Εκτός Σχεδίου Ν.Ιωνίας: “Γεμίσαμε με άριστους και «αξύριστους»”

Ως ένα βαθμό είναι λογικό, μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, η κάθοδος των «αρίστων» (από το άριστος και όχι το Αρίστος) να βρίσκεται σε εξέλιξη. Όμως οι μπαγάσηδες, ξεπέρασαν τον εαυτό τους τώρα με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Βγαίνει ο άριστος Πατούλης και κλείνει όλα τα πάρκα της Αττικής για τους παρακάτω λόγους, όπως ο ίδιος δηλώνει:

  1. Για να τα προστατεύσει από τους πυρομανείς.

Ως γνωστόν, οι πυρομανείς είναι κάτι περίεργα εξωγήινα ή και ενδογήινα όντα τα οποία πλημμυρίζονται από την επιθυμία να βάλουν φωτιά σε πάρκα μόνο αν ο Αρνιακός ή ο Αρναούτογλου ανακοινώσουν θερμοκρασίες πάνω από 38ο Κελσίου. Μέχρι τη θερμοκρασία αυτή οι πυρομανείς είναι ανενεργοί. Αγνοούν ότι ενεργοποιούνται όταν σκέφτονται…ανεμογεννήτριες. Μα πώς έγινε αυτή η σύνδεσις; Ανεξήγητο!

  1. Για λόγους υγείας των ανθρώπων που θα βρίσκονται μέσα στα πάρκα, πχ για άθληση και θα κινδυνεύουν από θερμοπληξία.

Ως γνωστόν η σκιά των δέντρων μειώνει τη θερμοκρασία του αέρα αλλά και τη θερμοκρασία του εδάφους. Αυτό, κατά τον άριστο Πατούλη αυξάνει την πιθανότητα θερμοπληξίας για κάποιους που μπορεί να μην έχουν κλιματιστικά στα σπίτια τους ή, αν έχουν να μην μπορούν να τα λειτουργήσουν λόγω κόστους και οι οποίοι προσπαθούν λίγο να δροσιστούν στη σκιά ενός δέντρου μέσα στο πάρκο.

Τι άλλο θα σκεφτούν οι άριστοι για να μην πουν την αλήθεια;

Ποια είναι αυτή; Ότι δεν διαθέτουν ούτε τα τεχνικά μέσα ούτε το ανθρώπινο δυναμικό για να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο μιας φωτιάς σε ένα πάρκο μέσα στον αστικό ιστό.

Βέβαια, ούτε για τα δάση διαθέτουν, όπως αποδείχτηκε.

Διαθέτουν όμως για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για παροχές δισεκατομμυρίων στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, για φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και δεν συμμαζεύεται.

Απορούμε πώς δεν σκέφτηκαν είτε να απαγορεύσουν και την προσέλευση στις θάλασσες, μην τυχόν και πνιγούν οι λουόμενοι ή να επιστρατεύσουν τους παπάδες που έτσι κι αλλιώς πλεονάζουν, να κάνουν δεήσεις για βροχή.

Το μόνο που πιπιλίζουν είναι η κλιματική κρίση και οι επιπτώσεις της που τις αντιμετωπίζουν με το να μας αναγκάζουν να πίνουμε καφέ με χάρτινα καλαμάκια. Διότι, πάλι ως γνωστόν, οι αιτίες της κλιματικής κρίσης είναι τα πλαστικά καλαμάκια.

Έτσι όπως πάνε, το μόνο που μας μένει είναι να τους στείλουμε γρήγορα στον…αξύριστο.

Και δεν μας πειράζει το αξύριστο γενικώς. Αλλά ρε φίλε πρωθυπουργέ, δεν σε είδαμε αξύριστο όταν ανακοίνωνες αντιλαϊκά μέτρα ή αγορές φρεγατών.

Δηλαδή, θες να μας πείσεις ότι τώρα με τις φωτιές δεν προλαβαίνεις ούτε να ξυριστείς; Μα πριν λίγους μήνες διαβεβαίωνες ότι έχεις λάβει όλα τα μέτρα για τις πυρκαγιές.

Κατάλαβες γιατί σε καυτηριάζουμε; Γιατί κυρ πρωθυπουργέ, είσαι, εσύ και το σινάφι σου, του «φαίνεσθαι» και όχι του «είναι». Δυστυχώς πολλοί και από τους υποψήφιους δημάρχους της πόλης μας, δεν έχουν πρόβλημα να αγκαλιάζουν και να χαριεντίζονται με τον… αξύριστο.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

https://ektossxediou.blogspot.com/, ektossxediou@gmail.com

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU