Νέα Ιωνία – Δολοφονία μετανάστη εργάτη: Διαλεύκανση ζητούν φορείς της πόλης.

Μετά τα δημόσια ερωτήματα της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή – ΚΕΕΡΦΑ, σχετικά με τη δολοφονία κοντά στον Περισσό το περασμένο Σάββατο τα ξημερώματα του 23χρονου μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν Σιράζ Σαφτάρ, ανακοινώσεις εξέδωσαν και φορείς πόλης (παρατάξεις, κόμματα) ζητώντας διαλεύκανση του εγκλήματος. Αναλυτικά:

Δημιουργία – Αλληλεγγύη

Η Δημοτική Παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη καταγγέλλει την δολοφονία του νεαρού εργαζόμενου μετανάστη πριν λίγες ημέρες στον Περισσό.

Πρόκειται για ένα έγκλημα που πολύ πιθανόν να έχει ρατσιστικό υπόβαθρο και το οποίο πρέπει κατά προτεραιότητα να εξιχνιαστεί. Είναι αδιανόητο να υπάρχει κλίμα ζόφου και ανασφάλειας στους συμπολίτες μας, σε όσους ανθρώπους ζουν σε αυτή την πόλη και σε αυτή την χώρα.

Καταδικάζουμε κάθε ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σε οποιονδήποτε άνθρωπο.

Ο στυγερός εγκληματίας πρέπει να βρεθεί και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους συμπατριώτες του Σιραζ Σαφτάρ και  απαιτούμε, όπως είναι το αυτονόητο, να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες δολοφονίας του.

Ενότητα για τη Νέα Ιωνία

Η πόλη μας, όλοι εμείς, που χρόνια τώρα συνυπάρχουμε αρμονικά

με εκατοντάδες πρόσφυγες  και μετανάστες στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας, καταδικάζουμε κάθε είδους ρατσιστική συμπεριφορά  σε συμπολίτες μας.

Η στυγερή δολοφονία του συνανθρώπου μας, στις παρυφές της πόλης

δεν πρέπει να μείνει ανεξιχνίαστη.

Ο δολοφόνος πρέπει να βρεθεί και να αποκαλυφθούν τα κίνητρα του. Η προσφυγικής καταγωγής Νέα Ιωνία δεν ανέχεται τον ρατσισμό και πολύ περισσότερο εγκλήματα. Απαιτούμε να σταματήσει η ανοχή και η σιωπή από την πολιτεία.

Εκφράζουμε την βαθειά μας θλίψη στους συγγενείς και τους συμπατριώτες του Σιραζ Σαφταρ και απαιτούμε την απόδοση δικαιοσύνης με την σύλληψη και τιμωρία του/των ενόχου/ενόχων.

Κομματικές οργανώσεις ΚΚΕ Νέας Ιωνίας

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στους συναδέλφους και σε όλους τους οικείους του Σιράζ Σαφτάρ, μετανάστη εργάτη, που βρέθηκε δολοφονημένος στον σταθμό ΗΣΑΠ στον Περισσό πριν από λίγες μέρες.

Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο προήλθε ο θάνατος του, καθώς και για τα κίνητρα των δραστών.

Απαιτούμε την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες.

Εκτός Σχεδίου Νέας Ιωνίας

Η δολοφονία με πολλές μαχαιριές του 23χρονου Σιράζ Σαφτάρ, μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν το Σάββατο τα ξημερώματα ενώ πήγαινε να εργαστεί στη λαϊκή του Περισσού,  γεννά πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα των δολοφόνων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκε επίθεση από ομάδα ατόμων, ενώ είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα -ιδιαίτερα μετά τις εκλογές-  πληθαίνουν τέτοια περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή, με αρκετούς  μετανάστες να  δέχονται  επιθέσεις από φασιστοειδή της ΧΑ αλλά και διάφορων νεοναζιστικών μορφωμάτων που δρουν οργανωμένα στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα, πιο πρόσφατα υπήρξε μαχαίρωμα μετανάστη στον  Κόκκινο Μύλο, και επιθέσεις των φασιστών της ΠΡΟΠΑΤΡΙΑ σε βάρος μελών της ΚΝΕ και της ΚΕΕΡΦΑ.

Η συγκεκριμένη πρακτική ανέσυρε τις τραυματικές μνήμες από τη δολοφονική επίθεση του Λουκμάν,  ενώ την ίδια στιγμή αποδεικνύεται πως ο αγώνας για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, νομιμοποίηση και αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των μεταναστών συνανθρώπων μας παραμένει αδικαίωτος.

Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση από την αστυνομία, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν τέσσερις κάμερες, φανερώνοντας την πλήρη αδιαφορία τόσο της κυβέρνησης, όσο και των τοπικών αρχών

Οι δολοφονικές επιθέσεις των φασιστών στοχεύουν στους αδύναμους, τους φτωχούς, τους μετανάστες αλλά και σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στο κεφάλαιο και στην πολιτική κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ.

Γι’ αυτό ο αγώνας ενάντια στην απειλή του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής και καθημερινός στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας.

Ως Εκτός Σχεδίου θα είμαστε μαζί με κάθε συναγωνιστή και κάθε συλλογικότητα που θα αγωνίζεται μέχρι να τσακιστεί κάθε είδους φασισμός και κάθε πολιτική που γεννά το φασισμό, θα συνεχίσουμε έμπρακτα την προσπάθεια μας για τη συλλογική αγωνιστική οργάνωση των εργαζομένων και του λαού, για ψωμί – δουλειά – ειρήνη.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους συγγενείς και φίλους του Σιζάρ Σαφτάρ και απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Καλούμε το λαό της Νέας Ιωνίας,  καθένας/μια από εμάς όλοι οι κάτοικοι να είμαστε σε επαγρύπνηση! Για να εντοπίσουμε, να σταματήσουμε, να διώξουμε τους φασίστες από την περιοχή μας, από τα σχολεία και τις γειτονιές μας. Να μιλάμε, να διαδίδουμε  τη ζωντανή προσφυγική ιστορία του τόπου μας!

Καλούμε σωματεία, συλλογικότητες, συναγωνιστές/τριες της περιοχής και κάθε κάτοικο στον αναγκαίο αγώνα ενάντια στους φασίστες.

Για να ξεριζώσουμε το σκοτάδι του φασισμού και του εθνικισμού από την περιοχή μας!

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU