Το παράρτημα Ε.Λ.Ε.Π.Α. Βορειοδυτικής Αθήνας για την απόλυση εργαζόμενης στο Ηράκλειο Αττικής

Το ΔΣ του παραρτήματος στα βορειοδυτικά της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλει την απροκάλυπτη απόλυση της εργαζόμενης Α. Άννας, μέλους του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Αττικής, από το υποκατάστημα της εταιρείας «ΒΕΝΕΤΗΣ» ελάχιστες ημέρες μετά τη συμμετοχή της στις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8 και 16 Μάρτη 2023.

Αμέσως μετά τη συμμετοχή της στις 2 απεργιακές κινητοποιήσεις, η στάση της εργοδοσίας γινόταν ολοένα και πιο εκδικητική απέναντι στην εργαζόμενη (αλλαγή προγράμματος βάρδιας, αλλαγή υπηρεσιών κ.λπ). Σαν αποκορύφωμα αυτής της αλλαγής στάσης, εξαιτίας της συνεπούς απόφασης της εργαζόμενης για συμμετοχή στην απεργία, o διευθυντής της έφτασε στο σημείο, στις 17 Μάρτη, να της πει συγκεκριμένα ”ότι δεν φέρει ευθύνη η εταιρία αν εκείνος τρελαθεί, ότι δεν θέλει να τον γνωρίσει προσωπικά και πως αν εκείνη είναι του ΚΚΕ, εκείνος είναι της Χρυσής Αυγής και η δική του πλευρά δεν έχει όρια οπότε να κόψει τις μαγκιές. Στις 21/3 απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες».

Το Παράρτημα Βόρειου τομέα του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων ν. Αττικής αντέδρασε άμεσα και την Τετάρτη 29 Μάρτη πραγματοποίησε κινητοποίηση έξω από το κατάστημα. Κάτω από την πίεση του σωματείου η διοίκηση του “ΒΕΝΕΤΗΣ” δεσμεύτηκε σε συνάντηση με το Συνδικάτο για να συζητήσει την απόλυση της εργαζόμενης.

 

Εδώ και τώρα! Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης Α. Άννας.

Τους προειδοποιούμε! Εδώ και τώρα να μπει ένας φραγμός στην ασυδοσία της εργοδοσίας!

Κανένας εργαζόμενος μόνος του!

Η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο μας!

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU