Φώτης Τσομπάνογλου: Απάντηση στον κ.Χατζησαββίδη

Για μια ακόμη φορά ο κ.Χατζησαββίδης (σ.σ. δείτε ΕΔΩ) επιχειρεί να παραπλανήσει τους δημότες για τις υποτιθέμενες δράσεις τις Δημοτικής Αρχής, χρησιμοποιώντας και υιοθετώντας στον λόγο του, τους ειδικούς όρους και τις τεχνικές έννοιες που περιέχονται στα Τεχνικά Δελτία των Φορέων της Κυβέρνησης που συμμετέχουν στην διαδικασία τέτοιων προγραμμάτων. Αυτός και μόνον είναι και ο λόγος που εμφανίζεστε, κ.Χατζησαββίδη, με κάποια κατάρτιση τεχνοκρατικού τύπου, αλλά στην πραγματικότητα στερείστε τη γνώση του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου.

Είναι γεγονός ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουν δημοσιευθεί προσκλήσεις για συγκεκριμένα προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όμως εσείς δεν έχετε πρόγραμμα και σχεδιασμό. Οφείλατε να προτάξετε ποια  είναι αυτά που χρειάζεται η πόλη και μπορούν να επιδοτηθούν μέσω των προγραμμάτων.

Οφείλετε να ενημερώνετε τους επικεφαλής των Παρατάξεων και το Δημοτικό Συμβούλιο έγκαιρα για τα σχέδια σας για την πόλη.  Είναι βέβαιο ότι θα μπορούσαμε και εμείς, η Αντιπολίτευση, να συμμετέχουμε σε αυτή την διαδικασία εφόσον είχαμε την σχετική ενημέρωση και συζήτηση με την κυρία Δήμαρχο.

Ποια είναι αυτά τα συγκεκριμένα πράγματα τα οποία ζητάτε και τι θέλει η πόλη πραγματικά;

Λέτε για ψηφιοποίηση Υπηρεσιών Οικονομικών, Πολεοδομίας και επίσης ψηφιοποίηση και ψηφιακές υπηρεσίες σε άλλους τομείς της πόλης. Σε ποιους τομείς της πόλης; Τι είναι αυτό που θα κάνετε πέρα από το να μοιράσετε θεωρητικά  τα χρήματα που προβλέπονται (εκατομμύρια ευρώ) χωρίς πυξίδα και χωρίς κανένα πλάνο.

Είναι βέβαιο ότι εάν είχατε ακούσει στοιχειωδώς στην Αντιπολίτευση θα είχατε καθίσει να συζητήσουμε για το τι ακριβώς χρειάζεται η πόλη μας. Τιποτε δεν είχατε παρουσιάσει προεκλογικά ως σχέδιο εκτός από γενικολογίες. Σταματήστε πια να ανακοινώνετε στους πολίτες, στο όνομα της «ενημέρωσης» ότι η Αντιπολίτευση δεν συμμετέχει. Πείτε την αλήθεια. Την Αντιπολίτευση δεν την καλέσατε ποτέ να συμμετέχει σε καμία από όλες αυτές τις δράσεις και από όλους αυτούς τους σχεδιασμούς σας. Το μόνο που θέλετε είναι η Αντιπολίτευση, που δεν έχει ενημερωθεί και δεν έχει συμμετάσχει στην διαμόρφωση τους, να ψηφίζει πειθήνια τις προτάσεις σας όπως ακριβώς τις θέλετε εσείς.

Εκλιπαρεί η Αντιπολίτευση πολλές φορές για ενημέρωση αλλά κλείνετε κάθε πόρτα για συζήτηση και εξαιτίας της ανάγωγης συμπεριφοράς της Δημάρχου. Ακόμα και για το κτίριο (πρώην Flocafe) στην οδό Πάρσης έχουμε τόσες φορές ζητήσει να μας πείτε ποιες είναι οι προθέσεις σας. Μας έχετε μιλήσει μετά από μεγάλες πιέσεις για πιθανές χρήσεις και τολμήσατε προ ολίγων ημερών να πάρετε τηλέφωνο και να ζητήσετε δια περιφοράς να υποβάλλουμε πρόταση για να γίνει κάτι εντελώς διαφορετικό το συγκεκριμένο ακίνητο. Και γιατί δια περιφοράς; Γιατί δεν μας ενημερώνετε εγκαίρως. Γιατί τα κάνετε όλα κρυπτώ και γιατί θέλετε να συνομολογούμε εμείς αυτά που ποτέ δεν τα συζητάτε μαζί μας.

Όχι μόνο δεν μας έχετε καλέσει για συζήτηση αλλά ποτέ δεν ανταποκριθήκατε στην έκκληση μας για ενημέρωση τουλάχιστον των Επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Άρα μην υποκρίνεστε κ.Χατζησαββίδη. Μπορείτε με ευκολία να πραγματοποιήστε αυτά που θέλετε να κάνετε. Με δεδομένο το ρόλο της Οικονομικής Επιτροπής και τις ενισχυμένες αρμοδιότητες που της ανατέθηκαν με τον Νόμο Θεωδορικάκου, σας αρκεί να ψηφίζετε και να αποφασίζετε αυτά που θέλετε. Σας αρκούν οι ψήφοι σας. Εμείς ψηφίζουμε μόνο πράγματα για τα οποία ενημερωνόμαστε. Ο κόσμος θα κρίνει τελικά τις επιλογές σας και την αποτελεσματικότητα σας και εάν πράξατε σωστά ή όχι.

Σαν πολιτικό υστερόγραφο σας αφιερώνω την παντελή άγνοια μέλους της επιτροπής διερεύνησης τιμών και εξεύρεσης αναδόχων, για την πρόσκληση ΑΤ08 για την ψηφιακή σύγκλιση στο Δήμο Νέας Ιωνίας με προϋπολογισμό κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ,πρώτον ότι είναι μέλος της επιτροπής και δεύτερον ότι συμμετείχε στην  διαβούλευση και την έρευνα αγοράς που κατέληξε σε ομόφωνη( ! ) απόφαση….

Ο Εισαγγελέας δεν είναι μακρυά…

 

Ο Φώτης Τσομπάνογλου είναι δημοτικός σύμβουλος

της παράταξης “Δημιουργία – Αλληλεγγύη, Παναγιώτης Μανούρης”

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU