Αριστείδης Χατζησαββίδης – 9η ενημέρωση – Για τις σχολικές επιτροπές

Αγαπητοί συμπολίτες συμπολίτισσες, στη σημερινή ενημέρωση αναλύω με επιχειρήματα την αξιοπιστία των Παρατάξεων που επιθυμούν να διοικήσουν τον Δήμο μας. Βασική προϋπόθεση για αξιοκρατικές επιλογές, είναι η σύγκριση σε παρόμοιες συνθήκες, όλων των  Παρατάξεων που θέλουν  να επιλεγούν από εσάς στο Δήμο μας, στα επιμέρους ζητήματα, αλλά και συνολικά.

Η χώρα μας από το 2010 και μετά βρίσκεται σε οικονομική κρίση, σε εποπτεία μέσω του θεσμικού πλαισίου που επιβλήθηκε από το (Δ.Ν.Τ.) Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση που  αναμφίβολα ισχύει ακόμη. Άρα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η σημερινή και οι Παρατάξεις, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν τις ίδιες περίπου συνθήκες, με επιπλέον  επιβαρύνσεις τον covid που περιόρισε την παροχή υπηρεσιών σημαντικά και την μεγάλη ακρίβεια με κόστος τουλάχιστον κατά 20 % περισσότερο στις προμήθειες.

Το σημερινό θέμα αφορά την έγκριση του απολογισμού των Σχολικών Επιτροπών στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 06/06/2023. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να γνωρίζετε πως λειτουργούν οι Παρατάξεις, αφού διεκδικούν την ψήφο σας.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» που διοίκησε από το 2011 έως το 2019, καμία χρονιά δεν έφερε ετήσιο απολογισμό από τις Σχολικές Επιτροπές στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως όφειλε και ένα σημαντικός λόγος είναι και αυτός που επέτρεψε την εμφάνιση του σκάνδαλο στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή το 2016. Μάλιστα η πολιτικά υπεύθυνος εκείνου του σκανδάλου, κυρία Κατημερτζή, χωρίς ντροπή, με περίσσιο θράσος, καθοδηγούσε την Παράταξη τους και καταψήφισαν τον καθ’ όλα νόμιμο, διαφανή, αναλυτικό απολογισμό. Οι παραβάτες του νόμου της 9ετίας που περιφρόνησαν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τους να φέρουν απολογισμούς των Σχολικών Επιτροπών, καταψήφισαν εμάς που τηρούμε τους νόμους.

Η Παράταξη αυτή και ο πολιτικός φορέας που εκφράζουν, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής στο σύνολό της, παραπονιέται γιατί οι ψηφοφόροι την αποδοκιμάζουν. Πέρασαν τέσσερα χρόνια για να παραδεχτούν πως στρατηγικά ηττήθηκε η απλή αναλογική, λες και δεν δοκιμάστηκε ανεπιτυχώς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μετά το πολιτικό στραπάτσο συνεχίζει η ηγετική ομάδα να συντονίζεται με αυτούς που εξ’ αρχής είχαν τοποθετηθεί ενάντια στην απλή αναλογική.

Η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΡΗΣ» εκφράζοντας πλήρως την αλληλεγγύη της προς την κυρία Κατημερτζή και την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» για λόγους σκοπιμότητας, τότε σιωπούσε και τώρα καταψήφισε. Οι εκπρόσωποι τους στις δύο Σχολικές Επιτροπές ο μεν ένας  καταψήφισε και ο έτερος ψήφισε λευκό.

Να υπενθυμίσω και να τονίσω, όταν το 2020 εμείς φέραμε τους απολογισμούς των Σχολικών Επιτροπών, που δεν έκαναν ως όφειλαν της «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ», με τα ελλιπή στοιχεία που προέκυψαν, από τα συμπεράσματα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, για το διάστημα 2011-2019, εμείς ψηφίσαμε λευκό και αυτοί ψήφισαν υπέρ.

Καταψηφίζουν για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους. Χλευάζουν όλες τις παρεμβάσεις που γίνονται στην πόλη μας, με τα χρώματα, με την συντήρηση, με τα σιντριβάνια με τον φωτισμό, με τον στολισμό, με τα λουλούδια που αλλάζουν την εικόνα της πόλης μας. Στα 20 χρόνια που είμαι Δημοτικός Σύμβουλος ομολογώ πως και στα σχολεία πρώτη φορά έγιναν τόσες πολλές παρεμβάσεις και συντηρήσεις. Χρωματισμοί σε κτήρια, ελαιοχρωματισμοί σε κάγκελα, επισκευές, προμήθεια συναφούς  εξοπλισμού, μέτρα και μέσα πυροπροστασίας, το γνωρίζουν πολύ καλά οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.

Πρώτη φορά έγινε ενεργειακή αναβάθμιση ύψους ενός εκατομμυρίου στο πρώτο Γυμνάσιο πρώτο Λύκειο.

Οι Σχολικές Επιτροπές μαζί με τους υπηρεσιακούς και τους αιρετούς της παρούσης Δημοτικής Αρχής,  καθημερινά βρίσκονται στα σχολεία και άμεσα επιλύουν τα προβλήματα που προκύπτουν.

Η συνέπεια έργων και λόγων κρίνει την αξιοπιστία των Παρατάξεων. Υπάρχουν πολλές τέτοιες σκοπιμότητες που θα τις αναφέρουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Αγαπητοί συμπολίτες συμπολίτισσες η γνώση είναι δύναμη.

Δώστε μας τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το δημιουργικό έργο στην πόλη μας.

Με εκτίμηση στους ενεργούς πολίτες

 

ΑΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU