Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Ανακαινισμένοι ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Έτοιμοι να υποδεχθούν τα μικρά παιδιά της πόλης είναι οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής οι οποίοι ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους την Δευτέρα 17 Μαΐου σύμφωνα με το αναθεωρημένο πλάνο της επιστημονικής επιτροπής και των αρμόδιων υπουργείων, που ορίζουν τα πρωτόκολλα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου θα επαναλειτουργήσουν σύμφωνα με όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας παιδιών και προσωπικού.

Η διοίκηση του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας έχει ήδη φροντίσει να γίνει απολύμανση στους χώρους (τάξεις και βοηθητικούς),  να υπάρχει από Δευτέρα εντατικός και συνεχής καθαρισμός των σταθμών, ο προγραμματισμός της παραμονής των παιδιών στους σταθμούς να γίνεται με τις απαραίτητες αποστάσεις, ο γιατρός των παιδικών να είναι σε διαρκή επιφυλακή, ενώ το προσωπικό θα κάνει τακτικά self test για την αποφυγή της διασποράς του ιού (προσοχή, τα παιδιά δεν υποχρεούνται να κάνουν self test).

Μάλιστα, ο Δήμος εκμεταλλεύτηκε το διάστημα της αναστολής λειτουργίας των σταθμών για να πραγματοποιήσει εργασίες αναβάθμισης στα κτίρια των παιδικών (πλην των ολοκαίνουργιων της οδού Χρυσανθέμων και της οδού Κ. Παλαμά) προκειμένου τα παιδιά να βρουν με την επιστροφή τους ένα πιο όμορφο και πιο λειτουργικό περιβάλλον. Ενδεικτικά, μερικές από τις παρεμβάσεις: μονώσεις, βαψίματα, αντικατάσταση κουφωμάτων, ανακαίνιση στα μπάνια κτλ. Να σημειωθεί ότι τα έργα έγιναν με χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ που εξασφάλισε ο ΟΠΑΚΜ από πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών (ο Δήμος συμπληρώνει από ίδιους πόρους επιπλέον 70.000 ευρώ).

«Ανυπομονούμε να υποδεχθούμε ξανά τα παιδιά του Ηρακλείου στους παιδικούς σταθμούς, τους οποίους, το προηγούμενο διάστημα, αναβαθμίσαμε για να τους προσφέρουμε ένα ακόμα καλύτερο σχολικό περιβάλλον. Βεβαίως, εφαρμόζουμε και πάλι όλα τα μέτρα προστασίας για την προφύλαξη των παιδιών, των οικογενειών τους και των εργαζόμενών μας, με την ευχή να μην χρειαστεί ξανά να αποχωριστούμε παρά μόνο για τις διακοπές του καλοκαιριού…», το μήνυμα της προέδρου του ΟΠΑΚΜ, Μαριάννας Ζούρου.

Υπενθυμίζουμε με την ευκαιρία ότι οι εγγραφές – επανεγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη σχολική χρονιά 2021 – 2022 θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούνιο. Σχετικά θα υπάρξει έγκαιρα νεότερη ανακοίνωση.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU