«Από πατρίδα σε πατρίδα»: Το ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV στο Πνευματικό Κέντρο της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας

Η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας τιμά τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με μια ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ «Από πατρίδα σε πατρίδα» του Πάνου Τσιροζίδη την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ένωσης (Αλατσάτων 27, Νέα Ιωνία). Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή της COSMOTE TV.

 

Πως θα ήταν η Ελλάδα αν δεν είχε συμβεί η τραγωδία του 1922; Πως θα ήταν η μουσική μας, η λογοτεχνία, ο αθλητισμός, η κουζίνα και ο ίδιος μας ο χάρτης; Θα είχε ανθίσει η ελληνική βιομηχανία; Ποιος θα είχε χτίσει τα μεγάλα εθνικά έργα; Εξήντα ειδικοί και απόγονοι γνωστών Μικρασιατών απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα, ενώ το σπάνιο αρχειακό υλικό, που έρχεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, δίνει υπόσταση στις ιστορίες των 1,2 εκατομμυρίων προσφύγων, οι οποίοι, με την έλευσή τους, μεταμόρφωσαν την Ελλάδα σε μια νέα χώρα.

 

Συμπληρωματικά με την προβολή του ντοκιμαντέρ, θα παρουσιαστεί η επετειακή έκδοση γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ «Πρώτοι αστικοί προσφυγικοί συνοικισμοί», η οποία αναφέρεται και στη Νέα Ιωνία.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU