Νέα Ιωνία – Αντιφασιστική συγκέντρωση την 1η Νοεμβρίου στην πλατεία Σημηριώτη – Δείτε συμμετοχές

Συγκέντρωση και αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου, στην πλατεία Σημηριώτη στη Νέα Ιωνία. Οργανωτές είναι σωματεία, εργατικοί και συνταξιουχικοί φορείς, σύλλογοι και μαζικοί φορείς της Νέας Ιωνίας. Οι ανακοινώσεις των φορέων που συμμετέχουν:

9 Οκτωβρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης 

Καμία θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους τους !

Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά !

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι της Νέας Ιωνίας, του Νέου Ηρακλείου, της Μεταμόρφωσης, της Νέας Φιλαδέλφειας, ζούμε τη σκληρή πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει η κυβέρνηση, η πρόθυμη «αντιπολίτευση» και οι επιχειρηματικοί όμιλοι  :

Από τη μία, δε βγάζουμε τον μήνα με τους καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις μας. Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με το τεράστιο κύμα ακρίβειας στην Ενέργεια και στα Τρόφιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης. Ζούμε την απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς των παιδιών μας, όπως και στο μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής. Δεν αντέχουμε άλλο τη διαρκή επίθεση με τους ατελείωτους φόρους αλλά και την κοροϊδία με τα δήθεν μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση.

Από την άλλη, οργιζόμαστε, όταν ακούμε τις τεράστιες νατοϊκές δαπάνες, την πολεμική εμπλοκή της χώρας μας, που γεννά μεγάλους κινδύνους για τον λαό και τη νεολαία, και κοστίζει δεκάδες δις, τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και των βιομήχανων, τις συμφωνίες με τους ενεργειακούς ομίλους που μας καταδικάζουν σε ενεργειακή φτώχεια.

 

Δε βγαίνουν λοιπόν όλοι χαμένοι από την κατάσταση που ζούμε. Υπάρχουν και αυτοί, οι λίγοι, που βγαίνουν κερδισμένοι.

Γι’ αυτό δυναμώνουμε τους αγώνες μας ενάντια σε αυτήν την πολιτική. Εμπνεόμαστε από τους αγώνες όλων των κλάδων, όπως των λιμενεργατών που στις 30 Οκτώβρη απεργούν σε πάνω από 30 λιμάνια της Ευρώπης με σύνθημα: Δε δουλεύουμε για τα κέρδη και τους πολέμους τους.

Σε αυτές τις συνθήκες το σύστημα βγάζει πάλι στην επιφάνεια τους φασίστες, το πιο πιστό του μαντρόσκυλο, για να επιβάλλει να «μπουν τα κεφάλια μέσα», να τρομάξουν τον λαό.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο !

Στις γειτονιές μας, αποτελεί πρόκληση να επιδιώκουν τα φασιστοειδή να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την 1η Νοέμβρη.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καλούμε σε

– μεγάλη συγκέντρωση την 1η Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Σημηριώτη στη Νέα Ιωνία.

Καλούμε κάθε σωματείο, σύλλογο, μαζικό φορέα, μαθητικό συμβούλιο να πάρει μέρος στην κινητοποίηση.

Να απαιτήσει :

  • Λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες και όχι για την πολεμική μηχανή.
  • Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς και τις συντάξεις.
  • Κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και στο ρεύμα, του ΦΠΑ στα τρόφιμα.
  • Καμία ανοχή στον Φασισμό – Διάλυση όλων των φασιστικών οργανώσεων – Να μη γίνει η σύναξη των φασιστών στο Νέο Ηράκλειο.

Οι ανάγκες μας δεν είναι κόστος! Καμία θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους τους!

 

20 Οκτωβρίου

Ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας, μέλος της ΟΓΕ, καλεί τις γυναίκες της πόλης μας να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση την Κυριακή 1η Νοέμβρη, μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης.

Την ώρα που δισεκατομμύρια ευρώ κατευθύνονται στους πολεμικούς εξοπλισμούς, στις ΝΑΤΟικές δαπάνες και στους σχεδιασμούς της πολεμικής οικονομίας, εμείς και οι οικογένειές μας μετράμε κάθε ευρώ για να βγει ο μήνας. Την ώρα που εξασφαλίζονται τεράστια κονδύλια για πολεμικές αποστολές και για την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, οι ανάγκες μας μπαίνουν στη ζυγαριά του «κόστους-οφέλους»!

Στη Νέα Ιωνία, οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει να μην υπάρχουν επαρκείς και ασφαλείς χώροι και παιδικές χαρές για να παίζουν τα παιδιά μας, να λείπουν οι αναγκαίες δημόσιες δομές Υγείας και πρόληψης, να δυσκολευόμαστε να εξασφαλίσουμε παιδικούς σταθμούς και δημιουργική απασχόληση, να πληρώνουμε όλο και περισσότερα για την υγεία, την εκπαίδευση και τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας. Την ίδια στιγμή, η ακρίβεια εξανεμίζει το εισόδημα, οι μισθοί δεν επαρκούν και το βάρος της φροντίδας των παιδιών και των ηλικιωμένων φορτώνεται κυρίως στις δικές μας πλάτες, στερώντας μας χρόνο, ξεκούραση και δικαιώματα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που γεννά η πολιτική που αντιμετωπίζει τις κοινωνικές ανάγκες ως κόστος, ενώ διασφαλίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν δεχόμαστε να θεωρούνται πολυτέλεια η πρόληψη, η υγεία, η φροντίδα των παιδιών μας και η αξιοπρεπής ζωή, την ώρα που βρίσκονται λεφτά για τους πολέμους τους!

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και τη γυναικεία ανισοτιμία, ενάντια σε κάθε μορφή βίας, στον ρατσισμό και στον φασισμό. Παλεύουμε ενάντια στο φασιστικό δηλητήριο που καλλιεργεί το μίσος και τον ρατσισμό, στοχοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και επιχειρεί να στρέψει τους εργαζόμενους τον έναν απέναντι στον άλλον, για να μένουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τη φτώχεια και την ανασφάλεια. Δεν αφήνουμε τον φασισμό να δηλητηριάζει τις γειτονιές μας και τη συνείδηση της νεολαίας· δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, τον θρέφει και τον αξιοποιεί.

Διεκδικούμε:

  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Ουσιαστική προστασία της μητρότητας.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
  • Επαρκείς κοινωνικές δομές.
  • Σύγχρονους, ασφαλείς χώρους για τα παιδιά μας.

Η απάντηση βρίσκεται στη συλλογική οργάνωση και πάλη, στη συμπόρευση με τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης, με τους λιμενεργάτες σε πάνω από 100 λιμάνια σε τέσσερις ηπείρους, που στις 30 Οκτώβρη συντονίζουν τη δράση τους με σύνθημα «Οι λιμενεργάτες δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο», με τους εργαζόμενους στο Βέλγιο, στη Γαλλία . Για να μπουν στο επίκεντρο οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων. Για να μην πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας τα σπασμένα των πολέμων τους!

Όλες και όλοι στη μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή 1η Νοέμβρη, στις 18:00, στην πλατεία Σημηριώτη στη Νέα Ιωνία!

Καμία θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους τους!

Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας

Μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)

 

21 Οκτωβρίου

Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και πέριξ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η μεγάλη  αγωνιστική Πανελλαδική Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωσ’η μας στην Θεσσαλονίκη δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Μετά τα ψίχουλα που εξάγγειλε ο πρωθυπουργός, κάτω από τη δική μας πίεση, που μάλιστα τα παρουσιάζει σαν σοβαρές παροχές προς τους συνταξιούχους συνεχίζουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ξεκινώντας από την Πανατυική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά),  μαζί με τους υγειονομικούς να απαιτήσουμε φάρμακα και υγεία για όλο το λαό με γιατρούς και νοσηλευτές σε όλες τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιας δομές της Υγείας.

Το τεράστιο κύμα της ακρίβειας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως είναι τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, το πετρέλαιο θέρμανσης  που είναι 40% ακριβότερο σε σχέση με πέρσι, τα ενοίκια έχουν πάει στα ύψη, με την νεολαία να μην μπορεί να σπουδάσει και οι συντάξεις και οι μισθοί τελειώνουν στα μέσα του μήνα πλήττει κάθε  λαϊκή οικογένεια. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι η κανονικότητα να δίνουν τα λεφτά του φορολογούμενου λαού για όπλα που τα στέλνουν στην Ουκρανία ή στην Μαύρη θάλασσα στην Σαουδική Αραβία ή όπου χρειαστεί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Για αυτό βέβαια δεν υπάρχουν λεφτά  για υγεία για παιδιά ούτε για συντάξεις και μισθούς. Ελπιδοφόρα μηνύματα είναι οι κινητοποιήσεις των μαθητών και όχι μόνο που γίνονται στην Γαλλία, στην Ιταλία και αλλού στην Ευρώπη όπως επίσης ο συντονισμός κινητοποιήσεων σε πάνω από 100 λιμάνια σε Ευρώπη Αφρική Ασία Αμερική με ΣΥΝΘΗΜΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ  και δείχνει το δρόμο που ενώνει τους εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο ενάντια στους πολέμους των αστικών τάξεων που σκοτώνουν, ξεκληριζουν τους λαούς για να πλουτίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι σε Ενέργεια,  Κατασκευές, Μεταφορές κλπ.

Συμμετέχουμε μαζί με τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία της περιοχής μας την 1η Νοέμβρη στις 18 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη και λέμε καμία θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους τους. Πολεμάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Θυμόμαστε ποιοι ήταν οι συνεργάτες των γερμανών που κατάδωσαν την Ηλέκτρα,  ποιοι συμμετείχαν μαζί με τους γερμανούς στο μπλόκο της Καλογρέζας ποιοι ήταν οι μαυραγορίτες. Είναι οι ίδιοι που  σκότωσαν τον Φύσσα , τον Σαχζάν Λουκμάν , έκαναν τη δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και μία σειρά άλλα εγκλήματα.
Αλλά να δούμε και σήμερα ποια είναι η στάση τους: Δεν βγάζουν κουβέντα για τους εφοπλιστές που στέλνουν τους ναυτεργάτες στις εμπόλεμες περιοχές,  δεν μιλάνε για τα εργατικά εγκλήματα της Motor Oil, της Βιολάντα, για τους εκατοντάδες νεκρούς και σακατεμένους εργάτες.

Είναι τα μαντροσκυλα της αστικής τάξης,  είναι γέννμα  – θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος.

Τους ρίξανε στα μαλακά με τους νόμους που ψήφισαν στη Βουλή επί Τσίπρα,  κάνανε τη μισή φυλακή επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη και τώρα τους βγάζουν πάλι στους δρόμους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά να χύσουν  το δηλητήριό τους ενάντια στους αγωνιζόμενους εργάτες τους μαθητές που παλεύουν για να ζήσουν και όχι να επιβιώσουν.

Ολοι μαζί για να ζήσουν τα εγγόνια μας σε μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.
Να μη λείψει κανείς από την συγκέντρωση στην 1 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 18:00 μμ στην πλατεία Σημηριώτη.

 

22 Οκτωβρίου
Παράρτημα Βορειοδυτικών Συνοικιών Αθήνας της ΕΛΕΠΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2026 στις 18:00
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ ΣΤΗΝ Ν.ΙΩΝΙΑ

Το Παράρτημα Βορειοδυτικών Συνοικιών Αθήνας της ΕΛΕΠΑ , καλεί όλα τα μέλη του σωματείου που ζουν ή εργάζονται στην περιοχή να συμμετέχουν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, το Σάββατο 1 Νοέμβρη, στις 18:00 στη συμβολή οδών Λ.Ηρακλείου και Ιφιγενείας, που από κοινού οργανώνουν φορείς και σωματεία της .

Παίρνουμε την σκυτάλη από την απεργία στις 30 Οκτώβρη, διεθνής μέρα δράσης στα λιμάνια, όπου οι λιμενεργάτες σε περισσότερα από 100 λιμάνια σε 4 ηπείρους συντονίζουν τη δράση τους και οργανώνουν νέες κινητοποιήσεις και απεργίες με σύνθημα «δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο», οι εργαζόμενοι του κλάδου μας μαζί με τους τοπικούς φορείς και σωματεία, βγαίνουμε μαχητικά στον δρόμο βροντοφωνάζοντας να μην πληρώσει ξανά ο λαός μας τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Ενώνουμε την φωνή μας με τις δεκάδες χιλιάδες μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων που βούλιαξαν στις 21 Οκτώβρη τους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.Με αυτούς που έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενάντια στην πολιτική του κέρδους που οδηγεί σε μεγαλύτερη εμπλοκή στον πόλεμο, ενεργειακή φτώχεια, ακρίβεια, ένταση της εκμετάλλευσης, υποβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας. Η φωνή των εργαζομένων, των μαθητών και των φοιτητών στην Ελλάδα ενώθηκε με τη φωνή των εργαζομένων και της νεολαίας που πλημμυρίζουν τους δρόμους στη Γαλλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Οι αγώνες τους μας γεμίζουν αισιοδοξία, δυναμώνουν την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη απέναντι στην πολιτική που θυσιάζει τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες για την κερδοφορία του κεφαλαίου και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας έχουμε βιώσει στο πετσί μας, ήδη από τα χρόνια της προηγούμενης καπιταλιστικής κρίσης, τις λεγόμενες «θυσίες», με περισσότερη εντατικοποίηση, εξαντλητικά ωράρια και απλήρωτες υπερωρίες. Γίναμε μάρτυρες σωρείας εργοδοτικών αυθαιρεσιών στους χώρους δουλειάς και εκδικητικών απολύσεων.

Τώρα οι νέες θυσίες που μας ζητάνε είναι ακόμα ένα ξεζούμισμα των εργαζομένων για να χρηματοδοτηθεί η πολεμική τους οικονομία. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ΕΕ, ΝΑΤΟ και κυβερνήσεις ενισχύουν την μεγαλύτερη πολεμική εμπλοκή και έρχονται σε σύγκρουση με αντίπαλα στρατόπεδα (Κίνα & Ρωσία) για τις αγορές, την ενέργεια, τις πρώτες ύλες, τους δρόμους μεταφοράς και τον έλεγχο στρατηγικών υποδομών.

Τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι λαοί, με ακρίβεια, φτώχεια, φοροληστεία.Με τις τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης να έχουν εκτιναχτεί στα ύψη, με τις τιμές των καυσίμων να σπάνε κάθε ρεκόρ,με τον μισθό να φτάνει το πολύ μέχρι τα μέσα του μήνα και τις τιμές των ενοικίων απλησίαστες για τα νέα ζευγάρια. Οι υποδομές σε σχολεία, νοσοκομεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καταρρέουν από την έλλειψη χρηματοδότησης.Η πολιτική κόστους-οφέλους, σημαία της ΕΕ, αφήνει απροστάτευτο τον λαό μας σε φυσικές καταστροφές, καθυστερώντας ακόμα και τις αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Από την άλλη καθόλου συμπτωματική δεν πρέπει να θεωρείται η απαράδεκτη αποφυλάκιση του φασίστα Κασιδιάρη, Η άνοδος ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του συστήματος, ως κύρια εφεδρεία του. Είναι τα μαντρόσκυλα του συστήματος και πρέπει να απομονωθούν.

Δε θα επιτρέψουμε στο φίδι του φασισμού να ξαναβγεί από την τρύπα του!
Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά!

 

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι της Νέας Ιωνίας, του Νέου Ηρακλείου, της Μεταμόρφωσης, της Νέας Φιλαδέλφειας, ζούμε τη σκληρή πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει η κυβέρνηση, η πρόθυμη «αντιπολίτευση» και οι επιχειρηματικοί όμιλοι :

Από τη μία, δε βγάζουμε τον μήνα με τους καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις μας. Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με το τεράστιο κύμα ακρίβειας στην Ενέργεια και στα Τρόφιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης. Ζούμε την απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς των παιδιών μας, όπως και στο μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής. Δεν αντέχουμε άλλο τη διαρκή επίθεση με τους ατελείωτους φόρους αλλά και την κοροϊδία με τα δήθεν μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση.

Από την άλλη, οργιζόμαστε, όταν ακούμε τις τεράστιες νατοϊκές δαπάνες, την πολεμική εμπλοκή της χώρας μας, που γεννά μεγάλους κινδύνους για τον λαό και τη νεολαία, και κοστίζει δεκάδες δις, τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και των βιομήχανων, τις συμφωνίες με τους ενεργειακούς ομίλους που μας καταδικάζουν σε ενεργειακή φτώχεια. Δε βγαίνουν λοιπόν όλοι χαμένοι από την κατάσταση που ζούμε. Υπάρχουν και αυτοί, οι λίγοι, που βγαίνουν κερδισμένοι.

Γι’ αυτό δυναμώνουμε τους αγώνες μας ενάντια σε αυτήν την πολιτική. Εμπνεόμαστε από τους αγώνες όλων των κλάδων, όπως των λιμενεργατών που στις 30 Οκτώβρη απεργούν σε πάνω από 100 λιμάνια σε όλο τον κόσμο με σύνθημα: Δε δουλεύουμε για τα κέρδη και τους πολέμους τους!

Καλούμε σε απεργιακό ξεσηκωμό, με πανελλαδική, πανεργατική απεργία την Τετάρτη 25 Νοέμβρη, μαζί με δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, μαζί με την ΑΔΕΔΥ για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, μαζί με εκατοντάδες συνδικάτα σε όλη την χώρα!

Σε αυτές τις συνθήκες το σύστημα βγάζει πάλι στην επιφάνεια τους φασίστες, το πιο πιστό του μαντρόσκυλο, για να επιβάλλει να «μπουν τα κεφάλια μέσα», να τρομάξουν τον λαό.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο!

Στις γειτονιές μας, αποτελεί πρόκληση να επιδιώκουν τα φασιστοειδή να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την 1η Νοέμβρη.

Τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς της περιοχής μας καλούμε σε μεγάλη συγκέντρωση την 1η Νοέμβρη στις 18.00 στην πλατεία Σημηριώτη στη Νέα Ιωνία.

Καλούμε το λαό και την νεολαία να πάρει μαζικά μέρος στην κινητοποίηση.

Απαιτούμε:

• Λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες και όχι για την πολεμική μηχανή.

• Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς και τις συντάξεις.

• Κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και στο ρεύμα, του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

• Καμία ανοχή στον Φασισμό – Διάλυση όλων των φασιστικών οργανώσεων – Να μη γίνει η σύναξη των φασιστών στο Νέο Ηράκλειο.

Μέχρι στιγμής συμμετοχή έχουν δηλώσει τα κάτωθι σωματεία και μαζικοί φορείς, με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου ή Γενικής Συνέλευσης:

1. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωνίας – Μ. Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης».

2. Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης (Μέλος ΟΓΕ).

3. Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ηρακλείου.

4. Ιωνικός Σύνδεσμος.

5. Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας (Μέλος ΟΓΕ).

6. Σύλλογος Γυναικών Ν. Ηρακλείου (Μέλος ΟΓΕ).

7. Νέος Εμπορικός Σύλλογος Ν. Ιωνίας.

8. Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Ιωνίας «Άπειρος Γαία».

9. Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Ν. Ιωνίας-Ν. Ηρακλείου και Πέριξ περιοχών.

10. Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ιωνίας.

11. Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας.

12. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΟΚΑ Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας-Μεταμόρφωσης.

13. Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (Μέλος ΟΓΕ).

14. Ένωση Επαγγελματιών- Βιοτεχνών-Εμπόρων (ΕΒΕ) Ν. Ηρακλείου.

15. Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μεταμόρφωσης

 

23 Οκτωβρίου
Νέος Εμπορικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας

Καμία θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους τους.

Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Ν. Ιωνίας καλεί όλους τους επαγγελματίες να συμμετάσχουν μαζικά στη μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή 1η Νοέμβρη, στις 18:00, στην πλατεία Σημηριώτη στη Νέα Ιωνία.

Τα σωματεία και οι φορείς της πόλης μας ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στον κοινό αντίπαλο,  γιατί όχι μόνο δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από τον πόλεμο και την πολιτική που τον στηρίζει, αλλά αντιθέτως ζούμε ήδη τις συνέπειές του στη δουλειά και στις ζωές μας.

Η εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα, συνολικά στην ενέργεια, στις πρώτες ύλες και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης είναι αποτέλεσμα ακριβώς αυτών των πολεμικών συγκρούσεων και των ενεργειακών ανταγωνισμών.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΧΑΝΟΥΜΕ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ

Την ίδια στιγμή που οι εφοπλιστές, τα διυλιστήρια και οι πάροχοι ενέργειας απογειώνουν τα κέρδη τους, οι χιλιάδες μικροί επαγγελματίες βυθιζόμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο. Στην πόλη μας αντικρίζουμε καθημερινά τις συνέπειες αυτής της πολιτικής με τα δεκάδες καταστήματα που έβαλαν λουκέτο μέσα στο 2026, ενώ οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες χαίρουν της φοροασυλίας του κράτους και της δημοτικής αρχής.

Γέννημα αυτής της πολιτικής είναι και ο φασισμός που αξιοποιείται με σκοπό να αποπροσανατολίσει το λαό θέλοντας να μας πείσει ότι έχουμε κοινό συμφέρον οι  αυτοαπασχολούμενοι που προσπαθούμε να επιβιώσουμε, με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που κερδίζουν πατώντας πάνω στις ζωές μας.

Τους λέμε καθαρά πως αυτά δεν περνάνε εδώ και δεν θα ανεχτούμε στην προσφυγική Νέα Ιωνία να χύνει το δηλητήριό του ο φασισμός!

Τον φωτεινό δρόμο του συλλογικού αγώνα τον δείχνει η κοινή πάλη των λιμενεργατών όλου του κόσμου που σε πάνω από 100 λιμάνια σε τέσσερις ηπείρους συντονίζουν τη δράση τους στις 30 Οκτώβρη με σύνθημα «Οι λιμενεργάτες δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο»!

Όλοι στην κινητοποίηση

Κυριακή 1η Νοέμβρη, στις 18:00, πλατεία Σημηριώτη στη Νέα Ιωνία.

Αγωνιστικά το ΔΣ

 

26 Οκτωβρίου

Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων

Συνταξιούχοι

 Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην Αντιπολεμική-Αντιφασιστική συγκέντρωση την 1η Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ  στην Ν.Ιωνία .

Σε μια περίοδο όπου οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές μας στενάζουν κυριολεκτικά από το κύμα ακρίβειας στα τρόφιμα, στο ρεύμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα ενοίκια και σε άλλα είδη ανάγκης.

Η κυβέρνηση υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αρνείται να    ικανοποιήσει βασικά αιτήματα μας όπως:

– Ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις μας

-Να δώσει την 13η και 14η σύνταξη, που τις έχουμε πληρώσει

-Να πάρει μέτρα για χιλιάδες προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό

-Να χρηματοδοτήσει κοινωνικές δαπάνες, όπως την δημιουργία δημόσιων Γηροκομείων

-Τις Δημόσιες  συγκοινωνίες

-Την χρηματοδότηση της παιδείας με προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, κτιρίων που πέφτουν σοβάδες και πολλά άλλα.

Συνάδελφοι-σες

Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που υποστηρίζουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολιτική κοστολογημένων μέτρων, ακολουθούν την συγκεκριμένη πολιτική  γιατί τα χρήματα που είναι για τις συντάξεις, τους μισθούς, για κοινωνικές δαπάνες, τα διαθέτουν στην πολεμική οικονομία, σε Νατοϊκούς εξοπλισμούς στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Από τον πόλεμο επωφελούνται οι επιχειρηματικοί όμιλοι με θύματα τους λαούς.

Αυτή η πολιτική γεννάει αναπόφευκτα μεγάλη δυσαρέσκεια που το σύστημα αδυνατεί να την εκτονώσει.

 Στο φόβο τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που υποστηρίζουν την πολεμική εμπλοκή επιδιώκοντας να τρομοκρατήσουν το ανερχόμενο λαϊκό κίνημα, εμφανίζουν τους φασίστες, το μακρύ χέρι του συστήματος, που είναι  σάρκα από την σάρκα τους.

-Καμία συμμετοχή στους πολέμους 

-Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα

-Να κλείσουν οι νατοϊκές βάσεις, που στρέφονται ενάντια σε άλλους λαούς και που αποτελούν     στόχο αντιποίνων

-Λεφτά για λαϊκές ανάγκες και όχι για τους πολέμους

-Αύξηση στις συντάξεις

-Μέτρα κατά της ακρίβειας

-Κατάργηση του ΦΠΑ και ΕΦΚ, στα τρόφιμα και στα καύσιμα.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  την 1η ΝΟΕΜΒΡΗ  στις 6 το απόγευμα ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ

 

27 Οκτωβρίου

Ιωνικός Σύνδεσμος

Ο Ιωνικός Σύνδεσμος θα συμμετέχει στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Κυριακή 1 Νοεμβρίου, στις 18:00

Πλατεία Σημηριώτη Νέα Ιωνία

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Το Δ.Σ. του Ιωνικού Συνδέσμου

 

30 Οκτωβρίου

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής

 

Αντιρατσιστική και Αντιφασιστική 1η Νοέμβρη

Εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο Αττικής

Αγαπητοί/ες γονείς και κηδεμόνες,

Το ρατσιστικό μίσος δυστυχώς είναι ακόμα εδώ στις γειτονιές μας και στα σχολεία μας. Σε Γυμνάσια και Λύκεια ναζιστικές ομάδες, κάποιες καταδικασμένες ως εγκληματικές οργανώσεις όπως η ΧΑ, προσπαθούν μέσα από τα σχολεία μας να σπείρουν το μίσος και τη φασιστική τους ιδεολογία στα παιδιά μας. Μίσος που συνήθως, αν όχι πάντα, συνοδεύεται απο βία.

Τα περιστατικά είναι αρκετά δυστυχώς και δεν είναι λίγα τα σχολεία και στο Δήμο μας όπου είχαμε τέτοια (από συνθήματα με σβάστικες μέχρι και εκφοβισμούς), από μειοψηφικές πάντα ομάδες που προσπαθούν να έρθουν στην επιφάνεια.

Τα προβλήματα στα σχολεία μας είναι πολλά, το ίδιο και στο ίδιο το εκπαιδευτικό μας σύστημα όπου παιδιά και γονείς καταπιεζόμαστε οικονομικά και ψυχολογικά για ένα μέλλον που μόνο ευοίωνο δε φαίνεται πολλές φορές.

Ιστορικά, ο φασισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος όπου υπάρχει τέτοια συσσωρευμένη οργή, ειδικά στη νεολαία, και προσπαθεί να στρέψει αυτή την οργή όχι ως διεκδίκηση προς τους από πάνω για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά ως μίσος για τους πιο καταπιεσμένους και προς τις μειοψηφίες.

Από την άλλη, δυστυχώς, το εκπαιδευτικό μας σύστημα έχει μετατρέψει ακόμα και την 28η Οκτωβρίου ως μια εθιμοτυπική εθνική εορτή, χωρίς καμία προσπάθεια να εξηγήσει τι είναι ο φασισμός και από που πηγάζει, ούτε όμως και να συνδέσει τον κίνδυνο αυτής της ιδεολογίας στο σήμερα και διαχρονικά σε όλες τις εκφάνσεις της.

Στα παραπάνω πλαίσια, φορείς και αντιρατσιστικές/αντιφασιστικές οργανώσεις, κάθε χρόνο την 1η Νοεμβρίου οργανώνουμε εκδηλώσεις ενάντια σε αυτό το φαινόμενο για να φωνάξουμε:

«Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας και από τα σχολεία μας»

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου λοιπόν και απέναντι σε κάθε προσπάθεια να κερδίσουν χώρο οι ναζί στα σχολεία και τις γειτονιές μας, ο Σύλλογός μας στηρίζει…

Στις 12:00:

Η Ανοιχτή Ορχήστρα, με την πολυάριθμη, δημιουργική και θορυβώδης ομάδα της καταφθάνει το μεσημέρι στην πλατεία του Ν. Ηρακλείου για ανοιχτή πρόβα. Κατά τη διάρκεια της πρόβας τα παιδιά θα γνωρίσουν πολλά και διαφορετικά μουσικά όργανα, ενώ έχει πάρει και το αυτί μας, ότι μετά έχουν σκοπό να ακολουθήσει και κουκλοθέατρο…

Στις 18:00:

Καλεί σε συγκέντρωση η Ένωση Γονέων Ηρακλείου Αττικής στην πλατεία Σημηριώτη στη Ν. Ιωνία, μαζί με σωματεία και τους μαζικούς φορείς της περιοχής.

Καλούν σε συγκέντρωση και πορεία στην κεντρική πλατεία Ηρακλείου ο Αντιφασιστικός Συντονισμός οργανώσεων και φορέων της περιοχής και της Αττικής.

Ως γονείς και κηδεμόνες έχουμε χρέος να υψώσουμε τείχος προστασίας για τα παιδιά μας απέναντι στο μίσος.

 

 

ΠΕΑΑΕΑ – ΔΣΕ – ΠΠ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Διοικούσα  Επιτροπή του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ-ΠΠ  Ηρακλείου Αττικής τιμά τους ηρωικούς αγώνες των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ, του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ για την απελευθέρωση  της χώρας από τη τριπλή φασιστική κατοχή και τους ντόπιους συνεργάτες της,  καθώς και την  ταξική αναμέτρηση του 1946-1949 μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ , τότε που  οι εργατικές – λαϊκές  δυνάμεις ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια  στις διώξεις  του  μεταπολεμικού αστικού κράτους  και τον αγγλοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό  διεκδικώντας να  ζήσουν σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική εκμετάλλευση ,  τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την προσφυγιά.  

Σήμερα,  86 χρόνια μετά την είσοδο της Ελλάδας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, βλέπουμε  οι αιτίες που οδήγησαν σ΄ αυτόν να ξαναζωντανεύουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και οξύτητα . Οι φωτιές του πολέμου ανάβουν σε όλο και περισσότερες γωνιές της γης και τείνουν ενωθούν οδηγώντας τους λαούς  σε ένα νέο  Παγκόσμιο Πόλεμο .   Οι ανταγωνισμοί  ανάμεσα σε ΗΠΑ – Κίνα για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα οξύνονται  και δημιουργούν ανακατατάξεις σε παραδοσιακούς συμμάχους και νέες κολεγιές ώστε τα αστικά κράτη  να πετύχουν για τους ομίλους τους  μεγαλύτερα μερίδια στο ξαναμοίρασμα των αγορών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας , ορυκτού πλούτου και εμπορευμάτων .

Η ελληνική αστική τάξη,  με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη στήριξη  όλων των άλλων αστικών πολιτικών κομμάτων έχει επιλέξει  στρατόπεδο στο πλευρό των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ισραήλ  για την προάσπιση των συμφερόντων της,  εμπλέκοντας το λαό μας  στα γρανάζια του πολέμου. Οι πολεμικές δαπάνες εκτοξεύονται στα ύψη,  ενώ  οι μισθοί και οι συντάξεις καθηλώνονται και εξανεμίζονται από την ακρίβεια.  Οι κοινωνικές δαπάνες ελαχιστοποιούνται  για τις οικογένειες  μας, όπως στην υγεία , ενώ  τα παιδιά μας  στερούνται από  ασφαλή σχολεία και δασκάλους.  

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η αστική τάξη, όπως και τότε στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο,   έτσι και σήμερα που  η καπιταλιστική κρίση  είναι προ των πυλών,  επιστρατεύει το τέρας του φασισμού   για να να περιφρουρήσει τα συμφέροντά της ,  τρομοκρατώντας τον “εχθρό λαό”  και βάζοντας  φρένο στις δίκαιες διεκδικήσεις του.

Όπως όμως έδειξε  η ηρωική εποποιία της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και   η αντιφασιστική νίκη των λαών Ευρώπης με μπροστάρη τον Κόκκινο στρατό που συνέτριψαν τον ναζιστικό – φασιστικό Άξονα και τους ντόπιους συνεργάτες του, έτσι και σήμερα   το   οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα  δεν θα αφήσει να σηκώσουν κεφάλι οι φασίστες παλεύοντας μέχρι την κατάργηση του συστήματος που τους γεννά.   Γι αυτό,  την

Κυριακή  1η Νοέμβρη και ώρα 6 μμ, στην πλατεία Σημηριώτη – Ν. Ιωνία  

ενώνουμε τη φωνή μας μαζί  με όλους τους εργαζόμενους,  τους συνταξιούχους, τους γονείς, τους μαθητές, τις γυναίκες και καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να πάρουν μέρος στην μεγάλη συγκέντρωση των εργατικών σωματείων και των φορέων της περιοχής.

 

  • Διεκδικούμε τη  ζωή που μας αξίζει. Ο πλούτος που παράγουμε είναι δικός μας και όχι κίνητρο πολέμου στο βωμό του κέρδους  των μονοπωλιακών ομίλων.
  • Καμιά ανοχή στο φασισμό. Έξω τα μαντρόσκυλα του συστήματος από τις γειτονιές μας !!!

 

Η Δ.Ε.

 

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Πολιτική Απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies έτσι ώστε να κάνουμε την εμπειρία σας με την ιστοσελίδα ακόμα καλύτερη.

Αυτά τα cookies αφορούν στην απομνημόνευση των στοιχείων σύνδεσής και την παροχή ασφαλούς σύνδεσης και στη συλλογή στατιστικών στοιχείων.

Κάνε κλικ στην επιλογή "Αποδοχή και συνέχεια η Ενεργοποίηση των cookies" για την αποδοχή των cookies και την απευθείας μετάβαση στην ιστοσελίδα ή κάνε κλικ στην επιλογή αριστερά "Μάθε περισσότερα" για να δείς αναλυτικά την πολιτική απορρήτου.

* Μπορείς να ρυθμίσεις αυτά τα Cookies ανά πάσα στιγμή επιλέγοντας τις καρτέλες αριστερά.