Δύναμη Προοπτικής Νέας Ιωνίας: “Η αναμόρφωση… της αναμόρφωσης!”

Επίθεση στη δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας με αφορμή την αναμόρφωση του προϋπολογισμού εξαπολύει η μείζονα αντιπολίτευση, η παράταξη «Δύναμη Προοπτικής», με επικεφαλής την πρώην Δήμαρχο Δέσποινα Θωμαΐδου.

Η Δύναμη Προοπτικής αναφέρεται σε συγκεκριμένες αλλαγές σε κωδικούς του προϋπολογισμού ρωτώντας αν «υπάρχουν γραμμάτια ανεξόφλητα σε «ημέτερους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει ότι «δεν έχει τέλος ο κατήφορος της Δημοτικής Αρχής της Νέας Ιωνίας. Στην πρόσφατη αναμόρφωση του προϋπολογισμού αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές προθέσεις της Δημοτικής Αρχής.

Δεσμεύεται το ποσό των 70.000 για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών επί παντός επιστητού και κυρίως επί αναγκών που δεν προκύπτουν από πουθενά!

Ανεξήγητα; Παράδοξα; Άστοχα; Όχι βέβαια. Υπάρχουν γραμμάτια ανεξόφλητα σε «ημέτερους»;

Για παράδειγμα δεσμεύεται:

-ποσό των 10.000 ευρώ για «υπηρεσίες συμβούλου για αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας». Μα για ποια περιουσία του δήμου μιλάμε; Μα ο δήμος Νέας Ιωνίας δεν μπορεί να είναι real estate υπηρεσία!

-ποσό των 10.000 ευρώ «για τεχνικό και νομικό σύμβουλο για μετεγκατάσταση αμαξοστασίου » και άλλα… Μα για ποια μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου;

Δεν ξεχνάμε ότι όταν εμείς φέραμε το θέμα αυτό χωρίς την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, η τότε αντιπολίτευση και σημερινή Δημοτική Αρχή τορπίλισε την προσπάθεια. Ποιόν εμπαίζουν τελικά; Γιατί δεν εμπιστεύονται τις υπηρεσίες του δήμου; Και τεχνική υπηρεσία υπάρχει και νομική υπηρεσία. Τί φοβούνται;

Δεν ξεχνούμε ότι ο Δήμαρχος καταγγέλλει συνεχώς ότι παρέλαβε «καμένη γη».

Αποκρύπτει όμως εντέχνως ότι εμείς, ως Δημοτική Αρχή ολοκληρώσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και εξασφαλίσαμε την έγκριση του προϋπολογισμού για τη Νέα Ιωνία όταν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας δήμοι ακόμη αναζητούν την έγκριση αυτή.

Και αυτό γιατί δεν έχουν το δημοσιονομικό ισοζύγιο. Με λίγα λόγια έχουν ακόμη «ανοικτό» τον προϋπολογισμό τους.

Ψεύδεται λοιπόν ασύστολα ο Δήμαρχος όταν από τη μια ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα και από την άλλη δεσμεύει χρήματα για «στρατό» συμβούλων από εκεί πού καταγγέλλει ότι δεν έχει!!

Και όλα αυτά σε βάρος των κοινωνικών δαπανών, σε βάρος των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Αυτή είναι η νέα εποχή που υποσχέθηκαν; Αυτή είναι η δήθεν ευαισθησία τους;».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU