Ηράκλειο Αττικής: Προετοιμασία για την κακοκαιρία – Τηλέφωνα επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης – Και σύσκεψη με ΔΕΔΔΗΕ για το ρεύμα

Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των θεμάτων που τυχόν να προκύψουν από το προβλεπόμενο νέο κύμα κακοκαιρίας είναι ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ηρακλείου Αττικής.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου Αττικής, έχει υπάρξει προμήθεια επαρκούς ποσότητας αλατιού και έχει ετοιμάσει αναλόγως τα οχήματά του σε περίπτωση που σημειωθούν τις προσεχείς ώρες έντονες χιονοπτώσεις.

 

Παράλληλα, το δημοτικό Α’ ΚΑΠΗ «Ευγενία Ζωγράφου» θα παραμείνει ανοικτό την Τρίτη 30 Ιανουαρίου ως θερμαινόμενος χώρος για όσους πολίτες δεν έχουν ίδια μέσα θέρμανσης.

 

Για οποιοδήποτε ζήτημα, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το 210 2830 374 ενώ για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης με το 6972 866 827.

 

Για τη λειτουργία των σχολείων, αποφάσεις θα παρθούν σε κεντρικό επίπεδο Περιφέρειας και Υπουργείων, από όπου θα προκύψουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

 

Αλάτι και ετοιμότητα μηχανημάτων

Ο δήμος έχει ήδη στις αποθήκες του αλάτι, το οποίο, ανάλογα με την εξέλιξη του καιρού, θα ξεκινήσει να πέφτει από τα ειδικά οχήματα στα σημεία του χάρτη Πολιτικής Προστασίας (οδικό δίκτυο, σχολεία, δημόσια κτίρια κτλ).

 

Από το πρωί της Τρίτης 30 Ιανουαρίου θα είναι διαθέσιμο στις δημοτικές εγκαταστάσεις της λεωφόρου Κύμης (δίπλα στα δημοτικά γήπεδα) και για όσους πολίτες θέλουν να το προμηθεύονται για χρήση στον χώρο τους, σε περίπτωση, βέβαια, που οι χιονοπτώσεις έχουν έντονο βαθμό.

 

Θερμαινόμενος χώρος

Ανοικτό για το κοινό από τις 8.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ θα είναι την Τρίτη 30 Ιανουαρίου το Α’ ΚΑΠΗ «Ευγενία Ζωγράφου» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Πολυτεχνείου και Ελπίδος) ως θερμαινόμενος χώρος για όσους δεν έχουν ίδια μέσα θέρμανσης στο σπίτι τους. Ανάλογα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ θα καθοριστεί το πρόγραμμα για τις επόμενες ημέρες.

 

Σύσκεψη με ΔΕΔΔΗΕ

Εξάλλου σύσκεψη με στελέχη της περιφερειακής διεύθυνσης του ΔΕΔΔΗΕ για την οργάνωση του βέλτιστου δυνατού μηχανισμού ανταπόκρισης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, στο δημαρχείο της πόλης.

 

Σημειώνεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) είναι εδώ και χρόνια πλέον η υπεύθυνη αρχή για την αποκατάσταση των βλαβών στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Έτσι, ενόψει των επερχόμενων ημερών, κατά τις οποίες προβλέπεται πιθανότητα χιονόπτωσης και στα βόρεια προάστια της Αττικής, ο δήμαρχος κάλεσε τους υπεύθυνους του ΔΕΔΔΗΕ, παρουσία και του αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία αντιδημάρχου, Μάνου Βαβουράκη, προκειμένου να ορίσουν άμεσους τρόπους επικοινωνίας ώστε να γίνεται, όσο το δυνατό, πιο άμεση επέμβαση εκεί που θα υπάρξει έκτακτο πρόβλημα.

 

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να οριστεί μια κοινή ομάδα επικοινωνίας από ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας του δήμου και τον ΔΕΔΔΗΕ που θα μιλάνε απευθείας για την επίλυση του όποιου έκτακτου θέματος προκύψει στο Ηράκλειο.

 

Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ κατέγραψε τα κτίρια κρίσιμων υποδομών της πόλης (όπως νοσηλευτήρια, γηροκομεία, ΚΑΠΗ κτλ) στα οποία θα δίνεται προτεραιότητα σε περίπτωση πτώσης του ρεύματος, είτε για εναλλακτική παροχή, είτε για πιο άμεση αποκατάσταση.

 

Βεβαίως, για τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε οικείες ή οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική περίπτωση, ο ΔΕΔΔΗΕ προτρέπει εμφατικά τους πολίτες να επικοινωνούν με το ειδικό 5ψήφιο 11500, όπου πλέον γίνεται άμεση καταγραφή του ζητήματος και μάλιστα επί χάρτου.

 

Με αυτόν τον τρόπο, ο ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να κατευθύνει γρήγορα τα συνεργεία του, να παρακολουθεί την πορεία αποκατάστασης και υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Στο κομμάτι της πρόληψης, τους προηγούμενους μήνες, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου προχώρησαν σε εκτεταμένες παρεμβάσεις κλαδεμάτων σε δέντρα, τα οποία βρίσκονται κοντά στα καλώδια του δικτύου ηλεκτρικής παροχής και πιθανό να δημιουργούσαν πρόβλημα κατά τις ημέρες έντονων καιρικών φαινομένων.

 

«Μπορεί ο Δήμος μας να έχει πάντα άμεσα αντανακλαστικά στις περιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να εξελίξουμε τους μηχανισμούς και τις πρακτικές μας ώστε να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί για τους δημότες μας. Αφενός στο κομμάτι της πρόληψης, αφετέρου και στο ζήτημα της επικοινωνίας κατά τις ημέρες των φαινομένων, θέλουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας για την ασφάλεια των πολιτών και τη λειτουργικότητα της πόλης», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU