«Πωλείται ο δήμος Νέας Ιωνίας» λέει η «Δύναμη Προοπτικής»

Μία ακόμη σφοδρότατη ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στη Νέα Ιωνία «Δύναμη Προοπτικής» με επικεφαλής την πρώην Δήμαρχο Δέσποινα Θωμαΐδου, επικεντρωμένη στο θέμα της συμμετοχής του δήμου Νέας Ιωνίας στον Αναπτυξιακό Οργανισμό «ΕΥΔΗΜΟΣ ΑΕ», αλλά και στο θέμα της έκδοσης φυλλαδίου για τη μυοκτονία και απολυμάνσεις καθώς και στο θέμα με τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) των εργαζομένων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Ο πρωτοφανής κατήφορος της Δημοτικής Αρχής της Νέας Ιωνίας δεν έχει όριο.

Α. Πριν μερικές ημέρες καταγγείλαμε το ξεπούλημα και την υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών του Δήμου μέσα από τη συμμετοχή στον Αναπτυξιακό Οργανισμό «ΕΥΔΗΜΟΣ ΑΕ»
Ουσιαστικά, θεμελιώδεις αρμοδιότητες του Δήμου της Νέας Ιωνίας στο όνομα της «ανάπτυξης» και του «εκσυγχρονισμού» παραδίδονται σε ιδιώτες , σε συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικών φορέων με προφανή σκοπό το κέρδος και την υποκατάσταση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του Δήμου στους ιδιώτες. Εργολάβοι και επιχειρηματίες μπαίνουν στο «παιχνίδι».
Η Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας με ιδιαίτερο ζήλο και πέραν κάθε δεοντολογίας ξεκίνησε ποδοπατώντας κάθε διαδικασία. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου μας και θα αγωνιστούμε γι αυτούς όπου χρειαστεί.

Β. Μια ακόμη απόδειξη της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης αποκαλύφθηκε με το φυλλάδιο που διανέμεται σε γειτονιές και εμμέσως πλην σαφώς πριμοδοτεί συγκεκριμένη εταιρεία για τη μυοκτονία και απολυμάνσεις!
Τηλέφωνα, email, ιστοσελίδα φιγουράρουν προκειμένου να μη χαθεί το μήνυμα του ποιος αναλαμβάνει το έργο!!
Ποτέ στο παρελθόν ιδιωτική εταιρεία δεν διαφημίζονταν για τις πράξεις αυτές. Αλήθεια. Υπάρχει κάποια ανάθεση έκδοσης του φυλλαδίου; Ποιος το χρεώθηκε; Πόσο συμβατό είναι με την πόλη μας αφού αναφέρεται σε «πισίνες, έλη κ.ά» …..
Η δαπάνη αυτή για ποιό λόγο δεν δόθηκε για τη μυοκτονία; Όλα στο βωμό του ξεπουλήματος!

Γ. Ως Δημοτική Αρχή εμείς, παρά τη λυσσαλέα αντίδραση της σημερινής διοίκησης , καταφέραμε να δώσουμε τα αποδώσουμε τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων σε χρήματα. Τότε καταψήφιζαν! Σήμερα το ψήφισαν. Η υποκρισία στο μεγαλείο της.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει πλέον βαλθεί να ξεπουλήσει τα πάντα και να χρεώσει στα πάντα όχι μόνο τις σημερινές αλλά και τις επόμενες γενιές της Νέας Ιωνίας με υπέρογκα και αναιτιολόγητα δάνεια που ανακοίνωσε ότι θα συνάψει.
Καλούμε τους ενεργούς πολίτες να σταθούν απέναντι σε αυτήν την επιχείρηση κατεδάφισης του δημοσίου χαρακτήρα των υπηρεσιών.
Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα αντιπαλέψουμε με κάθε πρόσφορο μέσο την επιχείρηση αυτή.
Ως εδώ!

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU