Δημιουργία Αλληλεγγύη Νέας Ιωνίας: Ερώτημα για το περιστατικό της πτώσης οροφής στο 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας

Στις 12 Οκτωβρίου 2021 υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ -1 ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ» μεταξύ του Δήμου μας και της εργολήπτριας εταιρείας , αξίας 504.351,49 € (χωρίς Φ.Π.Α)

Η συνολική προθεσμία για την αποπεράτωση του έργου ήταν σε δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή, σύμφωνα προς άρθρο 12 της διακηρύξεως, δηλαδή την 12η Οκτωβρίου 2022.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2023 τμήμα της οροφής στο γραφείο διδασκόντων αποκολλήθηκε και έπεσε. Ευτυχώς  δεν είχαμε τραυματισμούς αφού τα χαλάσματα έπεσαν σε γραφεία και όχι στα κεφάλια των καθηγητών. Για το σοβαρό περιστατικό ενημερωθήκαμε αρχικά με το Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης και  με τις σχετικές φωτογραφίες που περιέχονται και επισυνάπτουμε .

Πιο πριν, στα μέσα περίπου του Ιανουαρίου 2023 σε σχετική ερώτηση Δημοτικών Συμβούλων για το ότι δεν λειτουργούσε η θέρμανση στο ίδιο σχολείο η Δήμαρχος απάντησε ότι το έργο τελειώνει και ότι θα αποκατασταθεί το πρόβλημα, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο σχολείο έχει συντηρηθεί υποδειγματικά.

Η ίδια ερώτηση είχε διατυπωθεί και τον Δεκέμβριο του 2022 για το ίδιο σχολείο από Δημοτικούς Συμβούλους ,  ότι δεν λειτουργούσε η θέρμανση, αλλά η Δήμαρχος και τότε είχε απαντήσει αόριστα ότι το έργο θα ολοκληρωθεί.

Μετά και από το πρόσφατο σοβαρό περιστατικό που καταγράφηκε στη σχολική μονάδα του Δήμου μας, όπως και σε άλλες πριν από λίγους μήνες ( π.χ στο 3ο Λύκειο Νέας Ιωνίας), ρωτάμε την κα Δήμαρχο :

  • Τελικά το πολυδιαφημισμένο έργο «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ -1 ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ» ολοκληρώθηκε ;
  • Ο Δήμος παρέλαβε το έργο και πότε ;
  • Σε τι οφείλεται η αποκόλληση και η πτώση τμήματος της οροφής ;
  • Θεωρείτε πολυτέλεια τις επισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία μας ;
  •             Γιατί οι απευθείας αναθέσεις, με τις οποίες είναι γεμάτος κάθε χρόνο ο  προϋπολογισμός του Δήμου, εξαντλούνται εκτός των επιτακτικών αναγκών των Σχολικών Μονάδων ;  

 

Η Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή  έχουν την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Για τους απαράδεκτους, διαλυμένους και επικίνδυνους χώρους των σχολείων της πόλης μας. Για τα σχολικά κτίρια και χώρους που λειτουργούν χωρίς θέρμανση, χωρίς ανελκυστήρες, σε ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας, με ελλείψεις σε προσωπικό και σε εξοπλισμό.

«Δημιουργία Αλληλεγγύη»  

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μανούρης Παναγιώτης, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος, Λάμπρου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία, Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου Χρήστος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ, Τσομπανίδου Γεωργία.

Η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Παπαηλιοπούλου

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU