Δούρου για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου: Άλλη μία επιχείρηση πολιτικής λαθροχειρίας από τον πρωταθλητή του είδους

Άλλη μία επιχείρηση πολιτικής λαθροχειρίας από τον πρωταθλητή του είδους, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τον Πρωθυπουργό, που για λόγους νεοφιλελεύθερου δογματισμού επέλεξε να μην στηρίξει σε συνθήκες πανδημίες το μοναδικό προπύργιο απέναντί της – το ΕΣΥ-, τον  κ. Μητσοτάκη που υποβαθμίζει συστηματικά το δημόσιο σύστημα υγείας, ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτικοποίησή του.

Τον κ. Μητσοτάκη που “ανακάλυψε” σήμερα άλλο ένα έργο της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής και το εμφάνισε ως έργο της κυβέρνησής του!!!

Το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου, ένα έργο ζωής που οι πολίτες του δήμου και της ευρύτερης περιοχής περίμεναν επί 15 χρόνια, έγινε πραγματικότητα χάρη στη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου. Με αυτή τη  δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναβαθμίσαμε την καθημερινότητα των πολιτών που οι ταξικές πολιτικές Μητσοτάκη και της παράταξης που εκπροσωπεί, καταδικάζουν στο περιθώριο.

Σήμερα, για άλλη μία φορά, ο Πρωθυπουργός απέδειξε ότι παίρνει άριστα στην υποκρισία:   στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας όσο διαρκεί ένα φωτογραφικό ενσταντανέ. Μακριά από τους πολίτες, τους αγώνες και τις αγωνίες τους. Πάντα όμως στο πλευρό των λίγων και ισχυρών.

 

Επισυνάπτεται το δελτίο Τύπου της Δύναμης Ζωής από την επίσκεψη στον χώρο από βουλευτές Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, στις 12 Ιανουαρίου 2021:

Αναβαθμίζουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κόντρα στις σημερινές πολιτικές απαξίωσης του συστήματος δημόσιας υγείας

Η Ρένα Δούρου και κλιμάκιο Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου

Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το Κερατσίνι, για τον Πειραιά, για την Αττική. Μια σημαντική ημέρα για τους πολίτες και το δημόσιο σύστημα υγείας. Βρισκόμαστε στο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου. Ένα έργο ζωής, που οι πολίτες περίμεναν επί 15 χρόνια, και που σήμερα γίνεται πραγματικότητα χάρη στη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στη Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Δήμο Κερατσινίου. Και αισθανόμαστε όλοι και όλες σήμερα εδώ διπλά περήφανοι. Πρώτον, γιατί με το έργο αυτό αναβαθμίζουμε τον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τον κρίσιμο δηλαδή τομέα που θωρακίζει τη δημόσια υγεία απέναντι στην πανδημία. Και δεύτερον, γιατί έτσι διασφαλίζουμε την ισότιμη πρόσβαση των όλων πολιτών και κυρίως εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, των πιο αδύναμων, στο αγαθό της υγείας. Αυτές ήσαν οι στρατηγικές προτεραιότητες που υπηρετήσαμε ως Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Είναι οι ίδιες που διεκδικούμε σήμερα από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, δίνοντας συστηματικό αγώνα για την ολοκλήρωση του μεγάλου προγράμματος στήριξης των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής με σύγχρονο εξοπλισμό και κτιριακές αναβαθμίσεις. Ενός προγράμματος που αποτελεί την έμπρακτη απάντηση σε εκείνες τις πολιτικές που σήμερα, αν και θερίζει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, επιμένουν να μην στηρίζουν τις δημόσιες δομές υγείας, για λόγους δογματικής ιδεοληψίας”.

Αυτά παρατήρησε, ερωτηθείσα σχετικά, η Ρένα Δούρου, επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η οποία μετείχε στο κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου, αποτελούμενο από τους : Τρύφωνα Αλεξιάδη, Θοδωρή Δρίτσα, Νίνα Κασιμάτη, Γιάννη Ραγκούση. Μαζί τους ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, η περιφερειακή σύμβουλος Βασιλική Λάσκαρη, η τέως περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Λαμπρίδη και ο Χρήστος Φωτιάδης, συντονιστής της Νομαρχιακής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ο Μιχάλης Γιαπιτζής, συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Κερατσινίου. Ο Χρήστος Λαμπρίδης τέως Γενικός Γραμματέας υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής. Συναντήθηκαν επί τόπου με τον Δήμαρχο Κερατσινίου Χρήστο Βρεττάκο και τους αντιδημάρχους : Μιλτιάδη Θεόδοτο (καθαριότητας και ανακύκλωσης), Στράτο Δασκαλάκη (έργων) και Στέλλα Μιχάλογλου (κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης). Παραβρέθηκαν επίσης η τέως Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Όλγα Ιορδανίδου και ο τέως υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ, υπεύθυνος για την ΠΦΥ, Διευθυντής Ορθοπεδικής στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, Γιώργος Αντύπας.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου 1.220 τμ, πλήρως εξοπλισμένο, που πρόκειται να προσφέρει στους πολίτες της πόλης αλλά και ευρύτερα του Πειραιά, υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης, αναβαθμίζοντας το σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, χρηματοδοτείται, χάρη στις ενέργειες της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια (2014 – 2019) από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική 2014-2020”. Και συγκεκριμένα τον Άξονα Προτεραιότητας 10 που αφορά στην “Ανάπτυξη-Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας”, με προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU