Αριστείδης Χατζησαββίδης – 3η ενημέρωση 22/3/23

Αγαπητοί συμπολίτες- συμπολίτισσες είναι φανερό ότι θα έχουμε τακτική ενημέρωση, λόγω της απαράδεκτης τακτικής που ακολουθεί η αντιπολίτευση. Αυτό κατά την γνώμη μου οφείλεται στην αδυναμία τους, να συμβιβαστούν με την απώλεια της εξουσίας και στην μάταιη προσπάθεια τους, με κάθε τρόπο θεμιτό και αθέμιτο την επανάκτησης της.

Στην 5η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, διάρκειας 6,5 ωρών, οι έξι ώρες αναλώθηκαν για τις ερωτήσεις και τα τρία θέματα της αντιπολίτευσης και η μισή ώρα για τα υπηρεσιακά μεταξύ αυτών η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ που είναι ο πραγματικός προϋπολογισμός, αφού στηρίζεται στα συνολικά οικονομικά δεδομένα όλης της χρονιάς.

Στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου πολύ εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε τους ισχυρισμού μου. Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα δείγμα της παραβίασης όχι μόνο από τον κ. Μανούρη του κανονισμού από πολλά μέλη, εξαντλούν για τις επαναλαμβανόμενες  ερωτήσεις, που ο κανονισμός περιορίζει στα 2 λεπτά.

Δείτε επισυναπτόμενο βίντεο με τίτλο “ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΠ”

Την Τρίτη 21/3/2023 στην Οικονομική Επιτροπή μεταξύ των θεμάτων ήταν η έγκριση παραλαβής της μελέτης «Μελέτη αρχιτεκτονικής διαρρύθμισης των πέριξ της πεζογέφυρας στη γέφυρα της οδού Αλ. Παναγούλη κοινόχρηστων χώρων και φωτισμού ανάδειξης αυτής» Στην πρόσκληση που έστειλα ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 17/3/2023 ανέφερα πως λόγω του μεγάλου όγκου της μελέτης μπορούν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής να ενημερωθούν από την Τεχνική Υπηρεσία. Αυτό γινότανε σε όλη τη θητεία των 8,5 χρόνων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για όλες τις μελέτες.

Την Δευτέρα 20/3/2023 στείλαμε στους αρμόδιους ζιπαρισμένο τον μεγάλο όγκο της μελέτης. Την Τρίτη το πρωί η Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία με τους μελετητές προσδιόρισε για τις 1100 να ενημερώσει και να απαντήσει στα μέλη της Ο.Ε. και τους επικεφαλής των παρατάξεων σε όλες τις ερωτήσεις. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το έργο αυτό ξεκίνησε το 2013 από την προηγούμενη δημοτική αρχή χωρίς δυστυχώς αποτελέσματα. Αντί να έρθουν να παρακολουθήσουν, να ρωτήσουν ήρθαν ως ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ  θηλυκού γένους, οι κυρίες Αθυμαρίτου, και Κατημερτζή συνοδευόμενες από τον κ. Κανλή, τον κ.Βανδώρο και τον σύζυγο της κ. Κατημερτζή.

Η κ. Αθυμαρίτου φώναζε γιατί στο παρελθόν είχε ασχοληθεί ως Αντιδήμαρχος με το αντικείμενο και ήθελε ενημέρωση. Αμφισβήτησε ευθέως τον επικεφαλής της παράταξης τους κ. Κανλή αφού είναι γνωστό  πως η πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής ΑΠΕΥΘΎΝΕΤΑΙ στα μέλη και τους επικεφαλής των παρατάξεων. Αν ο κ. Κανλής δεν την ενημέρωσε είναι δικό τους πρόβλημα. Γιατί εν πάσει περιπτώσει δεν πήγε την Δευτέρα στην Τεχνική Υπηρεσία η κυρία Αθυμαρίτου ή κάποιος άλλος γνώστης του θέματος που συνεργάστηκαν 8,5 χρόνια με τα ίδια στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας να ενημερωθεί;   Η κυρία Κατημερτζή συκοφαντικά κατήγγειλε σε έντονο ύφος ότι για δεύτερη φορά πληρώνουμε την μελέτη και κάνουμε διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Ας το αποδείξουν και να προβούν στις δέουσες ενέργειες. Απύθμενο θράσος της κυρίας Κατημερτζή που επί των ημερών της που ήταν Αντιδήμαρχος Παιδείας έσκασε το σκάνδαλο στη δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή. Σύμφωνα μάλιστα με την επιστολή παραίτησης του κ. Κωστακη με αριθμό πρωτ. 2790/21/1/2018 που την διαδέχτηκε αναφέρει για την κυρία Κατημερτζή: «επί πεντέμισι χρόνια αντιδήμαρχος άφησε χρέος εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ.» Ολόκληρη η επιστολή του κ. Κωστάκη έχει αναρτηθεί από εμένα στον τοίχο μου στο f/b. Στον κ. Κανλή διατύπωσα την άποψή μου πως οι πράξεις της κυρίας Κατημερτζή πρωτίστως υπονομεύουν εκείνον.

Ο επικεφαλής κάθε παράταξης πρέπει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Η αντίδραση της δήθεν προοδευτικής  παράταξης αυτής, που ακολουθεί και πολλές φορές ταυτίζεται με τις επιλογές του κ. Μανούρη δεν έχει καμία τύχη. Η σύγκριση της παρούσης Δημοτικής Αρχής με την διοίκηση του κ. Γκότση, με τις αντικειμενικές δυσκολίες, του ότι δεν έχει πλειοψηφία στο Δ.Σ, με τον για δύο έτη  περίπου κορονοϊό, την ακρίβεια, είναι σαφώς υπέρ της Δημάρχου και αυτό εκνευρίζει. Παρακολουθήστε το βίντεο της πεζογέφυρας όπως προβλέπεται από τη μελέτη.

Υ.Γ. Παρά τις αντιθέσεις που έχουμε με την «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» οφείλω να αναφέρω την παρουσία και συμμετοχή τους στα όργανα.

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

 

Αριστείδης Χατζησαββίδης

Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Προέδρος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Νέας Ιωνίας.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU