Ηράκλειο Αττικής: ΒΙΝΤΕΟ – Συζήτησαν το καυτό θέμα του ενδοσχολικού εκφοβισμού και τη νεανική παραβατικότητα

Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός και η νεανική παραβατικότητα έχουν βρεθεί πολύ ψηλά, δυστυχώς, στην επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια και προκαλούν πολύ μεγάλη ανησυχία κυρίως στους γονείς των μαθητών και των παιδιών γενικότερα.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου Αττικής πραγματοποίησε πρόσφατα σχετική εκδήλωση με θέμα: ‘’Ενδοσχολικός Εκφοβισμός και Νεανική Παραβατικότητα: Αιτίες και Αντιμετώπιση’’ με ομιλητές την Ανθή Παπαχρήστου, ψυχολόγο, και τον  Παναγιώτη Κατηφέ, Πρόεδρο της ΑΣΓΜΕ και κοινωνιολόγο.

update 14/4 – Δείτε τη συζήτηση εδώ:

 

Κάνοντας απολογισμό της εκδήλωσης ευχαριστεί όσους συμμετείχαν και σημειώνει επίσης «ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων (Ειδικό Νηπιαγωγείο, 6ο νηπιαγωγείο, Ειδικό Δημοτικό, 1o, 2ο, 3o, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο, 12o, 13o, 14o Δημοτικό, 1o, 4o, 5ο, 6ο Γυμνάσιο, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο ΓΕΛ), τους γονείς και κηδεμόνες, τους εκπαιδευτικούς, τους Δημοτικούς Συμβούλους (κα Ε. Βλαντή, κα Κ. Ζαγγανά, κα Κ. Παπαϊωάννου), την Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κα Μ. Συνδούκα, τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Β. Στέφα, και εκπροσώπους άλλων Ενώσεων (Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας) και Συλλογικών Φορέων (π.χ. Σεφέρη, Αθλητικός Σύλλογος 4ο Κέντρο, ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ) που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

Μέσα από τη συζήτηση, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες που αναδείχθηκαν κρατάμε τη φράση: Μαζί είμαστε πιο δυνατοί. Μαζί διεκδικούμε ένα σχολείο που θα προσαρμόζεται στα όνειρα και στις ανάγκες των μαθητών. Ένα σχολείο που θα προωθεί την ομαδικότητα, την αλληλοβοήθεια, την αλληλεγγύη!

 

Ο καθένας με το δικό του μερίδιο ευθύνης, να κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα που θα έχει στο νου το παιδί. Στη συνέχεια ακολούθησε κοπή της πίτας για το σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου μας».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU