλούν σε συγκέντρωση!!!

Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν σε αυτές τις περιοχές γιατί εδώ είναι ο τόπος της αντίστασης και της προσφυγιάς, του αγώνα και της θυσίας!!!

Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!!!

Όλοι και όλες στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο των σωματείων και των μαζικών φορέων της Β/Δ Αθήνας.

Τετάρτη 1 Νοέμβρη 6.00 το απόγευμα στην συμβολή των οδών λ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας.

 

Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας

Ύστερα από το κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ», καταγγέλλουμε με τη σειρά μας την αναγγελία «φασιστικής πανευρωπαϊκής συνάντησης» που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 1η Νοέμβρη στο Ν. Ηράκλειο.

Την στιγμή που το κράτος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα καταστολής σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, συνταξιούχων, εκπαιδευτικών, μαθητών ή πολιτών που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, ταυτόχρονα επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δράση των φασιστών και με τις δημοτικές αρχές της περιοχής μας να σφυρίζουν αδιάφορα, δημιουργώντας με την στάση τους πρόσφορο έδαφος στους φασίστες για να δρουν.

Σε μια περιοχή όπως η δική μας, όπου μετράμε μόνο λίγους μήνες, από το θάνατο ενός νέου ανθρώπου στη Νέα Φιλαδέλφεια από φασίστες, οι οποίοι πέρασαν ανενόχλητοι με την «διακριτική» παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ποια τα μέτρα του κράτους για αυτή την συνάντηση φασιστών;;;

Κανένα απολύτως!!!

Είναι στο χέρι το δικό μας να μην αφήνουμε το περιθώριο δράσης σε κανένα φασίστα!

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία μας!

Καλούμε όλα τα μέλη μας, κάθε εργαζόμενη και λαϊκή γυναίκα της περιοχής μας, να συμμετέχουμε όλοι μαζί στην κινητοποίηση των φορέων της περιοχής μας ενάντια σε αυτή την πανευρωπαϊκή συνάντηση φασιστών, την Τετάρτη 1η Νοέμβρη στις 18:00 στη συμβολή των οδών Λ.Ηρακλείου και Ιφιγενείας.

 

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Με απόφαση της Διοίκησης του παραρτήματός μας Ν. Ηρακλείου-Ν. Ιωνίας-Μεταμόρφωσης-Ν. Φιλαδέλφειας συμμετέχουμε μαζί με τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της βορειοδυτικής Αθήνας  στην μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στη σύναξη ευρωπαϊκών φασιστικών μορφωμάτων που προετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν στο Ν. Ηράκλειο.

Τους προειδοποιούμε να μην εμφανιστούν στην περιοχή μας γιατί εδώ είναι ο τόπος της αντίστασης και της προσφυγιάς, του αγώνα και της θυσίας. Τους γνωρίζουμε καλά τους φασίστες, όσα πρόσωπα και αν αλλάζουν. Είναι τα μαντρόσκυλα των αφεντικών. Είναι οι πολέμιοι των αγώνων του λαού, για λογαριασμό των κερδών των λίγων. Είναι η σαπίλα όλου του ντουνιά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Καλούμε τα μέλη μας και όλο τον κλάδο της περιοχής να δώσει μαζικά το παρόν. Τον φασισμό βαθιά καταλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσακισέ τον!!!

 

Παράρτημα Εθνικής Αντίστασης  Ηρακλείου Αττικής

Συναγωνιστές-στριες καταγγέλλουμε στον λαό του Ηράκλειου την  Ευρωπαϊκή φασιστοσύναξη   που είναι προγραμματισμένη για την 1η Νοέμβρη .

Καλούμε όλους στην αντιφασιστική κινητοποίηση – πορεία, που διοργανώνουν σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής μας, την Τετάρτη 1η Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στη συμβολή των οδών Λ.Ηρακλείου και Ιφιγενείας.

Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά σχολεία και χώρους δουλείας

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τη Δημοτική αρχή να ακυρώσει τη φασιστική συνάντηση.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μετατραπούν οι γειτονιές μας σε κέντρο δράσης των φασιστών .

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε επιθέσεις με μαχαιρώματα στη κεντρική πλατεία του Ηράκλειου.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μολύνουν τα σχολεία μας με τα φασιστικά τους  συνθήματα.

Δεν πρέπει να  επιτρέψουμε οι φασίστες να πατήσουν το πόδι τους στην περιοχή μας, εδώ που έζησε έδρασε και δολοφονήθηκε μαρτυρικά από τους Γερμανούς φασίστες η ηρωίδα της Αντίστασης και στέλεχος του ΚΚΕ Ηλέκτρα Αποστόλου, και που στην Καλογρέζα  εκτελέστηκαν 22 παλικάρια από τους γερμανούς φασίστες και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Συναγωνίστριες–στες πριν 79 χρόνια –στις 12 Οκτώβρη του 1944- ο Ελληνικός λαός οργανωμένος στο ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, απελευθέρωσε την  Αθήνα και όλη τη χώρα από τους φασίστες-ναζιστές. Έγραψαν μια από τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία της λαϊκής πάλης στην χώρα μας συμβάλλοντας και διεθνώς στον αγώνα για την συντριβή του φασισμού – ναζισμού, στον αγώνα αυτό που πρωταγωνίστηκε η Σοβιετική Ένωση για την απελευθέρωση των λαών και των κατακτημένων χωρών της Ευρώπης.

Το ΚΚΕ ήταν οργανωτής, καθοδηγητής, ψυχή και ραχοκοκαλιά της αντίστασης του λαού απέναντι στα γερμανοφασιστικά στρατεύματα, αντίθετα με τις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις που εγκατέλειψαν τον λαό στην τύχη του κάτω από την μπότα του κατακτητή, φεύγοντας στη Μέση Ανατολή μαζί με τους Άγγλους συμμάχους, αλλά  και μια μερίδα που έμειναν στην χώρα συνεργάστηκαν ανοιχτά με τους Γερμανούς κατακτητές συγκροτώντας τις δωσίλογες κυβερνήσεις αλλά και τα τάγματα ασφαλείας και τις άλλες ένοπλες φασιστικές οργανώσεις. Είμαστε περήφανοι για τον μεγαλειώδη αγώνα του ΕΑΜ ΕΛΑΣ για την συντριβή του φασισμού. Είμαστε περήφανοι για τον ηρωικό ένοπλο αγώνα του ΔΣΕ που ακολούθησε.

Εκφράζουμε για μια άλλη φορά την αλληλεγγύη μας και στεκόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού για την απελευθέρωση της πατρίδας τους από την κατοχή του Ισραηλινού κράτους-δολοφόνου και την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος η πάλη των λαών θα τον συντρίψει.

 

Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Την 1η του Νοέμβρη φασιστικές οργανώσεις έχουν καλέσει σε «φασιστική πανευρωπαϊκή συνάντηση» στο Ηράκλειο Αττικής. Το ΔΣ της Δ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου 2023 στις 6μ.μ. στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας. Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο εργασίας. Η συγκέντρωση θα φέρει στο Ηράκλειο φασίστες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η πόλη άνδρο δράσης νεοναζί εγκληματιών. ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ να ζήσουμε γεγονότα όπως αυτό της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο «OPAP Arena», με την καταδρομική επίθεση ναζιστών Κροατών χούλιγκανς και Ελλήνων ομοϊδεατών τους, με συνέπεια τη δολοφονία του φίλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη και αρκετούς τραυματίες. Δεν θ’ αφήσουμε να σπείρουν το δηλητήριο τους στον τόπο που πάνε σχολείο οι μαθητές μας. Ως εκπαιδευτικοί παλεύουμε να εφοδιάσουμε τους μαθητές μας με αξίες όπως η αλληλεγγύη στην τάξη τους, η συλλογικότητα, ο αγώνας για ένα καλύτερο μέλλον για το σύνολο του λαού! Δεν ανεχόμαστε – και απομονώνουμε – τους φασίστες, αλλά και κάθε φασιστική- ναζιστική αντίληψη. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση να ακυρώσει άμεσα τη φασιστική «συνάντηση». Καλούμε επίσης τους αρμόδιους τοπικούς, και όχι μόνο, φορείς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να λάβουν μέτρα. Δεν θα επιτρέψουμε στο φίδι του φασισμού να ξαναβγεί από την τρύπα του! Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας!

 

Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Η Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών, παράταξη της Δ΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, συμμετέχει και καλεί στη συναυλία την 28η Οκτωβρίου στο θεατράκι στον ΗΣΑΠ στο Ν. Ηράκλειο, με στόχο την ακύρωση της ευρωπαϊκής φασιστικής συγκέντρωσης που καλούν φασιστικές οργανώσεις Propatria και Ιαχή, αλλά και το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής την 1η Νοεμβρίου.

Ως παράταξη της Δ΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής μέλη της είναι οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ηρακλείου, συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συναυλία το Σάββατο 28 Οκτωβρίου το απόγευμα στο θεατράκι στο σταθμό ΗΣΑΠ στο Ν. Ηράκλειο και στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στις 4μμ, στη Λεωφόρο Ηρακλείου 420 στην οποία καλούν ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνα Πειραιά, και μέχρις στιγμής τα σωματεία εργαζομένων του Δήμου Ν. Ηρακλείου, ο σύλλογος μουσικών Φιλαρμονικής ΟΠΑΝ του Δήμου Αθηναίων και η ΠΕΝΕΝ.

Ως παράταξη συμβάλλαμε ώστε η Δ΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, το σωματείο δηλαδή των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να οργανώσει σύσκεψη σωματείων τον Ιούνιο του 2023 μετά από την επίθεση σε μαθητή στο σταθμό του Ν. Ηρακλείου και την εισβολή σε σχολεία του Ν. Ηρακλείου, στα οποία έκαναν ζημιές και ζωγράφισαν σύμβολα των ναζί στους τοίχους. Στη σύσκεψη αυτή, επισημάναμε την ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη αντιφασιστική απάντηση από την πλευρά του εκπαιδευτικού, όσο και του εργατικού κινήματος, καθώς και του γονεϊκού και μαθητικού κινήματος.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι φασίστες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη βία της ακρίβειας και της φτώχειας που ζουν οι οικογένειες των μαθητών/ριών μας, τη βία της εξαθλίωσης της εκπαίδευσης με την υποχρηματοδότησή της, την έλλειψη εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών και υποδομών (έχουμε φτάσει μέσα Οκτώβρη και έχουμε ακόμα κενά ενώ παράλληλα τα σχολικά κτήρια δε συντηρούνται και δεν ελέγχονται ως προς την

καταλληλότητά τους), εμφανιζόμενοι ως δήθεν δύναμη αντισυστημική, που πάει κόντρα σε όλα αυτά.

Ως εκπαιδευτικοί θέλουμε να τονίσουμε ότι ο λαός μας έχει ιστορική εμπειρία και γνώση.

Όπως το 1940 αντιπαλέψαμε τον ιταλογερμανικό φασισμό – ναζισμό αντιστεκόμενοι σε αυτόν ως λαός, όπως αντιπαλέψαμε την αμερικανοκίνητη χούντα του Παπαδόπουλου και των λοιπών συνταγματαρχών, όπως αντιπαλέψαμε τα δολοφονικά τάγματα εφόδου της Χ.Α. με αποτέλεσμα σήμερα άλλοι να είναι φυλακή και άλλοι ακόμα υπόδικοι, έτσι και σήμερα συνεχίζουμε να αντιπαλεύουμε τους επιγόνους τους που θέλουν τη νεολαία και το λαό, αντί να παλεύει για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους/ες, να βλέπει ως εχθρό του τον φτωχό, τον κατατρεγμένο, τον μετανάστη, τον διαφορετικό, τον συνδικαλισμό και όποιον αγωνίζεται συλλογικά με όρους κινήματος ενάντια στην εξαθλίωση της ζωής μας.

Τα εκάστοτε φασιστικά μορφώματα που προσπαθούν να παρεισφρήσουν στους νεολαιίστικους χώρους και στα σχολεία, στα γήπεδα, στις πλατείες, εκπαιδεύοντας στη δύναμη και την επιβολή του δυνατού στον αδύναμο, σκορπώντας φόβο, συντάσσονται απόλυτα με την αντεργατική πολιτική και τους νόμους των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τις συμβάσεις μηδενικού ωραρίου, την 13ωρη εργασία, τις απολύσεις, το χτύπημα των σωματείων, την

εργοδοτική βία και αυθαιρεσία. Προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματική αιτία που γεννάει τη βία στις ζωές μας που δεν είναι άλλη από τις πολιτικές του χτυπήματος των εργατικών δικαιωμάτων προς όφελος των κεφαλαιοκρατών, προβάλλοντας ως υπαίτιους τους φτωχούς μετανάστες και όσους/ες αγωνίζονται για μια ζωή με δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στην υγεία όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και φύλο.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι η φασιστική Χ.Α. είχε την πλήρη στήριξη του κεφαλαίου, των εφοπλιστών, αλλά και την ανοχή όλων των κυβερνήσεων που της επέτρεψαν να δρα ασύδοτη μέχρι την προμελετημένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι στα χρόνια των μνημονίων και της βαθιάς κρίσης του καπιταλισμού, τα τσοπανόσκυλα του συστήματος εγκατέλειψαν τις φιλολαϊκές ρητορείες, και έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Ψήφισαν κάθε νόμο των μνημονίων που στόχευαν στη μεγιστοποίηση του κέρδους, στην δουλοποίηση των εργαζομένων και στην αύξηση του αυταρχισμού και του φόβου. Ούτε τυχαίο είναι, ότι βρέθηκαν απέναντι στους απεργούς της χαλυβουργίας το 2012, σύμμαχοι των εργοδοτών, κυνήγησαν και χτύπησαν διαδηλωτές παρέα με τα ΜΑΤ και τους ασφαλίτες, τραυμάτισαν και σκότωσαν ανυπεράσπιστους μετανάστες.

Τους έχει ανάγκη το σύστημα, γι’ αυτό τους θρέφει, ώστε να επιβάλει με τη βία όσα δε μπορεί με νόμους. Για να χτυπούν όποιον σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται. Για να διαιωνίζεται η εκμετάλλευση, η φτώχεια για το λαό και τα αυξανόμενα κέρδη για τους κεφαλαιοκράτες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη που θα γίνει και συνενοχή, αφού δεν έχει πάρει μέχρι στιγμής κανένα μέτρο και καμιά απόφαση για να εμποδίσει την σύναξη των φασιστών στο Ν. Ηράκλειο, 3 μήνες μετά την ανεμπόδιστη επέλαση των φασιστών της Δυναμό Ζάγκρεμπ που διέσχισαν όλη την Ελλάδα με δηλωμένες προθέσεις για να καταλήξουν να δολοφονήσουν τον Μιχάλη Κατσούρη τον περασμένο Αύγουστο.

Δεν ξεχνάμε ότι η φασιστική Χ.Α. έχοντας την πλήρη στήριξη του κεφαλαίου και των εφοπλιστών, καθώς και την ανοχή των κυβερνήσεων που της επέτρεψαν να δρα ασύδοτη σε αλληλοδιαπλοκή με τα σώματα ασφαλείας μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση και τα στελέχη της είναι στη φυλακή λόγω της πάλης του λαού, των εργαζομένων, του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται ενάντια στον φασισμό και τις πολιτικές που τον αναπαράγουν. Ο αγώνας μας ενάντια στον φασισμό περνάει μέσα από τη διεκδίκηση δημόσιας δωρεάν παιδείας για όλα τα παιδιά, για αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους/ες, για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για μείωση των πολεμικών δαπανών

ενάντια σε κάθε πολεμική εμπλοκή του λαού μας με λαούς άλλων χωρών.

Όλοι/ες στην αντιφασιστική συναυλία στο θεατράκι σταθμού ΗΣΑΠ στο Ν. Ηράκλειο την 28η Οκτωβρίου το απόγευμα με αίτημα να ακυρωθεί η φασιστική ευρωπαϊκή σύναξη.

Όλοι/ες στην αντιφασιστική συγκέντρωση την 1η Νοεμβρίου στη λεωφ. Ηρακλείου 420 στις 4 μμ

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηρακλείου-Ν.Ιωνίας – Μεταμόρφωσης -Λυκόβρυσης «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ».

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής μας την  «πανευρωπαϊκή συνάντηση φασιστών» την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο Ν. Ηράκλειο.

Σήμερα 10 χρόνια μετά και ενώ οι δίκες της εγκληματικής Χρυσής Αυγής συνεχίζονται, καταδικάζουμε στην πράξη τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Την στιγμή που το κράτος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα καταστολής σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, συνταξιούχων, εκπαιδευτικών, μαθητών που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, ταυτόχρονα επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δράση των φασιστών. Επίσης οι δημοτικές αρχές σφυρίζουν αδιάφορα, δημιουργώντας με την στάση τους πρόσφορο έδαφος στους φασίστες για να δράσουν.

Στην περιοχή μας  μετράμε μόνο λίγους μήνες, από το θάνατο ενός νέου ανθρώπου στη Νέα Φιλαδέλφεια από φασίστες, οι οποίοι πέρασαν ανενόχλητοι από 3 κράτη με την «διακριτική» παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Παρόλα αυτά  η κυβέρνηση προκλητικά αφήνει ξανά τους φασίστες να δρουν ανεξέλεγκτοι και να οργανώνουν αυτήν την παρασύναξη.

Είναι πρόκληση στην περιοχή του αιματοβαμμένου μπλόκου της Καλογρέζας όπου 22 παλικάρια έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους ταγματασφαλίτες, στο Ν. Ηράκλειο όπου η Ηλέκτρα Αποστόλου πέρασε πολλά χρόνια της ζωής και του αγώνα και που βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τους κατακτητές, να έρχονται σήμερα οι απόγονοι των Ναζί και να καλούν σε συγκέντρωση!!!

Τους προειδοποιούμε : Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν σε αυτές τις περιοχές γιατί εδώ είναι ο τόπος της αντίστασης και της προσφυγιάς, του αγώνα και της θυσίας!!!

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό της περιοχής σε μαζική συμμετοχή στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο των σωματείων και των μαζικών φορέων της βορειοδυτικής Αθήνας ενάντια στην προκλητική φιέστα που ετοιμάζουν οι φασίστες στο Ν. Ηράκλειο.

Καλούμε κάθε σωματείο και μαζικό φορέα της περιοχής να πάρει ανάλογες αγωνιστικές και μαχητικές αποφάσεις.

Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!!!

Έξω οι φασίστες από τις γειτονίες μας!!!

Όλοι και όλες στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο των σωματείων και των μαζικών φορέων της βορειοδυτικής Αθήνας!

Τέταρτη 1 Νοέμβρη 6.00 το απόγευμα στην συμβολή των οδών λ. Ηρακλείου και Ιφιγένειας.

 

  1. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηρακλείου-Ν.Ιωνίας-Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ».
  2. Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.
  3. Ένωση Συλλογών Γονέων Μαθητών Ηρακλείου Αττικής.
  4. Ένωση Συλλογών Γονέων Μαθητών Μεταμόρφωσης.
  5. Ένωση Αυτοαπασχολουμένων & ΕΒΕ Ηρακλείου Αττικής.
  6. Ομάδα Γυναικών Ν. Ηρακλείου (μέλος ΟΓΕ).
  7. Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας – Παράρτημα Ν. Ιωνίας-Ν. Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης-Νέας Φιλαδέλφειας.
  8. Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας-Ν. Ηρακλείου και πέριξ περιοχών.
  9. Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας.
  10. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 10ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας.
  11. Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης.
  12. Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής – Παράρτημα Βορειοδυτικών Συνοικιών.
  13. Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων – Παράρτημα Ν. Ιωνίας.
  14. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.
  15. Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πεύκης.

 

Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στη Skroutz

Κάλεσμα σωματείων και φορέων βορειοδυτικής Αθήνας σε αντιφασιστική Κινητοποίηση – πορεία Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 18:00 λεωφ. Ηρακλείου & Ιφιγενείας έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας

Καταγγέλλουμε στους συναδέλφους στη Skroutz και στο λαό της περιοχής την αναγγελίας “φασιστικής πανευρωπαϊκής συνάντησης” την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο Ν. Ηράκλειο και σας καλούμε στην αντιφασιστική κινητοποίηση.

Συναδέλφισσα – συνάδελφε, βρισκόμαστε 10 χρόνια μετά τις δολοφονίες Φύσσα και Λουκμάν και τις δολοφονικές επιθέσεις σε δεκάδες άλλους εργάτες Έλληνες και μετανάστες και 3 χρόνια μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και κάποιοι νομίζουν ότι έχουμε ξεχάσει.

Ότι έχουμε ξεχάσει τι θα πει ναζισμός – φασισμός και το ότι η Χρυσή Αυγή και τα παρακλάδια της είναι εγκληματικές οργανώσεις ακριβώς γιατί είναι ναζιστικές οργανώσεις. Ότι αποτελούν ό,τι πιο σκοτεινό και σάπιο έχει να επιδείξει αυτό το οικονομικό σύστημα που λέγεται καπιταλισμός.

Νομίζουν ότι έχουμε ξεχάσει το πως προσπάθησαν και συνεχίζουν να προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να ξεπλύνουν τη ναζιστική – εγκληματική δραστηριότητα και φρασεολογία, αλλά και την πολιτική δράση και παρουσία τους στη Βουλή, στο δήμο της Αθήνας και αλλού. Πως προσπαθούν να διαιωνίσουν το μίσος απέναντι στους εργάτες, στη συλλογική διεκδίκηση και στον οργανωμένο ταξικό αγώνα.

Καταδικάζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για να αποτραπεί η φασιστοσύναξη στη γειτονιά μας. Από την άλλη, είναι πάντα έτοιμη και πρόθυμη να παρέμβει με όλα τα μέσα καταστολής απέναντι στον εχθρό λαό όταν διεκδικούμε να μη μας πάρουν τα σπίτια μας τα κοράκια. Όταν διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς όπως και στη Skroutz και σε δεκάδες άλλες εταιρείες. Όταν διεκδικούμε να μην απολυόμαστε.

Αυτή η επιλεκτική ανικανότητα της κυβέρνησης, του κράτους και των μηχανισμών του μπορούμε να τη δούμε σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Δεν πρέπει να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια

Αυτή την ώρα της ολομέτωπης επίθεσης κυβέρνησης, κράτους, εργοδοσίας, πρέπει να είμαστε μαζί, οργανωμένοι, μέσα από το σωματείο μας, με τα υπόλοιπα σωματεία και τους εργαζομένους, στον καθημερινό αγώνα για τη ζωή και τη δουλειά με δικαιώματα, για την υγεία του λαού και τη μόρφωση των παιδιών μας.

Έτσι πρέπει να δώσουμε και τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά. Έτσι ώστε να μη σηκώσουν ποτέ πάλι κεφάλι οι φασίστες, ειδικά στις γειτονιές των αγώνων, της Ηλέκτρας Αποστόλου και του Μπλόκου της Καλογρέζας.

Δε θα επιτρέψουμε στο φίδι του φασισμού να ξαναβγεί από την τρύπα του!

Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά!

Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στη Skroutz

 

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Ένωσης Γονέων Νέου Ηρακλείου, της Ένωσης Γονέων Μεταμόρφωσης, της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής φορέων εκπαιδευτικών και άλλων μαζικών φορέων της περιοχής στηρίζει και συμμετέχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου 2023 στις 6μμ στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας, ημέρα που έχει ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Ηράκλειο «πανευρωπαϊκή συνάντηση φασιστών».

 

Παράρτημα Ν. Ιωνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Το παράρτημα Ν. Ιωνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, καταγγέλλει στο λαό της περιοχής, που έχει αναπτύξει αντιφασιστικά αισθήματα και  αντανακλαστικά, την φασιστοσύναξη που ετοιμάζεται στο Ηράκλειο Αττικής για την 1η Νοέμβρη.

Οι μαχητές – αγωνιστές της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, βρίσκονται από τα χρόνια της φασιστικής και ναζιστικής θηριωδίας σε ανειρήνευτη σύγκρουση με το φασιστικό τέρας, με τους 22  εκτελεσμένους θύματα του φασισμού στο Μπλόκο της Καλογρέζας από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Το παράρτημα Ν. Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, ενώνει τη φωνή του με τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στις 6:00 μ.μ. στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας.

Για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί:

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας! 

 

Τρίτη 24 Οκτωβρίου

33  Σωματεία και μαζικοί φορείς της Βορειοδυτικής Αθήνας, καθώς και το Εργατικό Κέντρο (ΕΚΑ) καλούμε σε μαζική συμμετοχή σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που θα γίνει την Τετάρτη 1 Νοέμβρη στις 6 μ.μ., στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας στο Νέο Ηράκλειο (σ.σ. Ηράκλειο Αττικής).

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής μας την  «πανευρωπαϊκή συνάντηση φασιστών» την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο Ν. Ηράκλειο.

Σήμερα 10 χρόνια μετά και ενώ οι δίκες της εγκληματικής Χρυσής Αυγής συνεχίζονται, καταδικάζουμε στην πράξη τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Τη στιγμή που το κράτος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα καταστολής σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, συνταξιούχων, εκπαιδευτικών, μαθητών που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, ταυτόχρονα επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δράση των φασιστών. Επίσης οι δημοτικές αρχές σφυρίζουν αδιάφορα, δημιουργώντας με τη στάση τους πρόσφορο έδαφος στους φασίστες για να δράσουν.

Στην περιοχή μας  μετράμε μόνο λίγους μήνες, από τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου στη Νέα Φιλαδέλφεια από φασίστες, οι οποίοι πέρασαν ανενόχλητοι από 3 κράτη με τη «διακριτική» παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Παρόλα αυτά  η κυβέρνηση προκλητικά αφήνει ξανά τους φασίστες να δρουν ανεξέλεγκτοι και να οργανώνουν αυτήν την παρασύναξη.

Είναι πρόκληση στην περιοχή του αιματοβαμμένου μπλόκου της Καλογρέζας όπου 22 παλικάρια έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους ταγματασφαλίτες, στο Ν. Ηράκλειο όπου η Ηλέκτρα Αποστόλου πέρασε πολλά χρόνια της ζωής και του αγώνα και που βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τους κατακτητές, να έρχονται σήμερα οι απόγονοι των Ναζί και να καλούν σε συγκέντρωση!!!

Τους προειδοποιούμε : Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν σε αυτές τις περιοχές γιατί εδώ είναι ο τόπος της αντίστασης και της προσφυγιάς, του αγώνα και της θυσίας!!!

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο τον λαό της περιοχής σε μαζική συμμετοχή στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο των σωματείων και των μαζικών φορέων της βορειοδυτικής Αθήνας ενάντια στην προκλητική φιέστα που ετοιμάζουν οι φασίστες στο Ν. Ηράκλειο.

Καλούμε κάθε σωματείο και μαζικό φορέα της περιοχής να πάρει ανάλογες αγωνιστικές και μαχητικές αποφάσεις.

Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!!!

  1. Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Ηρακλείου-Ν. Ιωνίας-Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ».
  2. Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Ν. Ηρακλείου.
  3. Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ν. Ηρακλείου.
  4. Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Μεταμόρφωσης.
  5. Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας.
  6. Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.
  7. Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου.
  8. Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων».
  9. Παράρτημα Βορείων Περιοχών Αττικής του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.
  10. Ένωση Αυτοαπασχολουμένων & ΕΒΕ Ηρακλείου Αττικής.
  11. Ομάδα Γυναικών Ν. Ηρακλείου (μέλος ΟΓΕ).
  12. Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας – Παράρτημα Ν. Ιωνίας-Ν. Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης-Νέας Φιλαδέλφειας.
  13. Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας-Ν. Ηρακλείου και πέριξ περιοχών.
  14. Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας.
  15. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΚΑ Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας-Μεταμόρφωσης-Ν. Ηρακλείου.
  16. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 10ου Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας.
  17. Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης.
  18. Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής – Παράρτημα Βορειοδυτικών Συνοικιών.
  19. Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων – Παράρτημα Ν. Ιωνίας.
  20. Ένωση ΕΒΕ Μεταμόρφωσης.
  21. Σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην εταιρεία «Skroutz».
  22. Παράρτημα Ηρακλείου Αττικής της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
  23. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.
  24. Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πεύκης.
  25. Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου.
  26. Ένωση ΕΒΕ Ν. Ιωνίας.
  27. Παράρτημα Ν. Ιωνίας-N. Ηρακλείου του Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).
  28. Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων.
  29. Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη».
  30. Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης Μ.Παπαμαύρος
  31. Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης»
  32. Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ν.Ιωνίας
  33. Γ΄ΕΛΜΕ Α΄ΑΘΗΝΑΣ

Την κινητοποίηση στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

 

 

Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας –Ν. Χαλκηδόνας

Η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας –Ν. Χαλκηδόνας (μέλος ΟΓΕ) καταγγέλλει στις γυναίκες της περιοχής μας την πανευρωπαϊκή συνάντηση που ετοιμάζουν οι φασίστες στο Ν. Ηράκλειο την 1η Νοέμβρη, 10 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ οι δίκες της Χρυσής Αυγής συνεχίζονται.

Είναι προκλητική η κυβέρνηση απέναντι στον λαό, όταν από τη μία αφήνει ανενόχλητους τους φασίστες να ετοιμάζουν συνάξεις στις γειτονιές μας ή να διασχίζουν όλη την Ελλάδα, όπως έγινε το καλοκαίρι με αποτέλεσμα την δολοφονία ενός νέου ανθρώπου στην Ν. Φιλαδέλφεια, ενώ από την άλλη έχει ισχυρά αντανακλαστικά και αξιοποιεί όλα τα μέσα για την καταστολή των αγώνων του λαού, των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των συνταξιούχων, των μαθητών κλπ. που παλεύουν για το δίκιο τους, ακόμη και να στέλνει τα ΜΑΤ σε κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς σπιτιών και μικρών επιχειρήσεων ή για να παρθούν πίσω απολύσεις εργαζομένων.

Η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, μαζί με τα σωματεία, τους εργαζόμενους, δίπλα στον καθημερινό αγώνα για την ζωή μας, για δουλειά με δικαιώματα, για την υγεία του λαού, για την μόρφωση των παιδιών μας, δίνουμε και τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά, έτσι ώστε να μην σηκώσουν ποτέ πάλι κεφάλι οι φασίστες, ειδικά στις γειτονιές των αγώνων, της Ηλέκτρας Αποστόλου, του μπλόκου της Καλογρέζας. 

Καλούμε τις γυναίκες της περιοχής μας να απομονώσουμε τους φασίστες από τις γειτονιές μας και κάθε ναζιστική – φασιστική αντίληψη. Να προστατέψουμε τα παιδιά μας από το δηλητήριο του φασισμού. 

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην αντιφασιστική κινητοποίηση – πορεία την Τετάρτη 1η Νοέμβρη στις 18:00 στην συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας. 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU