Αθωωτική απόφαση για την πρώην Δήμαρχο Ν.Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου και τον πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ. Κ. Κουλούρη

Αθώους κήρυξε το 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο τόσο την πρώην Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, όσο και τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Κουλούρη, σε σχέση με τη μήνυση που είχαν υποβάλλει το 2019 τόσο ο δημοτικός σύμβουλος της σημερινής δημοτικής αρχής Νέας Ιωνίας, Μ. Καναβός όσο και ο Δ. Πανταγιάς, αμφότεροι με την ιδιότητα των διευθυντών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Ν. Ιωνία, για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση.

 

Η υπόθεση αφορούσε τον ορθό ή μή τρόπο εκλογής των μελών των σχολικών επιτροπών το 2019 και των σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τον τρόπο έκδοσης αυτών.

 

Δήλωση Κουλούρη

Μετά την ομόφωνη αθώωση του ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Κουλούρης δήλωσε τα παρακάτω:

 

«Σήμερα κατέπεσε πανηγυρικά η σε βάρος μου σκευωρία που στήθηκε προκειμένου να με πλήξει προσωπικά όσο και πολιτικά. Οι έωλες κατηγορίες που οι μηνυτές εκστόμιζαν από τότε σε βάρος μου, κατηγορίες που αναπαρήχθησαν και από μερίδα του τοπικού Τύπου με απαξιωτικά σχόλια όπως «ο Πλαστογράφος Πρόεδρος» κλπ., εξανεμίστηκαν με την ομόφωνη αθώωσή μου από το Δικαστήριο.

Με κατηγόρησαν ότι κακώς ψήφισα θετικά στην πρόταση της πρώην Δημάρχου τη στιγμή που ο πρώτος από αυτούς, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, υπερψήφισε την πρόταση που τάχα τον έθιγε!

 

Το Δικαστήριο διέγνωσε το ψεύδος των κατηγοριών όσο και το σύννομο όλων των ενεργειών μου, με βάση τη νομιμότητα αλλά και τους αξιακούς μου κανόνες της ηθικής και της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος που πρέσβευα σε όλη την παρουσία μου στο Δήμο μας, από όποια θέση και αν τον υπηρέτησα τα τελευταία 18 χρόνια.

 

Οι συκοφάντες μου να γνωρίζουν ότι θα επιδιώξω την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής μου με όλα τα νόμιμα μέσα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον δικηγόρο μου Γιώργο Μελισσάρη για τον νικηφόρο αγώνα που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να έχουμε τη σημερινή κατάληξη καθώς και για την εξαιρετική υπεράσπισή μου στο Δικαστήριο».

 

Ανάρτηση Θωμαΐδου

Η πρώην Δήμαρχος επέλεξε να σχολιάσει την απόφαση, με μία ανάρτηση στα social media. Όπως ανέφερε «Οι μάσκες έπεσαν! Η αλήθεια έλαμψε!!

 

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τα στελέχη της Δημοτικής μας Παράταξης Δύναμη Προοπτικής και τους πολυπληθείς φίλους μας για τη στήριξή σας στο δικαστικό αγώνα πολιτικής ομηρίας που ενορχήστρωσαν και εξύφαναν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κατά την περίοδο της θητείας μας.

Πίστευα και πιστεύω στην Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία σήμερα ομόφωνα κατέρριψε τις χαλκευμένες κατηγορίες σε βάρος μου ως Δημάρχου.

 

Ξεδιάντροπα και πέραν κάθε αίσθησης δικαίου,  στελέχη της σημερινής Δημοτικής Αρχής προσπάθησαν να με σύρουν στα δικαστήρια για δήθεν παράβαση καθήκοντος.

Δεν δίστασα και δεν διστάσαμε να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα κατά τη διάρκεια της θητείας για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση.

Κι όμως κάποιοι δεν την ήθελαν! Δεν την επιδίωξαν!

 

Είναι τιμή για εμένα ότι σήμερα κατήγοροί μου ήταν ο σημερινός Δήμαρχος και ο τ. Δήμαρχος. Άλλωστε πορεύονται μαζί από καιρό!

Εκείνοι οφείλουν πλέον να απολογηθούν στους συμπολίτες και συμπολίτισσές μας. Εκείνοι και οι συνεργάτες τους για τη λάσπη, τα χυδαία υπονοούμενα, τις σεξιστικές επιθέσεις σε βάρος μου.

 

Η Ελληνική Δικαιοσύνη με απάλλαξε ομόφωνα από τις κατηγορίες με μία εισήγηση καταπέλτη κατά των κατηγόρων μου σήμερα.

Αισθάνομαι δικαιωμένη και με περισσότερη τόλμη θα συνεχίσω το έργο που μου αναθέσατε. Η αλήθεια έλαμψε. Παραδίδω στην κρίση  σας τους κατηγόρους μου.

 

Σας κοιτώ στα μάτια και σας διαβεβαιώνω. Θα αγωνιστώ για να δώσουμε Δύναμη και Προοπτική στην πόλη μας».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU