Νέος Χότζας – Ο Γεωργιάδης “εγκαινίασε” αυτό που… προηγουμένως είχε καταργήσει η κυβέρνηση!

Μόνο στην Ελλάδα του 2024 θα μπορούσε να γίνει αυτό: Να υπάρχουν πανηγυρισμοί για την επαναλειτουργία μίας κοινωνικής δομής, η οποία λίγους μήνες πριν είχε… καταργηθεί από τους ίδιους που πανηγυρίζουν!

Ο λόγος για το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία, το οποίο με απόφαση του οργανισμού είχε κλείσει τον Ιανουάριο του 2024, οδηγώντας σε ταλαιπωρία ασθενείς των όμορων περιοχών (Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Νέα Φιλαδέλφεια κ.α.) με σοβαρές ασθένειες, οι οποίοι έπρεπε να πηγαίνουν πλέον στην Αγία Παρασκευή.

Η απόφαση είχε παρθεί το 2023 υπό την ηγεσία στο Υπουργείο Υγείας ενός άλλου… κυβερνητικού αστέρα, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος αφού εκλέγεται στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, προφανώς δεν είχε κανένα πρόβλημα να προχωρήσει το λουκέτο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όμως ο διάδοχός του, Άδωνης Γεωργιάδης, που ανέλαβε το υπουργείο αρχές του 2024 και εκλέγεται στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, προφανώς δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να χρεωθεί το κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία.

Οπότε την Τετάρτη, ολοκληρώθηκε η επιστροφή ουσιαστικά του φαρμακείου από την Αγία Παρασκευή στη Νέα Ιωνία, με μία εκδήλωση που παρευρέθηκε και ο ίδιος ο νυν υπουργός Υγείας.

Το κλείσιμο βαφτίστηκε «ανακαίνιση»

Το τραγελαφικό είναι ότι η κυβερνητική προπαγάνδα στα ΜΜΕ παρουσίασε την εξέλιξη αυτή ως «ανακαίνιση» με τον αρμόδιο υπουργείο Άδωνη Γεωργιάδη να έχει το θράσος να δηλώνει ότι «θα δίνουμε λύσεις σε κάθε πρόβλημα υγείας των πολιτών» – προφανώς εδώ μιλάμε για τον ορισμό της λογικής του Χότζα με τη γνωστή ιστορία των ζώων μέσα στο σπίτι κ.τ.λ. την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Ο Χότζας στο Δημόσιο

Προκειμένου όμως να διαπιστωθεί το μέγεθος και η έκταση της κυβερνητικής προπαγάνδας και το πως αυτή περνάει πανεύκολα στα ΜΜΕ, εάν κάποιος διαβάσει πως πέρασε η είδηση (ενδεικτικά στο link παρακάτω), θα αποκομίσει την εντύπωση ότι το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην… ανακαίνιση του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην περιοχή! Ούτε λέξη για το λουκέτο, ούτε τίποτα….

Εδώ διαβάστε για την… «ανακαίνιση»:

Άδωνις Γεωργιάδης από Νέα Ιωνία: «Δεσμεύομαι ότι θα δίνουμε λύσεις σε κάθε πρόβλημα υγείας των πολιτών»

Αυτά φυσικά μπορούν να συμβαίνουν μόνο σε μία χώρα, σαν την Ελλάδα του 2024…

Οι αντιδράσεις

Το παράδοξο σημείωσαν φορείς και κόμματα της περιοχής. Αναλυτικά:

Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Βορειοδυτικής Αθήνας – «Για άλλη μια φορά : Γελοίος και επικίνδυνος»

Ο ανεκδιήγητος υπουργός Υγείας της ΝΔ Α. Γεωργιάδης, τελικά το είπε και το έκανε, δηλαδή έφτασε στον πάτο της αυτογελοιοποίησης. Ήρθε σήμερα (σ.σ. Τετάρτη 5/6), πρωί – πρωί και ανειδοποίητα σαν τον κλέφτη στον «τόπο του εγκλήματος», στον Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας, από εκεί δηλαδή που πριν 6 μήνες η δική του κυβέρνηση μέσα σε μια νύχτα πήρε το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ και το μετέφερε στην Αγία Παρασκευή.

Αντί λοιπόν, να απολογηθεί απέναντι στον λαό της Νέας Ιωνίας και των γύρω δήμων για την ταλαιπωρία που επέβαλε σε βαριά ασθενείς συνανθρώπους μας, θέλησε  – όχι τυχαία, παραμονή ευρωεκλογών – να εμφανιστεί μπροστά  στο φαρμακείο που ο ίδιος και η πολιτική του έδιωξε από το Κέντρο Υγείας.

Κέντρο Υγείας, που θυμίζουμε, είναι υποστελεχωμένο και σε μόνιμη ανασφάλεια εδώ και χρόνια, ακόμη και για το που θα στεγάζεται.

Ενημερώνουμε τον Γεωργιάδη πως ο λαός της Νέας Ιωνίας έχει και μνήμη και κρίση. Στις 9 Ιούνη θα στείλει αγωνιστικό και περήφανο μήνυμα αντίστασης στην πολιτική που υποβαθμίζει την Υγεία, δυναμώνοντας ακόμα πιο πολύ το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που έχει ασταμάτητα αναδείξει τα τεράστια προβλήματα του Κέντρου Υγείας και έχει αγωνιστεί για την επίλυσή τους.

Το ΚΚΕ καλεί τα σωματεία και τους φορείς της πόλης, να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, γιατί μόνο οι κινητοποιήσεις που έγιναν ήταν η αιτία για να μαζευτεί ο υπουργός και να γυρίσει πίσω το φαρμακείο. Αυτό φοβούνται, αυτό υπολογίζουν, άρα να μεγαλώσουμε τον φόβο τους, διεκδικώντας ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας, πλήρως στελεχωμένο και αναβαθμισμένο.

ΥΓ. Το απαραίτητο ντεκόρ στον υπουργό, δηλαδή ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, απλά προστίθεται στον κατάλογο όσων δίνουν άλλοθι και ξεπλένουν την αντιλαϊκή πολιτική.

Ή, όπως λέει ο λαός μας, δείξε μου τους φίλους σου…

Λαϊκή Ενότητα Τ.Ο. Νέας Ιωνίας – Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου – Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Αποκαλυπτική της διάλυσης που έχει οδηγήσει η κυβέρνηση της ΝΔ τη δημόσια υγεία είναι η ενέργεια του υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη να “εγκαινιάσει” το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία, το οποίο λειτουργεί επί σειρά ετών!

Το φαρμακείο έκλεισε στις 24 Ιανουαρίου 2024, με υπουργό τον κ. Γεωργιάδη και ξανάνοιξε στις 15 Μαϊου 2024 μετά τη μεγάλη πίεση σωματείων, φορέων και δημοτικών συμβουλίων της περιοχής.

Είναι λογικό η κυβέρνηση της κατεδάφισης της δημόσιας υγείας, της εισόδου ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία, των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων να αναζητά κάτι ως αντίβαρο.

Το ότι “εγκαινιάζουν” αυτό που οι ίδιοι έκλεισαν και ξανάνοιξαν μετά την κατακραυγή είναι αποκαλυπτικό της πολιτικής τους.

Είναι, δε, τόσο αδίστακτοι που είναι ικανοί να κλείσουν και το “Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο” – Αγία Όλγα, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να το ξαναεγκαινιάσουν

Η Ενωτική Πρωτοβουλία – ΜεΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά αγωνίζεται και διεκδικεί δημόσια υγεία δωρεάν, προσβάσιμη σε όλους, με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Με γιατρούς με αποκλειστική απασχόληση στο δημόσιο νοσοκομείο και όχι παρόχους ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας.

Το εφιαλτικό, ακραία νεοφιλελεύθερο, όραμα της κυβέρνησης είναι η διάλυση του ΕΣΥ, και το άνοιγμα της «πίτας» των υπηρεσιών υγείας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις – γνωστών κολοσσών και ο κ. Γεωργιάδης πρωτοστατεί στην υλοποίησή του. Δεν θα ζήσουμε σε μια χώρα που θα έχει άμεση και πλήρη περίθαλψη μόνο όποιος-α έχει τα χρήματα να την πληρώσει.

Να χτίσουμε τείχος προστασίας στο ΕΣΥ και της δωρεάν πρόσβασης στη δημόσια υγειονομική περίθαλψη! Αυτό μόνο το λαϊκό κίνημα μπορεί να το διασφαλίσει.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Τοπικοί Επιτροπή Νέας Ιωνίας – Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας – Μεταμόρφωσης – «Εγκαίνια στα μουλωχτά του φαρμακείου… που είχε καταργήσει ο Άδωνις στη Ν. Ιωνία»

Στις 12 Μαϊου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωνε την επαναλειτουργία του Φαρμακείου του ΕΟΠΠΥ Ν. Ιωνίας που ο ίδιος είχε κλείσει λίγους μήνες  πριν και ανακοίνωνε φαντασμαγορικά εγκαίνια.

” Εγκαίνια σύντομα. Όταν λέμε κάτι γίνεται…” έλεγε με post στο Χ(twitter)

Τελικά αντί για φιέστα εγκαινίων, ο “λαοπρόβλητος” όπως αυτοπαρουσιάζεται υπ. Υγείας έκανε σήμερα εγκαίνια «μεταξύ συγγενών και φίλων», στα μουλωχτά, χωρίς να ανακοινωθεί η επίσκεψή του.

Η πολιτική διάλυσης της δημόσιας υγείας είναι η πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η επαναλειτουργία του φαρμακείου είναι  αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων των κατοίκων, των σωματείων και των συλλογικοτήτων της περιοχής.

Ότι έχει απομείνει από δημόσια υγεία οφείλεται τους αγώνες των γιατρών, των νοσηλευτών και όλων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και του αγωνιζόμενου λαού.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό τη νεολαία να δυναμώσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της ΝΔ και της ΕΕ.

Να δυναμώσουμε τον αγώνα για απειθαρχία-ρήξη και έξοδο από την ΕΕ.

Να αγωνιστούμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.  Για αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με σύγχρονο πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο Κέντρο Υγείας στην πόλης μας. Για αύξηση των δαπανών για την υγεία, όχι λεφτά για εξοπλισμούς και αστυνομία.

Στις 9 Ιουνίου να στείλουμε μήνυμα σύγκρουσης, ανατροπής της βάρβαρης καθημερινότητας που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, αξιοπρέπειας και διεκδίκησης ολόκληρης της ζωής που δικαιούμαστε.

Μαυρίζουμε την κυβέρνηση και την συναινετική αντιπολίτευση στέλνουμε μήνυμα απειθαρχίας-ρήξης και εξόδου από την ΕΕ.

Ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. & Επικουρικής Ασφάλισης Νέας Ιωνίας & Πέριξ
Ζήσαμε να το δούμε και αυτό. Η κυβέρνηση πριν περίπου από 6 μήνες έκλεισε το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Ν. Ιωνία και το μετέφερε στην Αγ. Παρασκευή. Την ημέρα που γινόταν η μεταφορά του φαρμακείου, μετά από το κάλεσμα του σωματείου των συνταξιούχων Ν. Ιωνίας και τη μαζική και μαχητική συγκέντρωση, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι θα ανοίξει πάλι το φαρμακείο.

Λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στο χώρο του ΕΟΠΠΥ για να κάνει εγκαίνια για το φαρμακείο που ίδιος είχε κλείσει πριν 6 μήνες!!! Και ακριβώς δίπλα του ο Δήμαρχος της πόλης να νομιμοποιεί αυτή την κωμωδία!

Ο λαός σε αυτή την περίπτωση λέει: ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΣΕ ΑΛΥΨΩ ΛΑΔΙ. Ακόμα και η “ΝΤΡΟΠΗ” ντράπηκε!

Τέτοια φτηνά κόλπα δεν μάς ξεγελάνε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για Κέντρο Υγείας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU