Επίθεση στη Δημοτική Αρχή κάνει η Ένωση Γονέων με ανυπόστατα επιχειρήματα: Όπως ψευδώς αναφέρει σε ανακοίνωσή της “ο Δήμος Νέας Ιωνίας δίνει το 2026 για τα σχολεία 158.000 ευρώ”, κάτι που φυσικά δεν είναι αλήθεια!
158.000 ευρώ δίνει το κράτος (ΣΑΤΑ λέγεται), όχι ο Δήμος!
Η διαστρέβλωση του τι δίνει ο Δήμος για τα σχολεία είναι συνειδητή, αφού το αμέσως προηγούμενο διάστημα έχουμε πολλές φορές απαντήσει – και στο δημοτικό συμβούλιο και σε ανακοίνωση – γιατί είναι ψέμα να λέει κάποιος “ο Δήμος εξασφάλισε (δίνει) μόνο 158.000 ευρώ”.
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας δίνει από το δικό του ταμείο:
– 365.000 ευρώ με διετή δέσμευση για εργασίες επισκευών
– 480.000 ευρώ για τα λειτουργικά
– 532.000 ευρώ για τις καθαρίστριες
Επιπλέον έφερε στην πόλη μας 1.114.000 για τη διαμόρφωση αύλειων χώρων σε 15 σχολεία.
Αυτά τα στοιχεία καταρρίπτουν το επιχείρημα του ΔΣ της Ένωσης Γονέων και αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση διαστρεβλώνει ακόμα και τους αριθμούς προκειμένου να κάνει επίθεση στη Δημοτική Αρχή και ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτά που είπαμε στον απολογισμό.
Εμείς φρονούμε ότι αυτά δεν είναι δουλειά μιας Ένωσης Γονέων, είναι ίσως μιας Δημοτικής Παράταξης, η οποία μάλιστα με αυτόν τον τρόπο αποκρύπτει τις ευθύνες του κεντρικού κράτους που δίνει ένα μικρό κλάσμα των αναγκών των σχολείων.
Είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια να χρεωθούν οι Δήμοι τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων καθόλου δεν θα δυσαρεστήσει το κεντρικό κράτος, το οποίο τα έδωσε στους Δήμους, χωρίς όμως τα χρήματα.
Όσο για το τι έχουμε κάνει για τα σχολεία, παραθέτουμε για τους καλοπροαίρετους συμπολίτες μας την απαρίθμηση των έργων, όπως την παρουσίασε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο:
