Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Άνοιξαν στο σύνολό τους τα μαγαζιά εστίασης

Στο σύνολο τους άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους τα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής μετά την 6μηνη, περίπου, αναστολή της λειτουργίας τους, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας. Ο Δήμος, από την πλευρά του, εφαρμόζοντας το σχέδιο της Κοινωνικής Συμμαχίας, παρέχει στις εν λόγω επιχειρήσεις όλες τις διευκολύνσεις που επιτρέπει ο νόμος για την ομαλή επανεκκίνησή τους, προκειμένου να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Έτσι, όπως και στην προηγούμενη φάση ανοίγματος μετά από lockdown, διατέθηκε σε όσα καταστήματα έκαναν αίτηση επιπλέον χώρος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους εξωτερικούς χώρους και, βέβαια, στις απαραίτητες αποστάσεις, πάντα όμως με σεβασμό στον κοινόχρηστο χαρακτήρα της πόλης, με μέριμνα να υπάρχει ελεύθερη και ανεμπόδιστη διέλευση για τους πεζούς.

Ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Ηλία Μπάρμπα, επισκέφτηκαν τα μαγαζιά της κεντρικής πλατείας μετά από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας τους για να διαπιστώσουν τυχόν προβλήματα και νέες ανάγκες που έχουν προκύψει.

«Χαίρομαι που σχεδόν όλα τα καταστήματα έχουν ανοίξει ξανά, που δεν έχουμε λουκέτα στην πόλη. Όπως, μάλιστα, μου λένε οι επιχειρηματίες όχι μόνο επανήλθε το προσωπικό που είχαν στην υπηρεσία τους πριν το lockdown, πολλοί από αυτούς έχουν προσλάβει και νέους εργαζόμενους, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Για αυτό και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε και μας επιτρέπεται προκειμένου να τους διευκολύνουμε στα πρώτα τους βήματα σε αυτή την επανεκκίνηση. Ζητώ όμως και από αυτούς σεβασμό στους κανόνες που έχουμε βάλει ώστε να εξασφαλίσουμε ότι και οι επιχειρήσεις τους θα δουλέψουν σωστά αλλά και οι κάτοικοι της πόλης θα μπορούν να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα στους κοινόχρηστους χώρους», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU