Ηράκλειο Αττικής: Καταγγελία για άγριο bullying σε 7χρονη μέσα σε σχολείο – Όλα ανοιχτά, λέει η ΕΛΑΣ – ΒΙΝΤΕΟ από ρεπορτάζ

Σοκ προκαλεί η νέα υπόθεση καταγγελίας bullying με θύμα 7χρονη μαθήτρια, η οποία σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα της, βρέθηκε δεμένη και φιμωμένη στις τουαλέτες δημοτικού σχολείου στο Ηράκλειο, Αττικής. Η Ελληνική Αστυνομία τονίζει πως είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα το σχολείο αρνείται ότι έγινε το περιστατικό. (Σ.Σ. Διαβάστε τα UPDATE στο τέλος)

«Ήμουν στη δουλειά μου και πήρε η μαμά του παιδιού να μου πει ότι η κόρη μας βρέθηκε στις τουαλέτες του σχολείου δεμένη και με ταινία στο στόμα. Όταν έφτασα στο σχολείο, ενημερώθηκα ότι το περιστατικό είχε συμβεί 2 ώρες νωρίτερα» επεσήμανε ο πατέρας της 7χρονης, σύμφωνα με το Mega.

Ο πατέρας της 7χρονης ανέφερε επίσης πως το παιδί που πηγαίνει πρώτη δημοτικό, ήταν πολύ συγχυσμένο. «Μας είπε ότι ήταν δύο τρία παιδιά αυτά που την έδεσαν, μεγαλύτερα από εκείνη», ανέφερε.

Το bullying αποκάλυψε η 7χρονη στους γονείς της, όταν γύρισε στο σπίτι, ενώ από το σχολείο δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το σοκαριστικό περιστατικό. Μάλιστα, όπως αναφέρει η πρωινή εκπομπή του MEGA, το παιδί ήταν χαρούμενο και έπαιζε όλη την ημέρα.

Για το περιστατικό έγινε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, ενώ είναι ενήμερη και η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Όλα τα σενάρια ανοιχτά

Μετά από τη σοκαριστική καταγγελία, στο σχολείο έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι ερευνώντας τον χώρο, δεν βρήκαν ούτε το σκοινί ούτε την ταινία με την οποία η 7χρονη είχε βρεθεί από συμμαθήτριές της, όπως ισχυρίστηκε, οι οποίες δήλωσαν ότι όταν την έλυσαν, τα πέταξαν σε κάδο σκουπιδιών.

Τις επόμενες ημέρες, η μαθήτρια της α’ τάξης του δημοτικού σχολείο, θα εξεταστεί από ειδικό παιδοψυχολόγο, προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί.

Δείτε το βίντεο από το Mega και από το Open

 

 

Πηγή: ieidiseis.gr 

UPDATE 14.20

Σύμφωνα με δημοσίευμα από την efsyn.gr με τίτλο «Άλλαξε την κατάθεσή της η 7χρονη μαθήτρια που κατήγγειλε εκφοβισμό;» αναφέρονται τα εξής:

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας έπειτα από καταγγελία για ένα κοριτσάκι ηλικίας 7 ετών που φέρεται να είπε ότι είχε πέσει θύμα bullying μέσα στο σχολείο.

Ο πατέρας του παιδιού μίλησε χθες στην εκπομπή Live News του Mega και κατήγγειλε ότι η κόρη του βρέθηκε δεμένη και φιμωμένη στις τουαλέτες του σχολείου της.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η καταγγελία αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερο προβληματισμό από την Ελληνική Αστυνομία καθώς το κοριτσάκι που προσήλθε με τη μητέρα του στην Αστυνομία φέρεται να άλλαξε την κατάθεσή του που έγινε παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου.

Πλέον οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα μέσα στο σχολικό ή οικογενειακό περιβάλλον του και να θέλησε με αυτόν τον τρόπο να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του, ενδεχομένως τους φόβους που.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση, θα ληφθούν καταθέσεις και από το σχολικό περιβάλλον, από το διευθυντή αλλά και τους δασκάλους του σχολείου και από το οικογενειακό περιβάλλον για να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων.

UPDATE 16.40

Για καταγγελία για δεύτερη υπόθεση σχολικού εκφοβισμού στο σχολείο της 7χρονης κάνει λόγο ανάρτηση στο in.gr. Αναλυτικά:

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η καταγγελία γονέα, ο οποίος μίλησε δημόσια για το bullying που δέχεται η 7χρονη κόρη του στο σχολείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα, η 7χρονη βρέθηκε δεμένη και φιμωμένη στις τουαλέτες του σχολείου της.

Η 7χρονη αποκάλυψε στους γονείς του τι είχε συμβεί όταν σχόλασε και γύρισαν στο σπίτι και από το σχολείο δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το σοκαριστικό περιστατικό.

Νέα καταγγελία

Η 7χρονη όμως όπως φαίνεται από νέα καταγγελία δεν είναι το μοναδικό παιδί που δέχεται σχολικό εκφοβισμό.

Ενώ διερευνάται η υπόθεση της 7χρονης, η μητέρα ενός άλλου παιδιού έχει μεταβεί στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με την μητέρα αγοριού που φοιτά στο σχολείο της 7χρονης, ο γιος της δέχθηκε επίθεση την Πέμπτη, με την ίδια να μεταβαίνει ακριβώς την επόμενη μέρα στη ΓΑΔΑ, δηλαδή σήμερα, να καταγγείλει το περιστατικό.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για τη συγκεκριμένη καταγγελία.

Η καταγγελία του πατέρα της 7χρονης

Σύμφωνα με όσα περιγράφει ο πατέρας του παιδιού στο Live News, το σχολείο δεν τους ενημέρωσε.

«Ήμουν στη δουλειά μου και πήρε η μαμά του παιδιού να μου πει ότι η κόρη μας βρέθηκε στις τουαλέτες του σχολείου δεμένη και με ταινία στο στόμα. Όταν έφτασα στο σχολείο, ενημερώθηκα ότι το περιστατικό είχε συμβεί 2 ώρες νωρίτερα» λέει ο πατέρας της 7χρονης.

Το παιδί πηγαίνει στην πρώτη δημοτικού σε σχολείο της Αττικής και «ήταν πολύ συγχυσμένο». «Μας είπε ότι ήταν δύο τρία παιδιά αυτά που την έδεσαν, μεγαλύτερα από εκείνη» λέει ο πατέρας.

Η 7χρονη αποκάλυψε στους γονείς του τι είχε συμβεί όταν σχόλασε και γύρισαν στο σπίτι και από το σχολείο δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το σοκαριστικό περιστατικό.

Η οικογένεια θα κινηθεί νομικά ώστε «όχι μόνο το δικό μου παιδί αλλά όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν ένα καλύτερο μέλλον στο σχολείο».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU