«Οι αυτοαπασχολούμενοι είναι εμπόδιο για την οικονομία»! – Δήλωση σοκ υποστηρικτή και φίλου του Κυριακού Μητσοτάκη

Πίνακας Περιεχομένων

Επιχείρηση «Να τελειώνουμε με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους» φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Το φορολογικό νομοσχέδιο – λαιμητόμος που φέρνει η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρούς στόχους, ωστόσο δίπλα στην πράξη, ήρθε και η θεωρία – και για να το πούμε αλλιώς, αυτοί πλέον ομολογούν από… μόνοι τους, για το τι θέλουν να κάνουν με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.

 

Συγκεκριμένα ο υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αρίστος Δοξιάδης, εκ των γνωστών Δοξιάδηδων που βρίσκονται σε άμεση σύνδεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (διαβάστε και ΕΔΩ – “Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι έρμαιο των… Δοξιάδηδων – Ο πρόεδρος της ΝΔ φοβάται μη χάσει το Κέντρο, δυναμώνει πολιτικά ή βάζει στο απυρόβλητο την «παρέα» του γνωστού συγγραφέα – Μαθήματα αντιπολίτευσης από τον ξάδερφο Αρίστο…”) και ο οποίος μεταξύ άλλων δεν ήθελε να ακούει λέξη για τον Τσίπρα και τώρα για τον Κασσελάκη, ήταν ξεκάθαρος σε άρθρο του στην «Καθημερινή»:

 

«Η αυτοαπασχόληση εμποδίζει την ανάπτυξη»!

 

Βέβαια με αφορμή αυτές τις τοποθετήσεις, προέκυψε από -εμφύλια- σπόντα και ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για τον συγκεκριμένο Δοξιάδη και τη χρηματοδότηση εταιρείας που συμμετέχει από το Ταμείο Ανάκαμψης, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ένιωσε πάλι την ανάγκη πρόσφατα να μιλήσει για «κρατικοδίαιτους». Περισσότερα παρακάτω.

 

Όμως προς το παρόν ας μείνουμε στο θέμα μας. Αυτό λοιπόν μάλλον ήταν το τελευταίο καμπανάκι για το ευρύτερο «κίνημα της γραβάτας» για το τι θέλει να κάνει με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους ο Μητσοτάκης: Να τους εξαφανίσει.

Τα κροκοδείλιά δάκρυα Άδωνη Γεωργιάδη και υπολοίπων στη ΝΔ σε σχέση με τις προεκλογικές ανοησίες Κατρούγκαλου που στοίχισαν πάρα μα πάρα πολύ στον ΣΥΡΙΖΑ και στα ποσοστά του στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουλίου, μάλλον στέγνωσαν πολύ γρήγορα.

 

Η κυβέρνηση στην πράξη και οι ιδεολογικοί της υποστηρικτές στη θεωρία, λένε ξεκάθαρα πλέον τι πιστεύουν για τους αυτοαπασχολούμενους – και το λένε με έναν απίστευτα χυδαίο τρόπο: «Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά εργάζονται ή πόσο καλές σπουδές έχουν κάνει, το γεγονός ότι είναι τόσο πολλοί αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας, με παρεπόμενες συνέπειες και στο κοινωνικό κράτος», γράφει εν ψυχρώ ο φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη! Μιλάμε για ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράγματα.

 

Οι άνθρωποι του Μητσοτάκη και προφανώς και ο ίδιος, θέλουν να ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ μία ολόκληρη κατηγορία οικονομικής δραστηριότητας και προφανώς είναι τραγική ειρωνεία ότι αυτή η κατηγορία τόσο στις εκλογές του 2019 όσο και το 2023 τάχθηκε στη μεγάλη της πλειοψηφία σχεδόν φανατικά με την Ν.Δ., πιστεύοντας τις τότε εξαγγελίες του σημερινού κυβερνώντος κόμματος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που θέλει το οικονομικό κακό τους!

 

Μάλιστα φαίνεται ότι στον κύκλο του Μητσοτάκη νοιώθουν τόσο σίγουροι και τόσο δυνατοί, που δεν έχουν πλέον κανένα πρόβλημα να λένε «στα μούτρα» των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων ότι στόχος τους είναι να σταματήσουν την συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα. Μιλάμε για πρωτόγνωρες καταστάσεις…

 

Αποκαλύψεις μετά από έναν «εμφύλιο»

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, πολλοί εκ του «κινήματος της  γραβάτας» έχουν μείνει… «παγωτό» από τις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους ίδιους.

 

Μάλιστα, τοποθετήσεις, όπως αυτή του Αρίστου Δοξιάδη, είχαν ως αποτέλεσμα να έχουμε και αποκαλύψεις για το πως κινείται ο ίδιος επιχειρηματικά και το κατά πόσο είναι υποκριτής όταν μιλά για κρατικοδίαιτους – κάτι που έκανε και τώρα με αφορμή τον φορολογικό – λαιμητόμο Μητσοτάκη και Χατζηδάκη.

 

Οι αποκαλύψεις ήρθαν από έναν ( τουλάχιστον μέχρι τώρα ) φανατικό υποστηρικτή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον δικηγόρο Γιώργο Μάτσο – θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς, έναν από τους χαρακτηριστικότερους εκπρόσωπους του κινήματος της γραβάτας:

 

Διδάκτωρ του φορολογικoύ δικαίου, δικηγόρος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου Μάτσος και Συνεργάτες, αρθρογράφος σε sites όπως το liberal.gr.

 

Έγραψε λοιπόν ο κ.Μάτσος τα εξής -σοκαριστικά- στο facebook:

 

«Αχ κύριε Aristos Doxiadis μου. Σας κάλεσα σε δημόσιο διάλογο για τις κατακριτέες απόψεις σας περί “κρατικοδίαιτων (!) ελευθέρων επαγγελματιών και αρνηθήκατε.

 

Τουλάχιστον ο συνέταιρος σας κ. Achilleas Gravanis είχε την εντιμότητα να μπει σε διάλογο και κάπου καταλήξαμε. Αλλά εσείς εκεί: Να βγάλετε όλη την απύθμενη μοχθηρία σας κατά των ελευθέρων επαγγελματιών. Τώρα ξαφνικά γίναμε εμπόδιο στην ανάπτυξη.

 

Σε ποια ανάπτυξη; Σε αυτή που πρότεινε η Επιτροπή Πισσαρίδη για το Ταμείο Ανάκαμψης και της οποίας υπήρξατε εξέχον μέλος; Και οι προτάσεις της οποίας χρησιμοποιήθηκαν για να κατανεμηθούν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης;

 

Του ίδιου Ταμείου Ανάκαμψης που έδωσε στην εταιρία σας, Big Pi Ventures 50 εκατομμύρια ευρώ για την ευόδωση του επιχειρηματικού σας σκοπού. Καταλαβαίνω ότι μας βλέπετε πολύ ποταπούς, πολύ “σκουλήκια” εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουμε το δικό σας καινοτόμο επιχειρηματικό πνεύμα.

 

Που μπήκατε στην Επιτροπή που σχεδόν ημιεπίσημα καθόρισε τους κανόνες κατανομής των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και μετα – για δες κάτι συμπτώσεις! – η εταιρία σας πήρε 50 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο, την κατανομή των πόρων του οποίου εσείς συγκαθορίσατε εμμέσως το πώς θα κατανεμηθούν.

 

Εντάξει, καταλαβαίνω ότι με 50 εκατομμύρια θα υποστήριζε ίσως και κάθε ελεύθερος επαγγελματίας που σήμερα φωνάζει, την κυβέρνηση που τα κανόνισε τόσο καλά ώστε η εταιρία του να πάρει τα 50 εκατομμύρια. Όμως εξακολουθώ να έχω δύο απορίες.

 

Η πρώτη είναι, γιατί στο καλό μετά από αυτό έρχεστε και θεωρείτε τους ελεύθερους επαγγελματίες “κρατικοδίαιτους”. Πήρε κανένας από εμάς, όχι 50 εκατομμύρια, αλλά έστω πέντε ευρώ χρήματα από το κράτος η την ΕΕ με τον τρόπο που τα πήρε η εταιρία σας; Δεν είστε εσείς πολύ πιο κρατικοδίαιτος από οποιονδήποτε ελεύθερο επαγγελματία;

 

Η δεύτερη απορία είναι: Εντάξει, είχατε ανάγκη να πείτε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι κρατικοδίαιτοι. Το κατανοώ. Ίσως για ξεκάρφωμα για να μην αναφερθεί το δικό σας όνομα ως κρατικοδίαιτο.

 

Αλλά οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε τι σας έφταιγαν και τους λέτε σήμερα “εμπόδιο στην  ανάπτυξη”; Τα παίρνει η εταιρία σας τα 50 εκατομμύρια χάρη στην κατανομή πόρων που το κράτος μας αποφάσισε βάσει των υποδείξεων της επιτροπής στην οποία συμμετείχατε; Τα παίρνει.

 

Αφήστε λοιπόν και κανέναν άνθρωπο να βγάλει το ψωμί του μέσα από το ελεύθερο επάγγελμα. Δεν σας ζητήσαμε μερίδιο από τα 50 εκατομμύρια. Κρίμα είναι. Εσάς κανένας δεν βγήκε να μιλήσει σε άρθρο σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα να πει για το σαφές conflict of intetest που (κατ’ ελάχιστον) είχατε για την εν λόγω κατανομή πόρων.

 

Το αίτημα φιλίας για να μπορείτε να σχολιάσετε στην παρούσα ανάρτηση παραμένει. Εγώ εξακολουθώ να μην μπορώ να σχολιάσω στο δικό σας τοίχο. Δεν με πειράζει, μπορούμε να τα πούμε και στον δικό μου τοίχο».

Αυτά με τις απίστευτες αποκαλύψεις Ματσου, στις οποίες μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία απάντηση. Πάντως εμείς με μία πρόχειρη αναζήτηση βρήκαμε αυτό:

 

Αυτοί είναι οι επίλεκτοι οικονομολόγοι του Μητσοτάκη για τα 32 δισ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης και ΕΔΩ:

 

“Big Pi II”: 50 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση της Ελληνικής τεχνολογικής καινοτομίας

 

Να πούμε βέβαια εδώ ότι η ιδιότητα κρατικοδίαιτος… αντικρατιστής, δεν είναι ξένη στη χώρα μας. Ο πρώτος και κυριότερος εκπρόσωπός αυτής της… φιλοσοφίας, είναι διαχρονικά η οικογένεια Μητσοτάκη.

 

Προφανώς όμως πρόκειται για μία… γλυκιά «ασθένεια» την οποία κολλούν όλοι όσοι βρίσκονται πέριξ του συστήματος Μητσοτάκη.

 

Την ώρα που μπαίνει σε λειτουργία ο κοινωνικός αυτοματισμός για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, ένα κόμμα, πρόσωπα, στελέχη, κολλητοί, φίλοι, έχουν προνομιακή και άμεση πρόσβαση σε επιδοτήσεις, προγράμματα και στο δημόσιο χρήμα.

 

Τώρα όμως το πράγμα χοντραίνει. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες που δεν δείχνουν διάθεση να θυσιαστούν για την εκπλήρωση των νεοφιλελεύθερων σχεδιασμών Μητσοτάκη.

 

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση μοίραζε χρήμα από τις επιστρεπτέες προκαταβολές, τα pass, το ταμείο ανάκαμψης, έχοντας και τα δημοσιονομικά νώτα της εντελώς καλυμμένα, γιατί ήταν και αυτοί οι Συριζαίοι που άφησαν για πρώτη φορά στα χρονικά και καβάτζα 37 δις. (Παρεμπιπτόντως: Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να βάλει γερό χέρι και σ αυτό το αποθεματικό προσεχώς. Διαβάστε ΕΔΩ: – Γιατί έρχεται μείωση του “μαξιλαριού” των 37 δισ. ευρώ).

 

Τώρα όμως φαίνεται ότι έρχεται η ώρα του… λογαριασμού.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU