Ενότητα για τη Νέα Ιωνία: Επίσκεψη Κανλή, Ζαχαριάδη, Μπαλάφα στο ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Επίσκεψη στο Κέντρο Μελέτης Ιστορίας Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) του επικεφαλής της δημ. ομάδας της “Ενότητας για Νέα Ιωνία” Χρήστου Κανλή με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κώστα Ζαχαριάδη και τον Περιφερειακό σύμβουλο της “Δύναμης Ζωής” Γιώργο Μπαλάφα.

Συζητήσαμε για το μεγάλο έργο του υπόγειου χώρου στάθμευσης στο Ο.Τ. 150 που έχει παγώσει έχοντας ενημέρωση από τον Γιώργο Μπαλάφα που γνωρίζει τα Τεχνικά Έργα της Περιφέρειας Αττικής.
Ο Πρόεδρος και ιστορικός κ. Λουκάς Χριστοδούλου, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χρήστο Χατζηιωάννου και μελος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. μας ξενάγησαν στο χώρο του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου, με κειμήλια από την Μικρά Ασία αλλά και στον χώρο του του μουσείου ταπητουργίας.
Ο κ. Χριστοδούλου μας ανέλυσε το σημαντικό έργο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και φώτισε τα ιστορικά γεγονότα που ακολούθησαν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και οδήγησαν στην ίδρυση της Νέας Ιωνίας.
Η Νέα Ιωνία υποδέχθηκε χιλιάδες πρόσφυγες και έγινε ένα μεγάλο καταφύγιο ανθρώπων και πολιτισμού. Οι πρόσφυγες μεγαλούργησαν και χάραξαν με τους αγώνες τους και την προοδευτική τους κουλτούρα το μέλλον της Νέας Ιωνίας μέσα από την ταπητουργία, την τέχνη και το εμπόριο.
Είναι σημαντικό ότι βουλευτές και αιρετοί της περιφέρειας μας, αποκτούν γνώση για το παρελθόν της Νέας Ιωνίας και ενδιαφέρονται για το μέλλον της μεγάλης μας προσφυγικής πόλης.
Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU