«Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία» με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη

Στη Δημόσια Εκδήλωση για τις «Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις» που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων, με αφορμή τη συμμετοχή της Αθήνας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των «100 Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων έως το 2030», συμμετείχε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα Ιδρύθηκε η «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία» η οποία θα αποτελείται από τους δήμους Αθηναίων, Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Μοσχάτου -Ταύρου, Παπάγου – Χολαργού και Νέας Ιωνίας.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Νέας Ιωνίας σημειώνει ότι για τον ίδιο «αποτελεί πρωταρχικό στόχο η πράσινη μετάβαση η οποία θα είναι προς όφελος των πολιτών. Για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος η λύση είναι η συνεργασία πολλών δήμων μαζί.

Η συνεργασία αυτή θα πάει τον δήμο μας ένα βήμα πιο μπροστά προς την επίτευξη του στόχου μας δηλαδή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής φτώχειας.

Η διεκδίκηση, η παραγωγή πράσινης ενέργειας, με ανταγωνιστικό κόστος, από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η αξιοποίησή της με τρόπο που μειώνει τα κόστη ενέργειας των ευάλωτων νοικοκυριών των συνεργαζόμενων δήμων είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.

Η Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία θα αναπτύξει μια σειρά δράσεων με πρώτη και βασική την ίδρυση «Κοινότητας Ανανεώσιμης Ενέργειας» των άρθρων 45 επ. του ν. 5037/2023 αξιοποιώντας όλα τα κίνητρα, εργαλεία και οφέλη που παρέχει ο πρόσφατος νόμος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκκινήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες για τη σύσταση της Κοινότητας Ανανεώσιμης Ενέργειας σύμφωνα με το εφαρμοστέο νομικό πλαίσιο.

Η συμμετοχή του δήμου Νέας Ιωνίας στην «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία» θα εισαχθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι συνεργασίες και οι κοινές δράσεις έχουν την δύναμη να εξελίσσουν τα πράγματα και να φέρνουν γρηγορότερα αποτελέσματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συνεργασία αυτή θα είναι προς όφελος των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων νοικοκυριών και θα συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας».

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU