Γαβριήλ – Θα πάει ή όχι στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης;

Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με την πλήρωση της θέσης της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, μετά την παραίτηση του Άνθιμου. Στα δημοσιεύματα σε sites με ενημερωμένο εκκλησιαστικό ρεπορτάζ εμπλέκεται και το όνομα του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, με αντικρουόμενες ωστόσο πληροφορίες.

Συγκεκριμένα το thepressroom.gr μάλλον το αποκλείει, γράφοντας ότι το Πατριαρχείο (η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανήκει στις Νέες Χώρες, όπου το Πατριαρχείο έχει λόγο) είναι κάθετα αντίθετο στο ενδεχόμενο να υπάρξει πλήρωση με μετάθεση – δηλαδή να καταλάβει τη θέση ένας νυν Μητροπολίτης, ο οποίος θα μετατεθεί στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Αυτό αποκλείει την περίπτωση του Γαβριήλ, ενώ το ρεπορτάζ δίνει ως φαβορί τον επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο.

Ωστόσο το ekklisiaonline.gr αναφέρει ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος φέρεται να κλίνει στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας για την πλήρωση της θέσεως και μάλιστα επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στις 25 Αυγούστου ο Γαβριήλ θα είναι στο Φανάρι.

Από την άλλη το Θεσσαλονικιώτικο parallaximag.gr δεν αναφέρει καν τον Γαβριήλ, δίνοντας και αυτό ως φαβορί τον Φιλόθεο. Όπως και να έχε όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το προσεχές διάστημα.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU