Αποκαλυπτικό VIDEO – Τα ψέματα Γεωργιάδη για το Ηράκλειο Αττικής & τα fake news περί «Χρυσής Αυγής»

Πίνακας Περιεχομένων

Ωμά ψέματα είπε για μία ακόμη φορά ο… γνωστός για τη συνήθεια αυτή, υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Άδωνης Γεωργιάδης. Ωστόσο αυτήν την φορά, τα ψέματα Γεωργιάδη είχαν επίκεντρο, μεταξύ άλλων, και το Ηράκλειο Αττικής.

 

Συγκεκριμένα, το βράδυ του 2ου γύρου των δημοτικών εκλογών και κατά τη διάρκεια συζήτησης σε σχετικό τηλεοπτικό πάνελ στο OPEN, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι αντίπαλοι συνδυασμοί στη ΝΔ, όπως αυτός του νέου Δήμαρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, όσο και αυτός του επανεκλεγέντα Δήμαρχου Ηρακλείου Αττικής Νίκου Μπάμπαλου, κέρδισαν, είτε επειδή είχαν τη στήριξη της «Χρυσής Αυγής», είτε επειδή συμμετείχαν μέλη της «Χρυσής Αυγής» στα ψηφοδέλτια αυτά!

 

Στην ίδια εκπομπή ο Άδωνης Γεωργιάδης επανέλαβε και τα γνωστά, περί ακραίου κ.τ.λ. και για το Δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο. 

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα:

 

Η φράση του Άδωνη Γεωργιάδη περί «Χρυσής Αυγής», ήρθε να αποδείξει ότι προφανώς στο Ηράκλειο Αττικής υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο διασποράς fake news περί στήριξης ή παρουσίας της «Χρυσής Αυγής» στο συνδυασμό που τελικά κέρδισε και πάλι τις εκλογές στην πόλη.

 

Όσοι έχουν διαβάσει τα τελευταία και όχι μόνο ρεπορτάζ του zonews.gr, δεν θα εκπλαγούν με το γεγονός ότι στενότερος σύμμαχος του Άδωνη Γεωργιάδη σε αυτά του τα ψεύδη, ήταν για μία ακόμη φορά η γνωστή μειοψηφική φράξια συγκεκριμένων μελών από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, η οποία παρά τον εκλογικό της καταποντισμό την 1η Κυριακή, συνέχισε το έργο της δίπλα-δίπλα με τον υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αν και τελικά απέτυχε παταγωδώς στην εμμονική της προσπάθεια.

 

Φυσικά ο πραγματικός ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ, ευτυχώς για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και φυσικά απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές, όπως εξάλλου έγινε και σε ολόκληρη τη χώρα!

 

Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν της προεκλογικής περιόδου και μέχρι και την Κυριακή των εκλογών του 2ου γύρου, υπήρξε προσπάθεια να διαδοθούν τα συγκεκριμένα fake news μέσα από 2 + 1 bonus τρόπους:

  • Ότι, γενικώς και αορίστως, συμμετείχε ή συμμετέχει μέλος της «Χρυσής Αυγής» στο ψηφοδέλτιο Μπάμπαλου
  • Ότι την ημέρα των εκλογών του 2ου γύρου, μέλη της «Χρυσής Αυγής» ήταν στα εκλογικά κέντρα ως υποστηρικτές του ψηφοδελτίου Μπάμπαλου.

Bonus fake news: Η δημοτική αρχή του Ηρακλείου Αττικής «δεν έδωσε χώρο να πραγματοποιηθεί συνάντηση για τον προγραμματισμό της αντιφασιστικής συγκέντρωσης την 1η Νοεμβρίου και κάλεσε την Αστυνομία να διαλύσει τη συνάντηση».

 

 

Η… «συμμετοχή» μέλους της «Χρυσής Αυγής»

Το πρώτο fake news, περί συμμετοχής μέλους της «Χρυσής Αυγής» στο ψηφοδέλτιο Μπάμπαλου, έχει να κάνει με μία ανάρτηση του Δημάρχου Ηρακλείου την περασμένη Άνοιξη, διάρκειας… 3-4 ωρών.

Τότε, ο Νίκος Μπάμπαλος είχε ανακοινώσει την πρόθεση του να συμμετέχει στον συνδυασμό του μία Ηρακλειώτισσα, ενώ είχε αναρτηθεί και η σχετική φωτογραφία μαζί της.

 

Ωστόσο, μετά από πολύ λίγες ώρες, υπήρξε μία ιδιωτική ενημέρωση προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου, από άλλον Ηρακλειώτη, ότι για την συγκεκριμένη υπήρχε δημοσίευμα προ 10 ετών, ότι συμμετείχε σε κάποια συγκέντρωση της «Χρυσής Αυγής».

 

Η αντίδραση τότε του Νίκου Μπάμπαλου ήταν άμεση και μετά από 3-4 ώρες από την αρχική ανάρτηση, ανακλήθηκε η όποια πρόθεση συμμετοχής της συγκεκριμένης Ηρακλειώτισσας στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής αρχής.

 

Και φυσικά το ερώτημα είναι ξεκάθαρο: Εάν ο Νίκος Μπάμπαλος επιθυμούσε τη συμμετοχή μελών της «Χρυσής Αυγής» στο ψηφοδέλτιο του, θα ενεργούσε με τέτοια άμεσα αντανακλαστικά να… αποκλείσει τέτοιο ενδεχόμενο σε χρόνο dt;

 

Στην συγκεκριμένη υπόθεση προφανώς υπάρχει αστοχία, αλλά όχι… αυτή που καταλογίζεται στη δημοτική αρχή. Η αστοχία ήταν ότι δεν υπήρξαν όλοι οι μηχανισμοί διασταύρωσης μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητας για την όποια πολιτική δραστηριότητα είχε αυτή, ακόμη και στο μακρινό παρελθόν, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε πρόθεση συμμετοχής μέλους ή φίλου της «Χρυσής Αυγής» στην παράταξη – το αντίθετο μάλιστα, όπως αποδείχθηκε στην πράξη.

 

Επίλογος του πρώτου fake news: Φυσικά και δεν συμμετείχαν μέλη της «Χρυσής Αυγής» στο ψηφοδέλτιο Μπάμπαλου στις εκλογές του Οκτωβρίου, οι οποίες υποτιθέμενες συμμετοχές μάλιστα «του έδωσαν και τη… νίκη»(!), όπως συκοφαντικά και ψευδέστατα υποστήριξε ο Άδωνης Γεωργιάδης.

 

 

Οι «Χρυσαυγήτες στα εκλογικά κέντρα…»

Σε σχέση με το 2ο fake news ότι η παράταξη Μπάμπαλου «έφερε χρυσαυγήτες στα εκλογικά κέντρα». Στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών λοιπόν, όποιοι πήγαν σε κάποια συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα, έβλεπαν πράγματι κάποιες αντροπαρέες των 3-4 που άραζαν για ώρες στα εκλογικά κέντρα, μερικοί εκ των οποίων και αρκετά γυμνασμένοι και της λεγόμενης «πιάτσας».

 

Με μία μικρή λεπτομέρεια όμως: Αυτές οι παρέες υπήρχαν και από τις δύο πλευρές. Και το κυριότερο, η παρουσία τους δεν είχε πολιτικό χρώμα και δεν είχε να κάνει με την ιστορία «Χρυσή Αυγή».

 

Από το… «σκανάρισμα» αυτών των παρεών, ήταν ξεκάθαρο πως είχε να κάνει με την ανασφάλεια που ένοιωθαν και οι δύο υποψήφιοι στο 2ο γύρο, μήπως προσπαθήσει η άλλη πλευρά να δημιουργήσει επεισόδια που θα επηρεάσουν ψηφοφόρους. Και κινητοποίησαν φίλους της κάθε παράταξης και γνωστούς γνωστών, που σε άλλη περίπτωση δεν θα συμμετείχαν στις εκλογές.

 

Στο email του zonews.gr δεχθήκαμε φωτογραφίες με παρέες και από τα δύο στρατόπεδα, που αυτό το δείχνουν ξεκάθαρα. Δεν αποφάσισαν ξαφνικά αυτές οι αντροπαρέες των 3-4 και από τις δύο πλευρές, να αράζουν για ώρες στα εκλογικά κέντρα.

 

Μιλάμε για περιπτώσεις που αντίστοιχα πριν από 20 και 30 χρόνια οι τοπικές οργανώσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τους είχαν στην πρώτη γραμμή ακριβώς σε τέτοιες στιγμές: Τους πιο γυμνασμένους, τους πιο «της πιάτσας».      

 

Είναι αυτό γεγονός για να περηφανεύονται οι δύο παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές στον 2ο γύρο; Προφανώς όχι. Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι το άλμα λογικής πως η μία μόνο πλευρά έφερε χρυσαυγήτες, δεν υπάρχει μόνο τεράστια απόσταση, αλλά κυρίως υπάρχει διάθεση προβοκάτσιας.

 

 

Bonus fake news

Τα ψέματα όμως ερχόντουσαν κατά ριπάς. Πάλι λίγες μέρες πριν τις εκλογές, διακινήθηκε το ψέμα ότι η δημοτική αρχή του Ηρακλείου Αττικής «δεν έδωσε χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου να πραγματοποιηθεί συνάντηση για τον προγραμματισμό της αντιφασιστικής συγκέντρωσης την 1η Νοεμβρίου και κάλεσε την Αστυνομία να διαλύσει τη συνάντηση».

 

Ποια είναι η αλήθεια; Ότι οι διοργανωτές της συνάντησης… δεν ζήτησαν τον χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου με τη γνωστή διαδικασία που ζητούνται πάντα οι δημοτικοί χώροι και φυσικά όταν πήγαν εκεί, δεν ήταν δυνατόν να τους πουν «ορίστε πάρτε το κλειδί και όταν τελειώσετε μας το επιστρέφετε».

 

Υπάρχει ένας αρμόδιος υπάλληλος, υπεύθυνος για τον χώρο, που πρέπει να ειδοποιηθεί σχετικά, μετά από την έγκριση σχετικής αίτησης που γίνεται στο δήμο Ηρακλείου Αττικής.

 

Όσο αφορά την αστυνομία «που κάλεσε ο Μπάμπαλος για να διαλύσει τη συνάντηση», αυτό και αν ήταν αστειότητα. Η αστυνομία βρίσκεται πάντα παρούσα σε τέτοιες εκδηλώσεις με τον φόβο της παρουσίας εθνικιστικών και φασιστικών στοιχείων που ενδεχομένως να προκαλέσουν σύγκρουση.

 

Εξάλλου εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε τι έκανε και κυρίως τι… δεν έκανε η αστυνομία, δηλαδή δεν είπε ποτέ σε κάποιον από τους συγκεντρωμένους για τη συνάντηση να αποχωρήσει και πολύ περισσότερο δεν… διέλυσε καμία συγκέντρωση, αλλά παρέμενε διακριτικά στον ευρύτερο χώρο.

 

…και παντού χωράει μία φράξια

Όπως είπαμε, υποστηρικτικό ρόλο στο σχέδιο Γεωργιάδη, είχε για μία ακόμη φορά, μετά την ιστορία του Κτήματος Φιξ, η γνωστή και μή εξαιρετέα μειοψηφική φράξια κάποιων από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

 

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο πραγματικός ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και στάθηκε απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές, όπως εξάλλου έγινε και σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Και επειδή αυτές τις ημέρες υπήρξαν αντιδράσεις με τον… πληθυντικό που χρησιμοποιούμε στα ρεπορτάζ όλο αυτό το διάστημα, να ξεκαθαρίσουμε ότι γράφοντας για συμπόρευση της φράξιας αυτής με τον σχεδιασμό Γεωργιάδη, φυσικά δεν εννοούμε το σύνολο των 50-60 μελών (από τα 850 μέλη που συμμετείχαν στην εκλογή προέδρου) του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισαν να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο «Πνοή Συνεργασία» του Κυριάκου Κουτρούλη ή όλα τα 30-35 μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που ήταν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την συγκεκριμένη παράταξη.

Μιλάμε για τον στενό πυρήνα, περίπου 10-15 άτομα, τα οποία ήταν σε πλήρη σύμπνοια με την στρατηγική Γεωργιάδη, από το Κτήμα Φιξ, μέχρι και την Κυριακή το βράδυ στις 7 που έκλεισαν οι κάλπες του 2ου γύρου.  

 

Η Ηρακλειώτισσα υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αιμιλία Τζίβα, είχε προσπαθήσει πολλές φορές να προειδοποιήσει για τη προβοκατόρικη και υπονομευτική δράση της συγκεκριμένης φράξιας, η οποία μπροστά στον μοναδικό στόχο της διατήρησης της ύπαρξής της δεν είχε διστάσει καταρχάς να συμπαραταχθεί με τις επιδιώξεις του Άδωνη Γεωργιάδη, προκειμένου να σαμποτάρει την απόκτηση του Κτήματος Φιξ από το Δήμο Ηράκλειου. Ωστόσο η προσπάθεια απέτυχε και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής απέκτησε το Κτήμα Φιξ.

 

Ωστόσο τόσο η Αιμιλία Τζίβα, όσο και τα άλλα δύο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Μπάμπαλου, η Φανή Βελλίδου και ο Γιώργος Δαρεμάς, βρέθηκαν στο στόχαστρο μιας χυδαίας, προσωπικής επίθεσης από τη φράξια αυτή, διότι της χαλούσε τον σχεδιασμό της συμπόρευσης με τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Γιώργος Δαρεμάς – Φανή Βελλίδου – Αιμιλία Τζίβα

Μάλιστα ενδεικτικό του χυδαίου τρόπου λειτουργίας της φράξιας, είναι το ότι μέλη της χρησιμοποιούν τον επίσημο λογαριασμό gmail group της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για να στέλνουν μηνύματα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και να επιτίθενται διαρκώς στους παραπάνω τρεις, αλλά έχουν απαγορεύσει τη δυνατότητα απάντησης σε οποιονδήποτε άλλον διαφωνεί μαζί τους.

 

Στη συνέχεια, η συγκεκριμένη φράξια έδωσε χαρακτηριστικά «δημοψηφίσματος» στην εκλογική διαδικασία του 1ου γύρου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, μέσα από τη συμμετοχή της στην παράταξη «Πνοή Συνεργασία», ωστόσο υπέστη μία εκλογική συντριβή: Η παράταξη του Κυριάκου Κουτρούλη πήρε ακριβώς το ίδιο ποσοστό που είχε πάρει και το 2019, δηλαδή 9,07%, όταν όμως ο υποψήφιος Δήμαρχος τότε δεν είχε την εκλογική υποστήριξη της συγκεκριμένης φράξιας!

 

Αυτή η εκλογική αποδοκιμασία δεν… πτόησε τους συγκεκριμένους και προσπάθησαν να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα: Την Τετάρτη προ του δεύτερου γύρου των εκλογών, συμφώνησαν ομοφώνως να εκδοθεί ανακοίνωση στην οποία αφενός καλούσαν τους Ηρακλειώτες να ψηφίσουν, αφετέρου να καταδικάσουν τον Νίκο Μπάμπαλο – δηλαδή ουσιαστικά καλούσαν να υπερψηφιστεί ο υποψήφιος που είναι μέλος και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας!

 

Ωστόσο επειδή κατάλαβαν και οι ίδιοι ότι αυτό ήταν πλέον πάρα πολύ χοντροκομμένο ακόμη και γι αυτούς και ουσιαστικά ήταν η μοναδική περίπτωση πανελλαδικά όπου μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καλούσαν σε υπερψήφιση στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να έχουν ένα… φύλλο συκής, προχώρησαν σε μια τραγελαφική κίνηση: Αυτοί που ως μέλη της παράταξης έλεγαν «ψηφίστε τον υποψήφιο της ΝΔ», άλλαξαν «κουστούμι» και το… Σάββατο το μεσημέρι στις 12, ως νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλαν ανακοίνωση για «ψήφο κατά συνείδηση». Η πλήρης γελοιοποίηση δηλαδή.

 

Ακόμη όμως η συγκεκριμένη φράξια δεν είχαν κάνει εντελώς τα πάντα για να εξυπηρετήσει του σχεδιασμούς του Άδωνη Γεωργιάδη. Την Κυριακή των εκλογών του 2ου γύρου, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, στη βάση του 2ου fake news, έλαβαν από τον λογαριασμό της τοπικής οργάνωσης που αναφέραμε πιο πάνω, το παρακάτω ανώνυμο email: «Τα εκλογικά κέντρα έχουν γεμίσει χρυσαυγιτες με καρτελακια του Δημάρχου να είστε προσεκτικοί και αν σας προκαλέσουν μην απαντήσετε. προσοχή!».

 

Και φυσικά το πρώτο αυθόρμητο ερώτημα που προκύπτει, είναι το εξής: Ποιον λόγο είχαν να φοβούνται κάτι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, από υποστηρικτές του Νίκου Μπάμπαλου στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών; Μήπως θα πήγαιναν στα εκλογικά κέντρα ως υποστηρικτές του άλλου υποψηφίου, που είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και… δεν το γνώριζαν;

 

Το συγκεκριμένο email είχε έναν και μόνο σκοπό. Να οδηγήσει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας εξ’ αντανακλάσεως – «κοιτάξτε, ο Μπάμπαλος έχει χρυσαυγήτες, ψηφίζουμε τον άλλον» – ακριβώς δηλαδή ο σχεδιασμός του Άδωνη Γεωργιάδη ακόμη και την ημέρα των εκλογών!

 

Ως επίλογος, η κατάσταση που διαμορφώθηκε ήταν τελικά τραγελαφική. Την Κυριακή το πρωί στήριξαν με νύχια και με δόντια και ψήφισαν την υποψηφιότητα που στήριζε ο Άδωνης Γεωργιάδης στην πόλη και μετά γύρισαν το αριστερόμετρο και πήγαν στο Χαλάνδρι να… συμπαρασταθούν στον Σίμο Ρούσσο που τόσο χυδαία προσπάθησε να πολεμήσει ο Άδωνης Γεωργιάδης.

 

Βέβαια, το πρόβλημα υπήρχε εξ’ αρχής, όταν αποκαλύφθηκε ότι η συγκεκριμένη ομάδα κατάπιε κυριολεκτικά αμάσητη την τοποθέτηση του ίδιου του επικεφαλής της παράταξης τους στο Ηράκλειο, με την οποία κατέβηκαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, για το προσφυγικό, όταν αυτός είχε αποκαλέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο του πρόσφυγες «ορδές».

 

Η σύγχυση στο να δικαιολογηθεί αυτό το ατράνταχτο γεγονός ήταν ολοφάνερη: Οι μισοί απαντούσαν στην αποκάλυψη του zonews.gr ότι «τα λέει μια χαρά» και οι άλλοι μισοί ότι «του άλλαξαν γνώμη για το προσφυγικό στην πορεία».

 

Με λίγα λόγια ο όποιος σχεδιασμός της συγκεκριμένης φράξιας ήταν «ναι εντάξει, από την μία πλευρά υπάρχει ο υποψήφιος που στηρίζει η κυβέρνηση, αλλά κοιτάξτε ο Μπάμπαλος είναι ακροδεξιός».

 

Δηλαδή, με απλά ελληνικά πάλι, σύμφωνα με τους ίδιους, ο υποψήφιος που στήριζε το κυβερνών κόμμα πήρε στον 1ο γύρο Ηράκλειο Αττικής 31% και ο… «ακροδεξιός» υποψήφιος πήρε 42%!

 

Τελικός στόχος ήταν προφανώς να αποτελέσουν τον, όποιο, “αριστερό βραχίονα” του Άδωνη Γεωργιάδη (ναι, είναι απίστευτο πως μπορεί να υπάρξει και αυτό!) για να εξουδετερωθεί ο Νίκος Μπάμπαλος, με μία κυκλωτική κίνηση από τα δεξιά-κεντροδεξιά προς τα αριστερά.

 

Ωστόσο, ο σχεδιασμός αυτός είχε προβλήματα. Αφενός την πολιτική γραφικότητα της συγκεκριμένης φράξιας, αφετέρου την σχεδόν ανύπαρκτη κοινωνική της αναφορά στο Ηράκλειο Αττικής: Πάρα πολύ φασαρία στα social media από τους ίδιους και τους ίδιους και από και πέρα το απόλυτο κοινωνικό τίποτα.

 

Το μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε καταρχάς Νίκο Μπάμπαλο και σε δεύτερο βαθμό Νίκο Μπαρμπούνη, ενώ ο Κυριάκος Κουτρούλης είχε σταθερά κοντά του το δικό του κοινό που τον ακολούθησε και το 2014 και το 2019, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στις εκλογές αυτόνομα με το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου. Τα νούμερα είναι ξεκάθαρα.

 

Και κάπως έτσι, όλη αυτή η ιστορία στο Ηράκλειο Αττικής, μάλλον θα γίνει ένα αντικείμενο έρευνας: Πως το πολιτικό μίσος και η εμμονή, οδηγεί στην πολιτική σχιζοφρένεια.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU