Δύναμη Προοπτικής Νέας Ιωνίας: “Υποτέλεια στα ρουσφέτια Δημάρχων”

Την Τρίτη 8/10/2024 η υποτελής πλειοψηφία της Δημοτικής Επιτροπής αποφάσισε την συγκάλυψη ενός μεγάλου σκανδάλου που το συγκεκριμένο χρονολογείται από το 2015 με Δήμαρχο τον κ.Γκότση, Πρόεδρο του Δ.Σ. τον κ. Αναμουρλόγλου και Αντιδήμαρχο Οικονομικών τον κ. Τσομπάνογλου. Αντιγράφω όπως ακριβώς ήρθε με διαβιβαστικό του Δημάρχου κ. Μανούρη το θέμα «Εκτέλεση της υπ’ αριθ. Διαταγής Απόφασης 219/2015 χρήσης μισθίου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της α) «ΑΦΟΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΑΔΑ Ο.Ε.» Β) Παναγιώτη Λαδά του Αθανασίου γ) Μιχαήλ Λαδά του Αθανασίου». Όπως εισηγείται το γραφείο Νομικού Συμβούλου με Α.Π. 31062/ 2-10-24. Προφανώς ο Δήμαρχος έχει διαβάσει την συγκεκριμένη εισήγηση συμφωνεί και την προωθεί.

01 ΘΕΜΑ ΕΚΤΕΛ.219-2015 ΑΠΟΦ.ΜΟΝ.ΠΡΩΤΟΔ.ΑΘΗΝΩΝ

Έχουμε να καταγγείλουμε:

  1. Την παράλειψη έγκαιρης, άμεσης ενημέρωσης από την Νομική Σύμβουλο με επίσημη πρωτοκόλληση την «Εκτέλεση της υπ’ αριθ. Διαταγής Απόφασης 219/2015 χρήσης μισθίου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της α) «ΑΦΟΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΑΔΑ Ο.Ε.» Β) Παναγιώτη Λαδά του Αθανασίου γ) Μιχαήλ Λαδά του Αθανασίου», η οποία εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε στην Αθήνα 23/4/2015.
  2. Η πρωτοκόλληση γίνεται μετά εννέα χρόνια!!!!

Α.Π. 31062/ 2-10-24

Α) Μετά αυτή την διαταγή, η Νομική Σύμβουλος ισχυρίστηκε και είναι γραμμένο στα πρακτικά, ότι ενημέρωσε προφορικά τους Δημάρχους κ. Γκότση και κυρία Θωμαΐδου. Εκτιμούμε πολιτικά πως τον κ. Γκότση τον ενημέρωσε εκείνη την περίοδο, την κ. Θωμαΐδου την καλούμε να το αποδείξει.

Β)   Στην μεροληπτική εισήγηση της, η Νομική Σύμβουλος δεν αναφέρει και αποκρύπτει, ότι οι συμβάσεις εκείνες γίνανε με πρόεδρο της ΔΕΠΕΑ τον κ. Δακουτρό και Αντιπρόεδρο τον κ. Μανούρη.

Γ)  Δεν αναφέρει και αποκρύπτει επίσης η Νομική Σύμβουλος καθόλου το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ γιατί το υπέγραψε ο κ. Γκότσης στις 14/7/2015 με τον εκπρόσωπο της συγκεκριμένης εταιρείας για μείωση του καταβλητέου μισθώματος κατά 20%. Τρις μόλις μήνες μετά την δημοσίευση της απόφασης, επειδή δεν τον ενημέρωσε ή γιατί έκανε ρουσφέτι ο κ. Γκότσης;.

Δ) Η Νομική Σύμβουλος δεν ενημέρωσε ξανά για να αποτρέψει τον Δήμαρχο κ. Γκότση και τους Δημοτικούς Συμβούλους, να μην προχωρήσει στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 234/13-7-2015, για την μείωση  του μισθώματος, ή γιατί σκόπιμα παραπλάνησε το Δ.Σ. για να κάνει πάλι ρουσφέτι ο κ. Γκότσης;.

Ε) Η Νομική Σύμβουλος επίσης παραλείπει να πει γιατί δεν παρουσίασε την Διαταγή Απόφασης 219/2015 για να εμποδίσει την πράξη του Δ.Σ. 242/4-7-2016 που ξανά αποφάσισε την συνέχεια  διατήρησης του μειωμένου μισθώματος, ή γιατί παραπλάνησε σκόπιμα για να κάνει ρουσφέτι ο κ. Γκότσης;.                                                                                  ΣΤ) Ο κ. Μανούρης και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, όλα τα παραπάνω στοιχεία που αναφέρουμε, τα γνώριζε γιατί τα είχαμε συνημμένα στην εισήγηση που φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο με αρ. Πρ.22773/19-09-2022 για όλα τα μαγαζιά που είχαν λήξει οι συμβάσεις από το 2017 και την καταψήφισε μαζί με την παράταξη του κ. Γκότση. Φυσικά η Νομική Σύμβουλος παρέλειψε πάλι να μας ενημερώσει για την Διαταγής Απόφασης 219/2015 του Μονομελούς Πρωτοδικείου. Αν μας ενημέρωνε προφανώς η εισήγηση θα ήταν διαφορετική.

Ζ) Η συνεργασία Μανούρη – Γκότση καταγράφεται από το 2011 όταν  ο κ. Γκότσης εμπόδισε την διερεύνηση του σκανδάλου της Δημοτικής συγκοινωνίας που έφεραν τα σαράβαλα από την Γερμανία οι κ.κ. Δακουτρός και Μανούρης. Το 2016 ο κ. Μανούρης στήριξε τον κ. Γκότση για το σκάνδαλο στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή. Πριν τις εκλογές ο κ. Γκότσης με επιστολή του στήριξε  την εκλογή του κ. Μανούρη. Ο κ. Μανούρης ανταπέδωσε, την εκλογή με αντιμισθία του κ. Γκότση στην θέση του Συνηγόρου του Πολίτη και της Επιχείρησης. Η κοινή ρουσφετολογική πολιτική και των δύο Δημάρχων αποδεικνύεται και από την Διαύγεια. Ως συνήγορος του πολίτη και της επιχείρησης, διακρίθηκε κυρίως για την αντιμισθία του και για την ρουσφετολογική πολιτική του,  που την επιβεβαίωσε και η υποτελής πλειοψηφία της Δημοτικής Επιτροπής. Ζήτησε με επιστολή του ο κ. Γκότσης, να δοθεί θέση στάθμευσης αυτοκινήτου σε μία κυρία, χωρίς να την δικαιούται, αφού απορρίφθηκε από την υπηρεσία. Την θέση είχε παραχωρήσει και το 2017, ο κ.Γκότσης.

Εμείς καταγγείλαμε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, αυτές τις σοβαρές παραλείψεις και ζητήσαμε να αποσυρθεί η εισήγηση και να επανέλθει πλήρης και τεκμηριωμένη.

Δυστυχώς η υποτελής πλειοψηφία της Δημοτικής Επιτροπής ενέκρινε και επιβράβευσε τις πλημμελής ενέργειες της Νομικής Συμβούλου, χωρίς καμία νύξη για τις σοβαρές παραλείψεις της, με την απόφαση να:

  1. Εγκρίνει τις μέχρι σήμερα δικαστικές ενέργειες της Νομικής Συμβούλου για την έκδοση της με αρ. 219/2015 διαταγής απόδοσης χρήσης του μισθίου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της εταιρείας «Αφοί Αθανασίου Λαδά Ο.Ε.» κ.λ.π. και την συνέχιση των διαδικαστικών ενεργειών που αφορούν την εκτέλεση της με αρ. 219/2015 διαταγής απόδοσης χρήσης του μισθίου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
  2. Την εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου για τις περαιτέρω ενέργειες.

Η ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΆΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU