Νέα Ιωνία – «Εκτός Σχεδίου»: Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές

Η Εκτός Σχεδίου συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου καταθέτοντας μια εντελώς διαφορετική, από τις κυρίαρχες, αντίληψη για την ίδια τη ζωή μας, τους αγώνες, την ανάγκη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι/ες νέοι/ες να παλέψουμε για τη ζωή που μας αξίζει.

Αντίθετα με τις υπόλοιπες παρατάξεις που μιλάνε για «δημιουργία», «προοπτική», «αλλαγή», «άλματα ανάπτυξης» και λοιπά παραμύθια, εμείς βάζουμε την συλλογικότητα και την ανάγκη να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική που προωθείται μέσα από τις δημοτικές αρχές, σε σύμπνοια με την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου.

Στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν κάτοικοι από τις γειτονιές της πόλης μας, αγωνιστές και αγωνίστριες της περιοχής που έχουν δώσει μάχες για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, μαχόμενοι συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες στον χώρο της εκπαίδευσης, της υγείας, των ΟΤΑ, τον κατασκευαστικό κλάδο, τον επισιτισμό, φοιτητές/τριες που παλεύουν για τη δημόσια παιδεία.

Συναγωνιστές/τριες που συμμετέχουν σε συλλογικότητες γειτονιών όπως η εργατική λέσχη και επιτροπές κατοίκων, προβάλλοντας την αλληλεγγύη των από κάτω, συμμετέχοντας στις μάχες για το δικαίωμα στη στέγη και το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών,μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινήσεων που έχουν δώσει σκληρές μάχες ενάντια στη φασιστική απειλή, μέλη φεμινιστικών συλλογικοτήτων που παλεύουν ενάντια στο σεξισμό για τα δικαιώματα των γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, άνθρωποι της τέχνης που συμμετείχαν στους αγώνες ενάντια στην εργασιακή υποβάθμιση του κλάδου τους, με αγώνες για την ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά και της επιστημονικής έρευνας.

Ένα ψηφοδέλτιο χωρίς αφεντικά, επαγγελματίες πολιτικούς, παράγοντες, manager και dealersκαι χρηματοδοτήσεις, χωρίς καμία εξάρτηση από το τοπικό και κεντρικό σύστημα εξουσίας.

Προτάσσουμε την αντίληψη της σύγκρουσης και απειθαρχίας με το υφιστάμενο πλαίσιο και τα επιχειρηματικά συμφέροντα για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης- κεφαλαίου – ΕΕ και συμμετέχουμε, ενισχύουμε και προωθούμε όλες εκείνες τις μορφές μαζικής λαϊκής οργάνωσης, διεκδίκησης και αγώνα.

Ένα συντονισμένο οργανωμένο κίνημα, με φορείς, εργατικά σωματεία, συλλόγους, συνελεύσεις γειτονιάς που θα επιβάλλουν αποφασιστικούς αγώνες και κατακτήσεις στο σήμερα ενώ ταυτόχρονα θα περιγράφει και θα βαδίζει τους δρόμους της μελλοντικής κοινωνίας σε ρήξη με το σημερινό σύστημα εξουσίας.

Σε αντίθεση με το δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης όπως και με την πολιτική πρακτική-λογική που ακολουθούν όλοι οι άλλοι συνδυασμοί, που επιλέγει να ξεκινά από τον υποψήφιο δήμαρχο και γύρω από αυτόν να δημιουργείται η παράταξη, προτάσσουμε τη συλλογικότητα και τις δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργίας της κίνησης, όπου όλοι είμαστε ίσοι/ες. Στα πλαίσια της συλλογικής λειτουργίας μας έχουμε αποφασίσει την εναλλαγή στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, με βάση συλλογική απόφαση της κίνησης.

Οι παρεμβάσεις μας μέσα στα συμβούλια θα προσπαθούν να φέρνουν το «μέσα-έξω» και το «έξω – μέσα». Η έδρα μας στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι έδρα αποκάλυψης των σχεδιασμών και της διαπλοκής του τοπικού πολιτικού συστήματος με τηνπεριφερειακή αρχή και το κεντρικό κράτος και ενημέρωσης του λαού της Νέας Ιωνίας, συμβολής στην οργάνωσης της πάλης του, θα είναι έδρα και φωνή κάθε αγωνιζόμενης συλλογικότητας, των αγωνιζόμενων κατοίκων με στόχο την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο Παναγιώτης Κουτσός, Μηχανολόγος Μηχανικός, αυτοαπασχολούμενος στη Ν Ιωνία, ο οποίος θα μας εκπροσωπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα εκφράζει τις θέσεις της Εκτός Σχεδίου.

Υποψήφιοι :

  1. Αβακουμίδης Πρόδρομος (Μάκης), εκπαιδευτικός, Υπ. Διδάκτορας στο Πάντειο, μέλος συλλογικότητας Ποδονίφτη
  2. Αποστολίδου Δέσποινα, συνταξιούχος
  3. Βακαλούδη Ευαγγελία (Βαγγελιώ), εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα
  4. Βάσιλα Αγγελική, μισθωτή μηχανικός, μέλος ΔΣ συλλόγου εργ. ΤΕΕ, συμμετέχει στη Ομάδα Προφορικής Ιστορίας της Εργατικής Λέσχη Ν. Ιωνίας
  5. Βάσιλας Ματθαίος (Μάκης), μισθωτός λογιστής, μέλος γονεϊκού κινήματος
  6. Βιζυηνού Ουρανία, αρχαιολόγος, συμμετέχει στην Ομάδα Προφορικής Ιστορίας της Εργατικής Λέσχης Ν. Ιωνίας
  7. Γεωργακοπούλου Αναστασία (Σούλα), συνταξιούχος ΟΤΑ
  8. Γκαγκάς Νικόλαος, συνταξιούχος ΟΤΑ
  9. Γκαγκούλη Ελένη Άννα (Ελεάνα), εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα
  10. Δερμετζόγλου Σοφία, άνεργη, μέλος Επιτροπής Στήριξης Προσφύγων Λαυρίου και της φεμινιστικής συλλογικότητας «Συνέλευση 8 Μάρτη»
  11. Ζευγαρίδου Αγγέλα, εκπαιδευτικός
  12. Ζοργιάννος Ιωάννης, μισθωτός λογιστής
  13. Ιωαννίδης Κωνσταντίνος (Κωστής), μεταπτυχιακός ερευνητής, μέλος συλλογικότητας Ποδονίφτη
  14. Καλαμαράς Φώτιος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος της ΠΕΣΕΚ (Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών), ομάδα εκμάθησης Ελληνικών στην Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας
  15. Καμπουρίδης Γεώργιος, συνταξιούχος ΟΤΑ
  16. Καραγκούνης, Παναγιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος
  17. Κεχαγιόγλου Νικόλαος, μισθωτός τοπογράφος μηχανικός, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Νέας Ιωνίας
  18. Κοντομήτρου Αθανασία (Νάσια), εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα, συμμετέχει στην Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Εργατική Λέσχης Ν. Ιωνίας
  19. Κορρέ Άννα, ιδιωτική υπάλληλος
  20. Κορρέ Μαρία, άνεργη, συμμετέχει στην ομάδα εκμάθησης ελληνικών σε πρόσφυγες και μετανάστες της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας
  21. Κούβδος Ιάσων, μισθωτός μηχανικός
  22. Κυργιάκης Χρήστος, εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της Δ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
  23. Κωνσταντέλου Παρασκευή (Εύη), μισθωτή μηχανικός
  24. Κωνσταντίνου Αναστασία (Σούλα), ιδιωτική υπάλληλος
  25. Κωνσταντίνου Νικόλαος, μεταπτυχιακός φοιτητής, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος της συλλογικότητας Attack στην ανεργία και την επισφάλεια
  26. Λαμπρόπουλος Χαράλαμπος (Χάρης), μισθωτός τεχνικός, εργαζόμενος στην πληροφορική
  27. Λεμπέση Παρασκευή (Βιβή), ιδιωτική υπάλληλος, ειδική γραφολόγος
  28. Μιχαηλίδης Ευάγγελος (Άγγελος), ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος ΚΕΕΡΦΑ
  29. Μουτάφης Οδυσσέας, εκπαιδευτικός
  30. Μπάρκας Δημήτριος,Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, εργαζόμενος στο Προσφυγικό, Μέλος ΔΣ Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα & την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ)
  31. Μπατζάκης Παναγιώτης, εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα
  32. Μπενζελούν Σοφία, ιδιωτική υπάλληλος, διακοσμήτρια, μέλος ΚΕΕΡΦΑ
  33. Νταλιάνης Ιωάννης, διδάκτωρ Θεωρητικής Φυσικής
  34. Ντίνος Θωμάς, εκπαιδευτικός, μέλος Δ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
  35. Παγούνη Χαρίκλεια (Χαρά), αρχιτέκτων μηχανικός, μέλος ΣΜΤ
  36. Παπαθεοδώρου Ιάσων, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος συλλογικότητας Ποδονίφτη
  37. Παπακουνάδη Μυρσίνη, ιατρός
  38. Παπακουνάδης Γεώργιος, μισθωτός λογιστής
  39. Πέτση Ουρανία (Ράνια), ιδιωτική υπάλληλος
  40. Πέτσης Ιωάννης, μισθωτός τεχνικός, μέλος ΣΜΤ
  41. Πουλαρίκας Βασίλειος, φωτογράφος
  42. Τόλη Καλλιόπη (Πολίνα), εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»
  43. Τσανά Μαρία, λογοθεραπεύτρια
  44. Τσίγκανος Δαμιανός, τραπεζικός υπάλληλος, μέλος Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας κοινωνικής βάσης
  45. Τσιπουριάρη Βασιλική Ανθή, εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα, μέλος ΣΕΦΚ
  46. Φιλιππόπουλος Γρηγόριος, οπτικός, μέλος της συλλογικότητας Αυτοαπασχολούμενων και Εμπόρων Καλογρέζας
  47. Ψαθάς Παναγιώτης, εργαζόμενος ΟΤΑ

Καλούμε σε ενίσχυση της αντιδιαχειριστικής, αντικαπιταλιστικής ριζοσπαστικής αριστεράς, θέτοντας σαν προτεραιότητα την αγωνιστική κινηματική οργάνωση της πλειοψηφίας των κατοίκων της Ν Ιωνίας για τα δικαιώματά μας, ως μόνο δρόμο για να επιβάλλουμε κατακτήσεις για ανθρώπινη ζωή και αξιοβίωτες γειτονιές.

 

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ– Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

www.ektossxediou.blogspot.gr, ektossxediou@gmail.com

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU