ΕΟΠΥΥ – Καταργούν αιφνιδιαστικά το φαρμακείο στη Νέα Ιωνία! Ανέλαβε δράση ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Αντιμέτωποι με μια αρνητική και επιβαρυντική εξέλιξη για τη ζωή τους, έρχονται οι ασφαλισμένοι που λαμβάνουν ακριβά απαραίτητα φάρμακα από το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία, καθώς κατά την επίσκεψή τους στο υποκατάστημα ενημερώνονται ότι το φαρμακείο της περιοχής τους θα λειτουργήσει για τελευταία ημέρα στις 22 Ιανουαρίου και ότι αυτό το Φαρμακείο μεταφέρεται στην Αγία Παρασκευή, στην οδό Γούναρη 30 στον 1ο όροφο, συγχωνευόμενο με τις εκεί υπηρεσίες. (Πηγή: avgi.gr )

Όπως σημειώνει το site “Οι πολίτες καταγγέλλουν την ανάλγητη στάση του υπουργείου Υγείας να καταργήσει το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία, και να το συγχωνεύσει με αυτό της Αγίας Παρασκευής, στερώντας από εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες πολίτες με βαριά νοσήματα που λαμβάνουν ακριβά και απαραίτητα για την ζωή τους φάρμακα, επιβαρύνοντάς τους με επιπλέον ταλαιπωρία και λόγω απόστασης και λόγω υπερσυσσώρευσης  και συνωστισμού των ασφαλισμένων ωφελούμενων.

Φαίνεται ότι ο επαΐων υπουργός στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων δομών Άδωνις Γεωργιάδης, ανέλαβε υπηρεσία για να δυσκολέψει έτι περαιτέρω τον ζόφο που βιώνουν οι ωφελούμενοι.

Άραγε, έτσι αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός την προτεραιότητα στην μέριμνα για την υγεία;”.

Βέβαια όλοι μας θυμόμαστε την χαρά του Άδωνι Γεωργιάδη όταν έκλεινε νοσοκομεία επί μνημονίου:

Παραμένει άγνωστο εάν η κατάργηση του φαρμακείου είναι έργο Γεωργιάδη ή έργο Χρυσοχοΐδη. Πάντως τον περασμένο Οκτώβριο υπήρχε διαβεβαίωση ότι τα φαρμακεία δεν θα κλείσουν. Δείτε εδώ:

ΕΟΠΥΥ: Δεν κλείνουν τα φαρμακεία – Τι αναφέρει η διοικήτρια του οργανισμού Θεανώ Καρποδίνη

Αντιδράσεις και από όμορους δήμους

Να σημειωθεί ότι το φαρμακείο εξυπηρετεί και όμορους δήμους και ήδη υπάρχει αντίδραση από την παράταξη “Κοινωνίας βήμα” της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση “μόνο ως κοινωνική αναλγησία και απαξίωση της ανθρώπινης ζωής μπορεί να χαρακτηριστεί η αιφνίδια απόφαση για το κλείσιμο του ειδικού φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Νέα Ιωνία το οποίο εξυπηρετούσε εκατοντάδες συμπολίτες μας με ειδικές παθήσεις, νεοπλασίες, αυτοάνοσα νοσήματα κλπ. Η ευαίσθητη αυτή κατηγορία των ασθενών συμπολιτών μας πληροφορήθηκε προφορικά από τους υπαλλήλους του φαρμακείου ότι εφεξής θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ στην Αγία Παρασκευή, στην Λ. Αλεξάνδρας και το Καματερό.
Οι ασθενείς και ωφελούμενοι του συγκεκριμένου ειδικού φαρμακείου από την Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Χαλκηδόνα, Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία, Γαλάτσι θα υποβάλλονται οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους σε μια επιπλέον ταλαιπωρία αντί της αυτονόητης υποχρέωσης της πολιτείας να αποσβέσει τα πρακτικά προβλήματα των σοβαρών αυτών ασθενειών.
Στη νέα προσπάθεια της ηγεσίας του Υπ. Υγείας να συρρικνώσει κοινωνικές δομές που εξυπηρετούσαν με εγγύτητα την ευάλωτη αυτή κατηγορία πολιτών, εκφράζουμε την αντίθεσή μας και καλούμε ως ”ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΗΜΑ΄΄ την Νέα Δημοτική αρχή της πόλης να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να δημιουργηθεί στην πόλη μας ειδική δομή εξυπηρέτησης. Σε μια τέτοια προσπάθεια, δηλώνουμε αρωγοί και καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να αποφασίσει σχετικά ώστε να συνδράμει στην λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος”.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU