Έρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση σε δρόμους στο κέντρο του Ηρακλείου Αττικής

Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης με ζώνες αποκλειστικής χρήσης για τους μόνιμους κατοίκους θα εφαρμόσει ο δήμος Ηρακλείου Αττικής στους δρόμους και τις περιοχές όπου τους τελευταίους μήνες πραγματοποίησε έργα ανάπλασης του οδικού δικτύου.
Αυτές είναι αρχικά οι γειτονιές γύρω από τις πλατείες Μανδηλαρά (πρώην Όθωνος) και Αγίας Τριάδος όμως, στην πορεία, το ίδιο σύστημα, όπως σημειώνεται, θα ισχύσει και σε όποιο σημείο χρειαστεί στο κέντρο της πόλης.
Προφανώς ένας από τους στόχους είναι να το συγκεκριμένο σύστημα να λειτουργεί αποτρεπτικά σε όσους οδηγούς παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους για πολλές ώρες, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τον ηλεκτρικό από τον σταθμό του Ηρακλείου, στο κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, υπέγραψε την σχετική σύμβαση για να ξεκινήσει από την ειδική επιστημονική ομάδα η απαιτούμενη μελέτη, με την ολοκλήρωση της οποίας θα μπει σε εφαρμογή το σύστημα.
Η μελέτη περιλαμβάνει σε ποια σημεία θα οριστούν θέσεις αποκλειστικά για τους μόνιμους κατοίκους (οι οποίοι θα μπορούν πλέον να σταθμεύουν με χρήση κάρτας) και σε ποια θα υπάρχουν θέσεις προσωρινής στάθμευσης για τους επισκέπτες. Στόχος είναι να δοθεί προτεραιότητα στους Ηρακλειώτες κατοίκους για την καλύτερη εξυπηρέτηση της καθημερινότητάς τους.
Όπως σημειώνεται «για τους απαραίτητους ελέγχους δε, η δημοτική αρχή, θυμίζουμε, έχει ήδη καταθέσει αίτημα και, ακολούθως, έχει εγκριθεί από τον αντίστοιχο διαγωνισμό ΑΣΕΠ η πρόσληψη 9 επιπλέον δημοτικών αστυνομικών που θα ενισχύσουν το δυναμικό του Δήμου το επόμενο διάστημα.


«Τηρούμε την δέσμευση που δώσαμε στους δημότες μας πως μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης στις γειτονιές της πόλης μας θα εφαρμόσουμε σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ώστε να μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους και αυτό το κάνουμε πράξη. Η πόλη μας γίνεται πιο σύγχρονη, πιο όμορφη, πιο λειτουργική. Ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη των δημοτών με έργο στην πράξη και βελτιώνουμε την καθημερινότητά τους», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU