Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Πολιτιστικό φθινόπωρο αφιερωμένο στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Με πολιτιστικές βραδιές αφιερωμένες στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση υποδέχεται το φθινόπωρο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Κάθε ημέρα, από τις 19 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, φυσικά με ελεύθερη είσοδο για όλους, το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου έχει προετοιμάσει μια σειρά από παρουσιάσεις, δρώμενα, μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις για να γιορτάσει το Ηράκλειο τα 200 χρόνια του ελεύθερου Έθνους. Είναι αυτονόητο πως σε όλες τις πολιτιστικές δράσεις θα τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ξεχωρίζουν, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στην πλατεία του Αγ. Λουκά η συναυλία με τη βραβευμένη ορχήστρα Academica του Ωδείου Αθηνών, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στη Βίλα Στέλλα η θεατρική παράσταση «Ο Γέρος του Μοριά» με τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ και τον Γιώργο Τριανταφύλλου και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στη Βίλα Στέλλα το παιδικό θεατρικό «Είναι αλήθεια παιδιά 1821» (η συναυλία και οι παραστάσεις γίνονται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και χρηματοδότηση από τα σχετικά προγράμματα ΕΣΠΑ).

Στο δεκαήμερο των εκδηλώσεων συμμετέχουν με δρώμενα και παρουσιάσεις οι σύλλογοι και φορείς του Ηρακλείου: Χορευτικός Όμιλος «Ειρήνη», ΚΑΠΗ Ερυθρού Σταυρού, η θεατρική ομάδα «Ελευθερίας Πράξεις», Σύνδεσμος Κρητών Ηρακλείου Αττικής, Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου Αττικής, Σύλλογος «Αργώ», Άλλος Τόπος Επικοινωνίας και Πολιτισμού, Εθνικό Ωδείο Ηρακλείου Αττικής, Σώμα Εθελοντών Ηρακλείου Αττικής, Θεατρική Σκηνή «Βάσω Παπαθεοδώρου», ο μαέστρος Νίκος Φυλακτός, Σύλλογος Αρκάδων Ηρακλείου Αττικής, Παμπελοποννησιακός Σύλλογος, Ωδείο Άλφα, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου, Σύλλογος Μεσσηνίων Ηρακλείου Αττικής, Επιμορφωτικός Σύλλογος Ηρακλείου Αττικής, Σύλλογος Μακεδόνων Ηρακλείου Αττικής, Μεικτή Χορωδία Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Σύλλογος Ρουμελιωτών Ηρακλείου Αττικής, όπως επίσης και αντίστοιχοι από τους γειτονικούς δήμους: Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης, Χορωδία Κηφισιάς 1937, Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου, Σύλλογος Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, Σύλλογος Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης.

Έκθεση γραμματοσήμων με θέμα το 1821

Παράλληλα, από την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στο χώρο της Βίλα Στέλλα θα φιλοξενηθεί η έκθεση γραμματοσήμων του συλλέκτη Θεόδωρου Νικολάκη με θέμα την Επανάσταση του 1821. Η συλλογή περιλαμβάνει γραµµατόσηµα που κυκλοφόρησαν σε όλο τον κόσµο από τους προεπαναστατικούς χρόνους έως και σήµερα. Θα είναι ανοικτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά από τις 19.30 έως τις 22.00. Μάλιστα, στα εγκαίνια της Έκθεσης, Δευτέρα 20/9 θα παρουσιαστεί ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους Ηρακλειώτες απόγονους των ηρώων του 1821…

Στον περιβάλλοντα χώρο θα υπάρχουν έργα και δημιουργίες από το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, το εικαστικό εργαστήρι των δημοτικών ΚΑΠΗ, το ΚΑΠΗ του Ερυθρού Σταυρού κ.α.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr

«Όλες οι εκδηλώσεις είναι επικεντρωμένες στην πλούσια και σπάνια έκθεση γραμματοσήμων από τον συλλέκτη κ. Θεόδωρο Νικολάκη. Γραμματόσημα που έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, με θέμα την Επανάσταση του 1821. Η συγκεκριμένη έκθεση έχει την αιγίδα του «Ελλάδα 2021» και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Όλη η παρουσίαση των γραμματοσήμων και της ιστορίας τους, πραγματοποιείται εντός της Βίλα Στέλλας, ενώ παράλληλα, καθημερινά, στον εξωτερικό χώρο της Βίλας, θα γίνονται εκδηλώσεις που θα «αγκαλιάζουν» το ίδιο θέμα, με συμμετοχή των συλλόγων του Δήμου μας, αλλά και γειτονικών Δήμων.

Ευχαριστούμε τους Δήμους Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας και Πεύκης – Λυκόβρυσης για την συμμετοχή τους. Τους ευχαριστούμε θερμά, που από κοινού, τιμούμε αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για τη δική μας ελευθερία.

Μη ξεχνάμε ότι οι Έλληνες μια ζωή αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα ελεύθερη. Το 1821 μάς έδειξε άλλη μια φορά ότι οι Έλληνες μάχονται σαν ήρωες, είναι απρόβλεπτοι, πολυμήχανοι σαν παιδιά του Οδυσσέα και με δύναμη απύθμενη, κάτι που φωλιάζει μέχρι σήμερα στις ψυχές μας κι αλίμονο αν ξυπνήσει», το μήνυμα της Μαίρης Ιγγλέση, εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για τον Πολιτισμό.

Πρόγραμμα Δήμου Ηρακλείου Αττικής – Πολιτιστικές εκδηλώσεις Σεπτέμβριος 2021

 

———————————————————————-

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU