Ερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης Ν.Ιωνίας για μετακίνηση σχολικής καθαρίστριας

Θέμα: Μετακίνηση σχολικής καθαρίστριας

Πληροφορηθήκαμε, ύστερα από έγγραφη καταγγελία της κας Πελαγίας Καλαϊτζάκη, συμβασιούχου σχολικής καθαρίστριας, ότι η ίδια ενημερώθηκε  και μάλιστα με τηλεφωνική εντολή, από υπάλληλο του  τμήματος  Παιδείας του Δήμου Ν. Ιωνίας, για την ξαφνική μετακίνησή της από το  σχολικό συγκρότημα  των 23ου Ν/γείου – 7ου δημοτικού σχολείου Ν. Ιωνίας (σ.σ. στα Πευκάκια), όπου  προσφέρει τις υπηρεσίες της για 14 χρόνια, προς το 8ο δημοτικό σχολείο (σ.σ. στον Περισσό).

7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Σύμφωνα με την καταγγελία της, οι διαδικασίες της μετακίνησή της δρομολογήθηκαν ύστερα από έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τη  διευθύντρια  του  7ου  δημοτικού,  η οποία όπως διαβάζουμε επιτέθηκε με απαράδεκτες  εκφράσεις  εναντίον  της.

Η μετακίνησή της αποφασίστηκε από την αντιδήμαρχο Παιδείας με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να δοθεί στην ίδια την εργαζόμενη η δυνατότητα να εκθέσει τις απόψεις της και να υπερασπιστεί τον εαυτό της, πολύ δε περισσότερο να της  δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και ο λόγος της μετακίνησής της ή η έγγραφη εντολή  για τη μετακίνηση σε άλλο σχολείο.

8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Αποδεικνύεται ότι η αντιδήμαρχος Παιδείας, προφανώς  ικανοποιώντας  την απαίτηση της Διευθύντριας του 7ου δημοτικού σχολείου, αποφάσισε να προβεί  σε κατασταλτικά μέτρα, τα οποία αποκαλύπτουν εκδικητικές συμπεριφορές τρομοκράτησης εκ μέρους της και αυταρχικές τακτικές της εποχής του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Απαιτούμε  να δοθούν απαντήσεις χωρίς περιστροφές του τύπου:  «Η σύμβαση των σχολικών καθαριστριών προβλέπει τη μετακίνηση σε άλλους σχολικούς χώρους όπου υπάρχει ανάγκη».

Ρωτάμε:  Γιατί  η αντιδήμαρχος Παιδείας προχώρησε στη  μετακίνηση της σχολικής καθαρίστριας, χωρίς μάλιστα να τηρήσει τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Γιατί η αντιδήμαρχος δε ζήτησε εξηγήσεις και από τις δύο πλευρές για το γεγονός του διαπληκτισμού διευθύντριας – σχολικής καθαρίστριας και δέχτηκε ως αληθή την άποψη της πρώτης;

Γιατί στη συγκεκριμένη εργαζόμενη δε δόθηκε γραπτή εντολή με τους λόγους που να εξηγούν τη μετακίνησή της και για τον νέο χώρο εργασίας που ορίζεται να εργαστεί;

Θα ανακληθεί η μετακίνησή της εάν  και εφόσον δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι που να στοιχειοθετούν τη συγκεκριμένη ενέργεια;

 

ΝΕΑ  ΙΩΝΙΑ  2/06/2021

ΓΙΑ ΤΗ  ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κ. Κατιμερτζόγλου,  Π. Τσουκαλάς, Θ. Χαμαλίδης, Α. Ματθαίου,

Ε. Μποτζιολή

 

UPDATE 4/6/2021 – Ανακοίνωση και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Γ.Σεφέρης”

 

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΓΙΑ ΤΗ  ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ    ΣΧΟΛΙΚΗΣ    ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ

Με  έκπληξη  πληροφορηθήκαμε την ξαφνική μετακίνηση  σχολικής  καθαρίστριας από το σχολικό συγκρότημα των 23ου Ν/γείου – 7ου δημοτικού σχολείου  Ν. Ιωνίας σε άλλο σχολείο της περιοχής και μάλιστα με τηλεφωνική εντολή η οποία  δόθηκε  από υπάλληλο του  τμήματος  Παιδείας του Δήμου Ν. Ιωνίας.

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη προσφέρει τις υπηρεσίες της  επί  14  χρόνια στο 23ο Ν/γείο Ν. Ιωνίας  το οποίο  συστεγάζεται με το 7ο δημοτικό σχολείο και μέχρι τώρα οι εκπαιδευτικοί του συγκροτήματος δεν είχαν παράπονο  από τη δουλειά  της.

Σύμφωνα με καταγγελία της,  η  μετακίνησή της, με ταχύτατες και συνοπτικές  διαδικασίες, προήλθε  μετά  από έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τη  διευθύντρια  του  7ου  δημοτικού η οποία όπως  διαβάζουμε χρησιμοποίησε  απαράδεκτες  εκφράσεις  εναντίον  της.

Η όλη μεθόδευση  της  μετακίνησης  αποδεικνύει  ότι η αντιδήμαρχος Παιδείας και η Διευθύντρια του 7ου δημοτικού σχολείου, σε άμεση και αγαστή συνεργασία, συναποφάσισαν να προβούν σε μία πράξη εκδίκησης και  τιμωρίας, που  αποκαλύπτει  συμπεριφορές  και τακτικές άλλων εποχών.

Καταδικάζουμε  το  γεγονός  της  τηλεφωνικής εντολής μετακίνησης  από τη δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας  προς τη σχολική καθαρίστρια,  χωρίς να έχει  προηγηθεί σχετική έρευνα ή έστω η κλίση της σε απολογία, χωρίς  να της δοθούν εξηγήσεις για τον λόγο της μετακίνησής της, ως πράξη  εργοδοτικής αυθαιρεσίας και προσπάθεια  τρομοκράτησης με αποδέκτες γενικά τους εργαζομένους.

  • Απαιτούμε να δοθούν απαντήσεις από την αντιδήμαρχο Παιδείας για τη στάση της και  τη μετακίνηση της εργαζόμενης.
  • Διεκδικούμε κυβέρνηση και δήμος να προχωρήσουν στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες για την καθαριότητα των σχολείων και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των σχολικών καθαριστριών να μετατραπούν σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας, με δικαιώματα.

 

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU